|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 1:21 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: MyArt: Photo(not shopped)graphy Публикувано на: Сря Юли 18, 2007 11:20 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
А може и шопнати да ви показвам, но те не са интересни някак. В днешно време всеки може да цъка на графични едитори... тук you can see images that are my own creation, and I don't want them outside this forum without my permission, 10x. Демек не ме копирайте и не разпространявайте, държа си на авторските права
Та да си довърша мисълта.. всеки може да ползва графични едитори, но някои ефекти могат да се постигнат само с простите функции на фотопаратчето. Целта на моята фотография е, да излезна от клишетата на елементарните снимки/композиции и да преоткрия топлата вода AGAIN правейки разни ефектни и интересни снимки.
бтв, това се отнася и за другите ми теми в този раздел- Anime Emoticons Sopar, the super shopar Опит за операторство в Натфиз
Photo(shopped!)graphy
И сега стига със сухата част, време е да ви покажа нещо...
Ето това НЕЩО тук, ще съм ви благодарен, ако ми кажете какво е. То ме инспирира да си пунса темата всъщост
By sayanmk, shot with Canon PowerShot A430 at 2007-07-18
Снимано на 1х оптичен + 1,4х дигитален зуум. Беше си чист късмет, това животинче не спираше да мърда. До мен беше лупата на баща ми и с нея ВЪОБЩЕ не го виждах(т.е. - на картинката се вижда по-добре). Тия нещица, явно вървят по книги. Преди около година ми се случи да го видя, но не успях да го снимам, тъй като се опитах да го спра, което бе = убийство. T_T Този път не повторих грешката, а още по-голям късмет бе, че от жълтата тухла(една книга) явно вятъра го довя върху бялата ми книжка-тестчета... не е Акар!! На мен ми мяза на риба с крила и крака o_O Но как и да е... кликнете за по-голямо изображение Макар, че пак не е 100% на фоукс, но повтарям, че то не спираше да щъка между страниците
Ето още 2, от които ще осъзнаете колко МАЛКО е това всъщснот...
http://img19.imageshack.us/img19/6052/img4231zt2.jpg
http://img122.imageshack.us/img122/4135/img4233zb4.jpg
На това апаратче наистина си струва рекламата, Канон си е канон, мн съм доволен. Прави доста маслени снимки на тъмно, но макрото му е пефектно, имайки предвид, че хич не е висок клас апарат Трябва да си го снимам в някое огледалце Ето ви още 1 пример за увеличението му.
Такам, други макроси, по-стари, може да видите на сървърчето ми, когато PCто ми е включено( ~8 до 23:30 обикновенно)... Аз и моя макрос Но са кофти водномаркирани де, малко пречат на реалната гледка. Ако искате да ви кача някоя с маркировка само в долния край кажете Мухата специално, която можете да видите, я побутнах с обектива, не е истина колко се приближих, добре, че не избяга
Мхм, ми сега освен да ви показвам разни случайни :Р
Тука едно гълъбче, което не можахме да спасим за съжаление, нещо му беше яко кофти..
След събирането за спасяването на Странджа при НДК:
А тази тук, се казва NO!
Ето тука една морска звезда посряд зима на суша
Оф, стана късно =/ Айде лягам ако се сетя за някоя по-добра ще едитвам утре ^^
А ей тая за последно-
Това са 2 различни самолета, ще познаете по синьоста на небето, снимани на 1 дата обаче, и нарочно под различен ъгъл ^^ Готино се получи някво си мисля ^^
Edit: Добро утро, ето още някои освен тия на сървърчето...
Дам и тая си ме кефи->
next, за съжаление не съм успял да докарам да е точно на средата линията, ама пак си ме кефи ^^
Едно приказно местенце:
Всъщност почти всеки може да ходи по вода, стига да бъде хванат момента ;Р
.
.
.
New Macross added(28.07.2007). От най-добрите ми до деня...
Тука едно паяче...
