Дата и час: Пон Фев 24, 2025 2:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 40 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Neon Genesis Evangelion (есен 1995)
МнениеПубликувано на: Нед Юли 29, 2018 5:18 pm 
Аватар

То това е потенциала на Ева, че уж се опитва да им покаже среден пръст на otaku-тата, weeb-овете и die hard феновете.

Но не се получава като особено качествена художествена творба защото Ано самият е otaku №1, и това разбира се го ограничава изключително като творец.

Самият факт че е толкова популярно Ева точно сред тези хора (и то по начина по който на тях им изнася, а не както Ано иска), и не чак толкова сред останалата аудитория, ни казва че в някаква степен е провал и спрямо амбициите на автора, и по принцип.

То и с успеха на сериала, Ано малко се е взел за прекалено добър и "auteur", и определено при филмите го има осезаемия момент на self wankery/fart sniffing от негова страна, малко като при късния Миязаки (може дори да е директен influence, те нали са си дружки irl).

Oshii, Kon, Masaaki, Ryuutarou, Watanabe et al. >>>>>>>>> Anno.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 29, 2018 8:12 pm 
Аватар

Не съм с такива впечатления, така че не знам какво мога да отговоря...
Анно не е за сравняване, не е стандартен filmmaker, не подлежи на категоризация. Той Е добър, виртуоз си е. Просто в това, което прави.
Сатоши Кон го бива да прави изпипани, сюжетно издържани психо-приключения с ясно послание, Анно го бива в това да е Анно.
Което на мен ми е достатъчно. Бая народ не ги бива в това да са себе си.

МнениеПубликувано на: Нед Юли 29, 2018 9:14 pm 
Аватар

The Hollow Shrine написа:
Той Е добър, виртуоз си е. Просто в това, което прави.

Съгласен съм. Моето различно мнение е, че това което той прави като краен продукт не е чутовен шедьовър на всички времена, както някои (дори много) от феновете на Ева разправят.

Иначе че си има собствен стил чрез който показва интересни идеи които имат дълбочина, смисъл, и заслужават внимание, има. Но не стига чак до статус masterpiece с тях.

Категоризация различните творци нямат, само техните произведенията спрямо качеството им.

МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2018 10:40 pm 
Аватар

Много мъка видях докато изгледам последните епизоди. Направо не е истина колко е харесвано.

Моментите когато картината не помръдва повече от 30секунди, моментите когато се повтарят едни и същи реплики. Моментите като прехвърчават различни думи. И още колко още.

Последната реплика в сериала беше "поздравявам всички деца по света" същия момент се сещам за момента когато ония се внушаваха и се чуваше целия звук и картината стоеше настрани от леглото. И колко още неща който не мисля, че са за деца под определена възраст.

Но ако автора е искал да поздрави всички деца дори и тези който са пораснали добре. Но повечето хора който порастват си затварят частта която са били деца и от там идва едно объркване.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2018 9:32 pm 
Аватар

ева е тъпо. за 95 може да е било нещо майндблоуинг но на тоя етап е тъп дженерик шит.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2018 11:20 pm 
Аватар

Завулон2 написа:
ева е тъпо. за 95 може да е било нещо майндблоуинг но на тоя етап е тъп дженерик шит.

Прав си, сега сме заринати със шедьоври (САО, Титаните, Академията), а тогава и рандом боклуците ни бяха впечатляващи!
Поздрави за теб !

Апропо, Евата е зле и за 95-та ма това не съм ти го казал аз...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 01, 2018 11:57 pm 
Аватар

ех веебуше, няма как да знам как са били реално нещата 95та. Все пак може би чак към 2000 да съм почнал с РТЛ 2. Проблемът е че когато натрупраш опит сам можещ да прецениш кое струва и кое не.

Нямам проблем да харесваш Евангджелиън, стига да имаш адекватни аргументи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 02, 2018 2:03 am 
Аватар

Завулон2
Цитат:
ех веебуше, няма как да знам как са били реално нещата 95та.

