Дата и час: Вто Фев 11, 2025 6:18 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Noir (пролет 2001)
МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 3:30 am 
Аватар

Изображение

Type: TV
Episodes: 26
Genres: Action, Mystery, Drama
Info: MAL AniDB

Mireille Bouquet is a professional assassin, and a very good one at that. But when she follows up an e-mail from a young Japanese girl named Yumura Kirika, inviting her to take "a pilgrimage to the past", her life becomes even more dangerous than it already is. Now, with a haunting melody invoking the memory of an event long past, Mireille and Kirika decide to work together to find the truth about a thousand year old organization that has controlled both of their lives since before they were born. And the only clue in their search, the only thing Kirika remembers about herself, becomes their working codename: a name designating an ancient fate, of two maidens who reign over death--Noir.

Заглавие: Re: Noir (пролет 2001)
МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 4:48 pm 
Аватар

Мислех си 2000-хилядния коментар да я направя тази тема, но и така е добре.
Какво да кажа анимето е едно от топ 5 за мен, а дет се вика съм гледал доста. Не знам не съм много по словоизлиянията и ще кажа че аз лично не намерих нищо, което да не ми хареса. Анимето разполага с OST свръх тежка категория (едно от най-добрите на които съм попадал), а основната тема Canta per me е най-доброто нещо което съм чувал в аниме изобщо
А, да и Kirika е The Ultimate :rocknroll:

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 5:06 pm 
Аватар

^
Аз сега съм почнал хронологичен маратон с аниметата, чийто саундтрак е озвучен от Юки Каджиура, Noir има своя чар в голяма степен благодарение именно на тази специфична музика.

Иначе, самото аниме много не ме впечатли, цялото действие ми бе някак си бавно и предсказуемо, малко повече екшън и разнообразие в действието щеше да бъде добра идея. 8/10 от мен

МнениеПубликувано на: Съб Дек 31, 2011 9:07 pm 
Аватар

Наистина, най-хубавото нещо в анимето е оста. :baby:
И за мен анимето не беше кой знае какво... :tired:
7/10...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 3:30 am 
Аватар

Спада към категорията "да изгледам всичко на Каджиура до края на 2012" xDD

МнениеПубликувано на: Пон Яну 02, 2012 5:09 am 
Аватар
Feed you with a kiss

Мм, помня, че го даваха по Viva и съм му хващала няколко епизода, но като цяло не ми хвана особено вниманието;
Може и да е било от възрастта де, на 12 много-много не ми е разбирала кофата :D
Иначе ми е в листа на "anime i have watched, had no idea what happened; must rewatch again" :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Яну 09, 2012 7:11 pm 
Аватар

^
Ичи, и аз щях да спомена същото. Точно по Viva го бях гледал. Те там пускаха толкова много неща.. :lol:

Това обаче съм го гледал, но не ми направи голямо впечатление. Иначе и двете героини са от най-страхотните персонажи в аниме индустрията. :rocknroll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 07, 2020 8:48 pm 
Аватар

Това може би е единственото аниме, което съм се навивал да го гледам само заради саундтрака.Основно щото от сюжета бъкел не схванах - Имаме тука ся някъв псевдо-християнски култ, чиято едничка цел е да създаде лезбо-двойка наемни убийци, да се разправят с нечистивите и грешните.До тука анадък - ама видиш ли , той култа са разделил на две фракции и са получава ся някаква конспирация в която са замесени всичко де що шава - от КГБ, ЦРУ и Ми6; през Никола Гешев; та до клана Ротшилд.Чудим се ся главните героини Нoар ли са, не са ли, па са появава eдин друг солдат и любовната връзка става тригънълник .Има неква попадийка, и при нея всичко дет се случва е според keikaku.Ама видиш ли Ротшилдите не са съгласни с кейкакуту.Останалото ми е една миазма от престрелки.И мисля, че престрелките са ми основния проблем с Ноар, защото има няколко наистина много добри епизоди, особено там където завръзката и развръзката са в един епизод,и основната част от сюжета е в моралния конфликт на историята.Като епизода със стареца алтруист, който ей тъй за между другото е виновен за геноцид.Или епизода с художника, който бива покосен от случаен куршум, просто защото се оказва на метър и двайсе от главната героиня.Кротките епизоди са ми любими, ама са недостатъчно като количество спрямо пуцалките.И преди 10 години и сега , при настоящия преглед, не съм останал с лоши спомени, но нещо просто му куца.

Споменах ли саундтрака?
https://www.youtube.com/watch?v=lqGeT4PiJko
https://www.youtube.com/watch?v=slmiRAHprwA
https://www.youtube.com/watch?v=o0c7N3RLqPo

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]