Тука едно overexposed. Извънредното изгаряне, което е гадно по принцип, си е като прекален blur ефект и 10х to that на преден план излиза фокусираният обект...
Амм тука тая е с доста LQ, но това е защото е на 1х оптично + 3,6х дигитално увеличение... но просто тая оса ми се лепна за стъклото и ми се плезеше и не може да не ви я покажа
Днес ми бе добър ден за макро снимки, от най-добрите -
Тука пак прилагам overburn. Мушичката изглежда сякаш всеки момент ще я награбят извъземните с тая осветеност
Тука една клиширана снимка, ама и такива тряя да имам (под клиширана имам предвид това стебло на плевелче, на което е кацнала гадинката :])
С тия гадни създания винаги ми стават най-добрите снимки
Въпреки размазаната "муцуна", бекграунда ми излезе страхотно според мен..
А тая ТОООЛКОВА прилича на евтин монтаж, чееее
3те фокусни разстояния много здраво се открояват
И ето я и земната пчела, която гоних сигурно половин час, заедно с далечната и мушиста брадчедка
..
new add(08.08.2007)
Потъркваме ръчички :>
But here is a question
Е тва е малко клиширана снимка, ама всеки тряя има и такава
Не обръщайте внимание на пътните знаци, не можах да щракна навреме xD
мъниче ^^
И накрая на ъпдейта тука една мн красива ^___^
.
.
И тук ще началото на една blur-effect серия, ма кога ще я довършвам нз....
____2008 почна, цъфна пролетта, цъфнаха и гадинките...
Death & Rebirth... в стила на мухите
С тях цъфват и плевелчетата
Мравките почват да бачкат
Раждат се нови.... мравки(?)..нз
И това по-малко от трохичка новородено... бих казал, че е паяче, но нз =0
Последна промяна SayanMk на Сря Фев 27, 2008 12:08 am, променена общо 7 пъти
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 9:59 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
extasy написа: честно да ти кажа саяне, тези снимки ме кефат пъти повече от тези, с които си кандидатствал в натфиз.
Ти не разбираш от фотография явно
Саяне, снимките са си перфект ^^
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 12:23 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Nili, всъщност това бе първия път в който наживо виждам 'пой', мн било яко ^^ А птичката бе полу-мъртва, няколко часа след това си отиде, снимката си е за спомен едва ли не Y_Y. 10х.
extasy- мии нормално може би, ония все пак без светломер ги изкарах с доста кофти контраст, а и там се стараех да са малко по- изчанчени от нормалното Иначе 10х.
Belgarion - бе то фотографията е мамата си джаса и субективизма, тъй че няма сми да се спори на такава тематика много много .10х.
Darra_, ми ако зависеше от мен на всяка снимка би имало предостатъчно светлина, ама особено при макрото, не си го избирам аз ;] Бтв- класът на фотоапарата ми е под средното ниво, но мн му се радвам ^^ Иначе щом тая ти е харесала, ето ти още 2 изгледа: Макар, тук пак да ме е цакнал вятъра, ама T_T
Мерси за критиката.
hinano - 10x ^^ Но още не съм разбрал що за животинка е =/ А съм 100% убеден, че Е животинка... то кой знае колко такива микроорганизми има де, но аз съм ултра-щастлив че успях да го хвана. Ако някой ден пак видя подобно, ще гледам да е още по- на фокус, че и сега не е баш, за съжаление
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 2:16 pm |
|
Sinner |
|
|
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 8:13 pm Мнения: 221 Местоположение: Sofia
|
Ммм..да има някой много добри..другите също са хубави. Много ми допадат снимките на пой-врътките, и според мен снежинката и кокичето са невероятни @__@.
Тази е много свежа. Много ми харесва.
