Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Shigurui (лято 2007)
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 10:48 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Изображение

Заглавие: Shigurui
    Жанр: Историческо, Драма, Насилие(18+)
    Тип: Телевизионно
    Година: 01.07.2007
    Продукция: MADHOUSE
    http://anidb.info/a5108
Базирано на сейнен манга. Не се препоръчва за лица под 18 години.

Шестата година от ерата Кан;ей 1629, в началото на периодът Едо. Историята се развива в замъка Суруга.
Първият дуел от състезание, в което е позволено ползването на реално оръжие, събира за последно 2ма велики самурая, чието минало се чете от раните по телата им...

Една отвратително жестока история. Първият епизод-превю излезе, но да не се гледа без качествен< суб, тъй като не говорят елементарен японски. Думата жестокост да се приема буквално. Атмосферата която създава анимацията е на сън(/кошмар) или спомен(от мъртви времена)... Грубо аниме ще е това.

Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 10:53 pm 
Аватар

Мда за това четох сега чакам свестен суб :lol: ии дано има мнооого кървища нещо напоследак ми се гледат такива неща :twisted:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 10:58 pm 
Аватар

Това нямам търпение да го гледам ^-^ Обичам да гледам такива сериозни неща, особенно когато са с качествена анимация *-*

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 11:12 pm 
Аватар
Henshin!

МНОГО добро. Тъкмо гледах епизода и мислех да пускам тема. Гледах го и се сетих за Texhnolyze... и какво да видя, директора е същия! Направо умрях от кеф, атмосферата е толкова тежка, че имам чувството, че всеки момент някой може да ми разпори корема. Доста грубо, че дори и жестоко, но по такъв начин, че е реалистично и се усеща болката. Всъщност жестокостите са леко цензурирани с едно блърване, но не пречи изобщо. Страхотни светлинни и звукови ефекти... няма смисъл да говоря за тях трябва да се видят. Очертава се много яко психо аниме със самураи, а аз за малко да не го гледам... А, и btw. събитията се развиват на обратно поне в първия епизод, интересно как ще продължат нататък...

Едит: отивам да го гледам пак, тая вечер може да го гледам 2-3 пъти ^^

Последна промяна evilduke на Чет Юли 05, 2007 11:39 pm, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 11:37 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Опа, идваме си на думата :D . Тук вече се надявам да се нагледам на сериозен и брутален бой :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 12:14 am 
Аватар

Цитат:
Тук вече се надявам да се нагледам на сериозен и брутален бой

Цитат:
дано има мнооого кървища

:shock:
стига с този повърхностен поглед върху подобни заглавия, бе, вие да не сте на по дванайсе, егати :lol: .
бой, та бой... а къде отива смисъла в цялата работа... ужасТ...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 12:22 am 
Аватар
OnizukaKun

Определено щ му хвърля поглед и очаквам да е добро...пък ще видя дали ще ми хареса...каквито са ми очакванията!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 1:10 am 
Аватар
Ecchi Warrior

HollowMan написа:
стига с този повърхностен поглед върху подобни заглавия, бе, вие да не сте на по дванайсе, егати :lol: .
бой, та бой... а къде отива смисъла в цялата работа... ужасТ...

Смисъла си е смисъл, а боя си е бой. Това което исках да кажа с предния си пост бе, че иска да видя как героите в дадено аниме се бият без скруполи, без задръжки, брутално в името на целите си които не винаги трябва да са за добра кауза :wink: . От 203-те анимета които съм изгледал до сега никога не успях да видя нещо такова. Всеки път когато трябваше да се развихрят бруталните и кървави битки изведнъж се получаваше някаква ситуация която предодвратяваше нещата. Писна ми вече, искам доза чисто насилие, в най жестоката му страна 8) (например насилието в елфен лиелд за мен не бе кой знае колко по различно от битките в покемон - слаба ракия :thumbsdown: )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 1:53 am 
Аватар
Културовед

Принципно не гледам много драми ама това по коментарите изглежда доста обещаващо :lol: първи епизод трябва да излезне субнат за да разбера дали е хубаво или не :?

@Belgarion ти и аниметата ли си броиш вече =)) Че като сравняваш насилието в Elfen-а с битките в покемон, освен Хардкор хентай да ти предложа... :lol: от унея извратените с многото колене и... абе ти сигорно се сещаш :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 06, 2007 2:50 am 
Аватар
Ecchi Warrior

MooNFandrA написа:
@Belgarion ти и аниметата ли си броиш вече =)) Че като сравняваш насилието в Elfen-а с битките в покемон, освен Хардкор хентай да ти предложа... :lol: от унея извратените с многото колене и... абе ти сигорно се сещаш :lol:

Мдам :) Почвам да си мисля че или просто няма хора които да се наемат да направят сериозно аниме с кървища, или аз съм дефектен и моите разбирания за бруталност бият рекордите и за това до сега не съм успял да се задоволя с нищо :(

пп.Ето, хвърли поглед на листа ми в анидб Click. Е, тук там има и някое хентайче де :P (с лолита и пипала :bread: ) но общо взето 180 и отгоре са чистите анимета които съм гледал досега :) (макар че сравнително отскоро се регнах там съм проследил имената на всички анимета които помня да съм гледал и съм си ги маркирал, тъй че да не се чудиш на хисторито ;) )

пп2. Да ти дам пример за разбиранията ми за кървища - на долния линк можеш да видиш картинка която не ме впечатлява повече от снимка на маргаритка с кацнала на нея пчела 8)
:arrow: Внимание - изключително брутален линк! Да не се отваря от хора със слаба психика!!!
Сега разбираш ли какво искам да гледам ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 03, 2007 2:02 am 
Аватар

първия епизод е... :shock: :shock: :shock:

определено напомня на Технолайз, същата dream-like атмосфера, като в кошмар, както каза SayanMk...
деменция отвсякъде, макар и доста кърваво, умопомрачението, до което докарва съвсем не се постига с gore-ефекти...
блестящо, as can be expected from Hirotsugu Hamazaki. и ако върви все така спокойно може да отнесе повечето фаворити в жанра historical/samurai. не за годината а въобще (ама как ми върви на исторически драми-ДЕМЕНЦИИ напоследък, не е истина... първо Мононоке, после тва...)
поредното доказателство, че деменцията е несравнимо по сила оръжие за постигане на въздействащи, както в художествено, така и в чисто есететическо отношение резултати. и кофти майндгеймс, естествено...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Авг 03, 2007 9:37 am 
Аватар

Това ще гледам тази вечер само компът ми да баца. :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2007 1:09 am 
Аватар
Цар Алко

Не е тук мястото да питаш за линкове, има си цяла тема в раздел "Връзки(Аниме)", все пак не съм и тествал там линковете, но ако това те устройва http://www.lolipower.org/ . За съжаление, това аниме е едно от най-подценяваните откъм превод за тази година и засега са превели едва 6 епизода, още толкова остават. :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 31, 2008 8:55 pm 
Аватар

краят неми хареса...а и не дадоха кво става с Iraku и Fujiki и как Fujiki остава с една рька :? :? :o

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2008 3:12 am 
Аватар

Просто няма такова брутално аниме направо ме покърти изгледах го на 1 дъх.Изключителна история и мн добър арт направо съм без думи :o Явно требва да се прочете мангата за изясняване как Fujiki е останал без ръка,защо беше в килията и сичко от последня еп щот съм мн объркан от края :drop:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 57 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]