Накрая само да не вземе да ни изненада Морикава и Иппо да вземе да се пенсионира сега, и да приключи мангата по бързата процедура.
Майтапът настрана и изключвайки факта, че "пенсионерската" character arc-a на Иппо отнема ужасно дълго време, напоследък ми се струва, че Морикава осъзнава, че във времето (1500+ глави има тая манга, по дяволите!) е стартирал толкова много сюжетни линии и за толкова много персонажи, че бърза да ги разреши сега. Но това ми се вижда и проблема - хем е бавна мангата в основното си направление (развитието на Иппо) и хем сякаш претупва развитието на другите персонажи (просто защото са толкова много). Едно от нещата, които винаги са ми харесвали в Hajime no Ippo са именно добре развитите второстепенни герои и съм малко натъжен от факта, че вероятно повечето ще бъдат претупани, тъй като (нека бъдем честни), Морикава няма много време вече. Човекът е на години и със сигурност не иска да се повтори случката с неговия бивш асистент - великия Кентаро Миюра, който си отиде ненадейно и остави Берсерк недовършен (е, Мори Коджи и Студио Гага може и да успеят да го завършат, що-годе),
Живот и здраве, скоро ще разберем какво след оттук насетне и как ще се развие връзката между Иппо и Куми, която аз просто не виждам занапред.
ПС: Нека запазим минута мълчание в памет на феновете, които се споминаха чакайки Иппо да се завърне на ринга. Амин!