|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 2:42 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Shigurui (лято 2007) Публикувано на: Чет Юли 05, 2007 10:48 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Базирано на сейнен манга. Не се препоръчва за лица под 18 години. Шестата година от ерата Кан;ей 1629, в началото на периодът Едо. Историята се развива в замъка Суруга. Първият дуел от състезание, в което е позволено ползването на реално оръжие, събира за последно 2ма велики самурая, чието минало се чете от раните по телата им... Една отвратително жестока история. Първият епизод-превю излезе, но да не се гледа без качествен< суб, тъй като не говорят елементарен японски. Думата жестокост да се приема буквално. Атмосферата която създава анимацията е на сън(/кошмар) или спомен(от мъртви времена)... Грубо аниме ще е това.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 05, 2007 11:12 pm |
|
evilduke |
Henshin! |
|
МНОГО добро. Тъкмо гледах епизода и мислех да пускам тема. Гледах го и се сетих за Texhnolyze... и какво да видя, директора е същия! Направо умрях от кеф, атмосферата е толкова тежка, че имам чувството, че всеки момент някой може да ми разпори корема. Доста грубо, че дори и жестоко, но по такъв начин, че е реалистично и се усеща болката. Всъщност жестокостите са леко цензурирани с едно блърване, но не пречи изобщо. Страхотни светлинни и звукови ефекти... няма смисъл да говоря за тях трябва да се видят. Очертава се много яко психо аниме със самураи, а аз за малко да не го гледам... А, и btw. събитията се развиват на обратно поне в първия епизод, интересно как ще продължат нататък...
Едит: отивам да го гледам пак, тая вечер може да го гледам 2-3 пъти ^^
Последна промяна evilduke на Чет Юли 05, 2007 11:39 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Юли 05, 2007 11:37 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Опа, идваме си на думата . Тук вече се надявам да се нагледам на сериозен и брутален бой
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 12:14 am |
|
HollowMan |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
Цитат: Тук вече се надявам да се нагледам на сериозен и брутален бой Цитат: дано има мнооого кървища
стига с този повърхностен поглед върху подобни заглавия, бе, вие да не сте на по дванайсе, егати .
бой, та бой... а къде отива смисъла в цялата работа... ужасТ...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 1:10 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
HollowMan написа: стига с този повърхностен поглед върху подобни заглавия, бе, вие да не сте на по дванайсе, егати . бой, та бой... а къде отива смисъла в цялата работа... ужасТ...
Смисъла си е смисъл, а боя си е бой. Това което исках да кажа с предния си пост бе, че иска да видя как героите в дадено аниме се бият без скруполи, без задръжки, брутално в името на целите си които не винаги трябва да са за добра кауза . От 203-те анимета които съм изгледал до сега никога не успях да видя нещо такова. Всеки път когато трябваше да се развихрят бруталните и кървави битки изведнъж се получаваше някаква ситуация която предодвратяваше нещата. Писна ми вече, искам доза чисто насилие, в най жестоката му страна (например насилието в елфен лиелд за мен не бе кой знае колко по различно от битките в покемон - слаба ракия )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 1:53 am |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
Принципно не гледам много драми ама това по коментарите изглежда доста обещаващо първи епизод трябва да излезне субнат за да разбера дали е хубаво или не
@Belgarion ти и аниметата ли си броиш вече Че като сравняваш насилието в Elfen-а с битките в покемон, освен Хардкор хентай да ти предложа... от унея извратените с многото колене и... абе ти сигорно се сещаш
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 06, 2007 2:50 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
|
MooNFandrA написа: @Belgarion ти и аниметата ли си броиш вече Че като сравняваш насилието в Elfen-а с битките в покемон, освен Хардкор хентай да ти предложа... от унея извратените с многото колене и... абе ти сигорно се сещаш
Мдам Почвам да си мисля че или просто няма хора които да се наемат да направят сериозно аниме с кървища, или аз съм дефектен и моите разбирания за бруталност бият рекордите и за това до сега не съм успял да се задоволя с нищо
пп.Ето, хвърли поглед на листа ми в анидб Click. Е, тук там има и някое хентайче де (с лолита и пипала ) но общо взето 180 и отгоре са чистите анимета които съм гледал досега (макар че сравнително отскоро се регнах там съм проследил имената на всички анимета които помня да съм гледал и съм си ги маркирал, тъй че да не се чудиш на хисторито )
пп2. Да ти дам пример за разбиранията ми за кървища - на долния линк можеш да видиш картинка която не ме впечатлява повече от снимка на маргаритка с кацнала на нея пчела
Внимание - изключително брутален линк! Да не се отваря от хора със слаба психика!!!
Сега разбираш ли какво искам да гледам
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Авг 03, 2007 2:02 am |
|
HollowMan |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 29, 2006 3:39 am Мнения: 691 Местоположение: EXILED
|
първия епизод е...
определено напомня на Технолайз, същата dream-like атмосфера, като в кошмар, както каза SayanMk...
деменция отвсякъде, макар и доста кърваво, умопомрачението, до което докарва съвсем не се постига с gore-ефекти...
блестящо, as can be expected from Hirotsugu Hamazaki. и ако върви все така спокойно може да отнесе повечето фаворити в жанра historical/samurai. не за годината а въобще (ама как ми върви на исторически драми-ДЕМЕНЦИИ напоследък, не е истина... първо Мононоке, после тва...)
поредното доказателство, че деменцията е несравнимо по сила оръжие за постигане на въздействащи, както в художествено, така и в чисто есететическо отношение резултати. и кофти майндгеймс, естествено...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Съб Дек 01, 2007 1:09 am |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Не е тук мястото да питаш за линкове, има си цяла тема в раздел "Връзки(Аниме)", все пак не съм и тествал там линковете, но ако това те устройва http://www.lolipower.org/ . За съжаление, това аниме е едно от най-подценяваните откъм превод за тази година и засега са превели едва 6 епизода, още толкова остават.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|