|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 12:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Чет Сеп 06, 2018 2:19 pm |
|
sulfric |
|
|
|
Naruto, вече от 3 дни си ползвам конфигурацията. Единственият проблем който се появи бе , че при един рестарт изписа 'task host is stopping some baground tasks. Чаках 25 мин. Накрая цъкна force shut down. Тогава стоя 20 мин на shutting down... Не беше замръзнал екрана защото се въртеше иконката. И го изключих, като зодържах power бутона. Сега не се появи пак , Winfowsa е 10 64x Pro активиран с kms pico. Ето и снимка от биоса, ако може да ми кажеш дали има проблем в напрежението или температурите. http://prikachi.com/images/195/9398195X.jpgМерси. edit: С вградената интелска карта съм само и ми върши перфектна работа. edit2: Взех вентилатора и плочките рам дето ти ми предложи. Даже сам си сглобих за пръв път , отне ми 3-4 часа ама вече съм уверен да пробвам и друг път.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Чет Сеп 06, 2018 7:42 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Ползвай Google ако ти трябва информация за грешката аз не съм се сблъсквал с подобна. Проблем с температурите нямаш нито с напреженията въпреки че за второто не трябва да се вярва на софтуер. Принципно ако си купил Сиисоника може да си спокоен захранванията са железни. Между другото какво точно си купи?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Пон Яну 07, 2019 7:20 pm |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Не мога да ти отговоря не ползвам UPS. Захранването е напълно способно да си стабилизира напреженията проблеми може да има по-скоро от смотан ups. Иначе предполагам проблем няма щом компютъра си работи по-скоро ups превключва нещо... при ниско напрежение компа няма да рестартира но лампата ти например ще примига а ТВ ще загасне ако е включен.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Чет Авг 27, 2020 12:29 am |
|
bg_voin |
|
|
|
sulfric написа: Наруто здравей пак, UPS - а ми прави някви странни клик звуци от време на време. Клик-клик . Това докато компютъра работи и тока не е спрял. Чудя се дали не е нещо от ел системата да прави surge или low Обаче компа си работи нормално. Прикачвам снимка http://prikachi.com/images/899/9476899E.pnghttp://prikachi.com/images/900/9476900M.pngа това е УПС-а http://nikem-bg.net/computer-components ... FP600-UPS/ . Да не би мощността му да е малка за тва пц и Монитор дето си взех. И моят прави такива щракания. Явно си е нещо ел системата. Падания или пикове. Бел може да обясни много точно за тези неща. Преди ми беше разаснявал.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Чет Авг 27, 2020 1:12 am |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
sulfric написа: UPS - а ми прави някви странни клик звуци от време на време. Клик-клик . Това докато компютъра работи и тока не е спрял. Чудя се дали не е нещо от ел системата да прави surge или low Обаче компа си работи нормално. Кликане чуваш щото авр функцията работи, лошото е че за да го чуваш често означава, че мрежовото напрежение при теб е боклук. Принципно авр стъпките са различни при всеки производител но за да се размърда вероятно имаш пропадания под 215 волта и съответно включва бууст до стандартно 230. Надали са пикове защото бъкинга се включва при 248-250волта а това лесно ще го забележиш по гърмящите лампи. При импулсните захранвания дори 200 волта са все тая но ако често имаш дропове е кофти тръпка за хладилник/фризер/климатик - може да изпушат. Примерно съвременните хладилници под 1000лв. масово ползват калпави компресори и ако при включване в работен режим се озоват с по-малко от 190волта умират като мухи.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Счупи се лаптопът. Съвет за нов, може и втора ръка. Публикувано на: Чет Авг 27, 2020 3:20 pm |
|
bg_voin |
|
|
|
Имаше едни предпазители за хладилниците и климатиците. Бел ми беше дал линк преди.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|