Автоснимката в доматите е яка..ама ако не бяха домати щеше да е по яко xDDD
Последните две са готини също. Браво...айде сега шопед вершън да видим xD Има някой от снимките които могат да станат много яки фото манипулации :]
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 3:12 pm |
|
Red_Nasmish |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 07, 2005 8:33 am Мнения: 528 Местоположение: In the darkness...
|
SayanMk написа: Darra_, ми ако зависеше от мен на всяка снимка би имало предостатъчно светлина, ама особено при макрото, не си го избирам аз ;] Бтв- класът на фотоапарата ми е под средното ниво, но мн му се радвам ^^ не е нужно да е на високо ниво, за да наприш добра снимка. Моя също не е много добър, осебно след къто съм го изпускал толкова много пъти, но се получават неща.
http://www.deviantart.com/deviation/43586725/
http://www.deviantart.com/deviation/59232725/
За тези двете не съм ползвал фотошоп - само функциите на фотоапарата.
едит/ сега се усетих, че послъгах тука. само съм ги resize-вал.
Имаше някои готини неща сред твоите снимки, но коментара на Darra бе много точен. Експериментирай повече с макрото, за да откриеш кое е най-доброто ти минимално фокусно разстояние. Също така - наистина малко ти куца отношението към светлината като че ли.
Шматкане и щракане му е майката.
едит2/ Като видях gif-а със самолета се сетих - избягвай zoom-a колкото можеш повече или поне го палзвай съвсем леко. Изкривява образа до доста голяма степен.
също така "по-слабите", да ги наречем, фотоапарати не се справят много добре през ноща. Размазват снимките, когато снимаш без светкавица, а със нея разстоянието, на което се вижда нещо, е не повече от 10-на метра макс. Моя на нощен режим снима м/у 4 и 10 секунди, наслагвайки няколко снимки една в/у друга. за да стане снимката трябва да седи неподвижен през цялото време. по фототата продават малки триножки - 12-13 сантиметрови за 5 лева, които са доста удобни.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 3:32 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Хах, ми може и за шопнати да пусна една тема, сега като каза ми хрумнаха една-две идеи :] Мерси ^__^
Намиш... амм... хех, мерси, ама не е като да хващам фотоапарат за първи път... завършил съм кино и видеотехника + преди изпита за натфиз четох за доста от клишетата(които не обичам да спазвам много много), та... в сми, знам ги основните неща :} Все пак оценявам съветите де... Колкото до самолета, той е на 14х дигитален, ест, че няма да е с добро качество, това си е за кеф, да се тества стабилността на ръката ;Р Най-доброто ми минимално фокусно разтояние е твърде малко, че да го запомням, тия дни като снимам с Дизи ще щракна апаратчето от страни да се види. Канончето нарежда лещите на лупа В какъв смисъл ми куца отношението към светлината бтв ?
пп: виждам, че се занимаваш и ти, пусни си и ти тема, би ми било интересно да видя повече от теб /deviant-а го разгледах и всичко е супер
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 24, 2007 11:22 pm |
|
Red_Nasmish |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 07, 2005 8:33 am Мнения: 528 Местоположение: In the darkness...
|
SayanMk написа: ...
Стига де... Ти ме хвърли в тъча.
Фотоапарат под средното ниво... Да, да... И един станиол завиваше шоколада в мармот... От кога те имат 14х зуум?!
И също така... Кандидатура в Нафтиз фотография, в комплект със специалност...
Защо ли се обадих...
Иначе днеска писах за 5 мин на бегом, че закъснявах и съм писал глупости. Нямах предвид светлината, ами композицията. Един господ знае какво съм си мислил.
Идета ми е, че тук и там се губи идеята за композицията.
http://img59.imageshack.us/img59/6569/img4566jc6.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/114/img4563xm2.jpg
http://img167.imageshack.us/img167/3571/img3433za8.jpg
И на трите ми е ясно какво си искал да напарвиш, но мястото от което сис инмал като, че ли не е добро. Уффф... Ок - пак ще говноря глупости. Whatever - можете ид а не ме слушате, но се едно.
Та:
На първата дървото, хвърлящо сянката на брега и т.н. не е лошо като идея, но е трябвало дървото да се вижда повече и да не изрязваш толкова много езерото според мен. Ако е можело малко по-отдалече и ако около дървото еи нямало нищо щеше да е супер. Понеже не мога да опиша с думи ин-гениалните си мисли - идеята ми за хипотетичната композиция е нещо от сорта на това или това. Знам, че нямат нищо общо, но идеята ми бе за мястото на дървото в снимката спрямо останалото. За това и изкопах тея двете неща от дев.арт
За втората - отново - може би ако беше маааалко по-далеч и я беше снимал от мааааалко по-различен ъгъл щеше да е още по-добра. Имам предвид отново ако се виждаха и нещата около дървото. Фактически то е водеща фигура в снимката, но е хубаво да се вижда как си "взаимодейства" с нещата наоколо.
И за последната - ок... Треволяците назад са супер, но... Размазаните треви на преден план не само скриват същественото, но и оставят едно такова леко дразнещо усещане... Аз лично бих ги посмачкал малко или нещо от сорта, за да не ми пречат. Разбира се всичко това тайно от разните там природозащитници.
Принципно и аз се занимавам с това като хоби и ходя да снимам по веднъж на високосна, но... Имам приятелка, която се занимава доста с това и ми е говорила супер много за грешките по разни мои и нейни снимки и май съм понаучил нещо. Не че самия аз снимам правилно, но...
Иве - защо продължаваш да не искаш да ми дадеш едно кръгче с фотоапара си...? Аз не съм със зли помисли... И също така не правя лекции по фотосите ми, а само тактично ги бутнах, за да се доказвам като умен, можещ и знаещ, но планът бързо се срина.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 25, 2007 12:43 am |
|
extasy |
|
|
|
Belgarion написа: extasy написа: честно да ти кажа саяне, тези снимки ме кефат пъти повече от тези, с които си кандидатствал в натфиз. Ти не разбираш от фотография явно
а ти пък явно си сляп, защото не си видял момента,в който в поста си съм написала 'по мое мнение'
никога не съм казвала, че чаткам цаките на фотографията. казвам от чиста любителна гледна точка, че тия ме кефат повече и причината не е в това, че са цветни
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 25, 2007 1:21 pm |
|
Sinner |
|
|
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 8:13 pm Мнения: 221 Местоположение: Sofia
|
Darra___ написа: Цитат: Иве - защо продължаваш да не искаш да ми дадеш едно кръгче с фотоапара си...? Че т'ва да не ти е колело бе Кире Мен сама ме е страх да обикалям с него ти искаш на тебе да ти го дам....Аре някой път ако съм в добро настроение може да ти дам да направиш една две снимки
Че той пъ се едно е твой xDDD ( нали за този на бащати стаа на въпрос?)
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Юли 25, 2007 1:40 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Намиш(сори че ти викам така, ама някак си те знам като Намиш откак си във форума, не мога да слагам -съ- ), 14х, ама това 14 идва от 4 оптичен + 10 дигитален Апаратчето е Canon A430(4Mpx), а за мен средното ниво при каноните почва от 500↑ Колкото до ония снимки(не може да не се оправдая поне малко ): Първата и аз исках да е малко по-отдалече, за да се хване левия край на дървото, втората исках да направя сянката-линия на дървото среда на снимката(за прогарянето нямам оправдание, но и на 2те бях на едно водно колело което не спираха да въртят и да се хвърлят и нямаше как на спокойствие да се нагласям Третата - нарочно за дълбочина са размазаните, но може би са малко повече от нужното де
Darra_ - готини са ти и 2те снимки Но изгарянето пък може да се ползва като ефект по някой път, по-късно ще кача 1-2 макрота от вчера, едното май го бях прогорил доволно ;Р Иначе определено е гадно де, особено пък за на хартия е кошмар >_< Мерси.
ПП: за какъв апарат иде реч ? :droll:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|