Това в каква връзка, нима съм твърдял, че знаеш?

Цитат:
Нямам проблем да харесваш Евангджелиън

Аз пък нямам проблем и да имаш.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 02, 2018 8:19 am 
Аватар

Когато го изгледах беше ми зле и нямах енергия да пиша.

Каква беше тази глупост накрая с ръкопляскането, все едно еволюирал. Излязъл от състоянието си на затворен човек. Всичко е добре, до момента не видиш двете поддържащи роли от страна на момичетата. Едната е с мега егото и вижда всичко кристално за другите, но като стане дума за нея се превръща в стъкло. Изкуственото момиче, вижда абсолютно всичко и приема без чувства, даже не може да изпитва чувства. Тези двете нямаха никакво право да му ръкопляскат. Първо да си оправят техните баници, после ще поздравят другите.

Може да е от 95 година, това не оправдава че края беше глупав. Началото силно, края слаба ракия без салата.

Филмите не знам дали си заслужава да ги изгледам.

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 02, 2018 1:58 pm 
Аватар

Края е интересен с това че е експериментален, показва идеята си без стандартен наратив какъвто е анимето преди него и End of Evangelion.

Иначе какво точно се случва и феновете се заяждат един с друг до ден днешен, прочети малко за concurrency theory (май така му викаха) ако ти се занимава, макар че целия спор е силно безсмислен според мен.

Идеята е че 25-ти и 26-ти епизод се случват в главите (душите?) на героите (главно на Шинджи).

МнениеПубликувано на: Нед Дек 02, 2018 8:19 pm 
Аватар

Wind_Falcon написа:
Края е интересен с това че е експериментален, показва идеята си без стандартен наратив какъвто е анимето преди него и End of Evangelion.

Иначе какво точно се случва и феновете се заяждат един с друг до ден днешен, прочети малко за concurrency theory (май така му викаха) ако ти се занимава, макар че целия спор е силно безсмислен според мен.

Идеята е че 25-ти и 26-ти епизод се случват в главите (душите?) на героите (главно на Шинджи).

Няма да стане така фалконе. мен ме ме вълнува мнението на "феновете", а само на хората които пишат тук и сега.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 24, 2019 11:14 pm 
Аватар

First 10 minutes of Evangelion 3.0+1.0 to screen at Anime Expo

Сърцето ми падна в топките, като прочетох.
Не мога. То идва. Не мога да повярвам, че съм във вселената, в която Ева-4 ще се случи.

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2019 12:30 am 
Аватар

Завъртяха Евата и Ева- Краят по НетФликса.

Май веч' е крайно време да надникна в тва префалено аниме. :roll:
Току виж се зарибя както се зарибих по Фейт. :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Юни 25, 2019 8:32 am 
Аватар

Ох, ми... Ако държиш да си ползваш Нетфликс акаунта, нека. Ама са подменили ендингите. В оригинала всеки епизод свършва с различна рендиция на Fly Me to the Moon. Забавно е какъв тотален мисмач правят с атмосферата от всеки епизод, а и се наслушваш на "fry me to the moon" и "let me see what spling is like" и завършек с типично японско мое лигаво "i love you" вместо стандартното за песента. Въобще, изпуснаха много, като не си оправиха авторските права за тоя ендинг :lol:

Иначе Ева е психария. В първия епизод гледаш как Мисато се възбужда от малкия Шинджи, защото споделя нейната съдба на неглижирано от баща си дете, и по някое време, докато Шинджи се качва в Евата, чуваш от подметнатите реплики на механиците "Cut the umbilical wires" или нещо такова. И ти става ясно, че тва аниме е шарена манджа от комплексите на богат набор древногръцки герои. Кеф ти Едип, кеф ти Електра...

МнениеПубликувано на: Пет Юни 28, 2019 8:01 am 
Аватар

Всъщност нямат нищо общо героите с Едип и Електра.

Може би малко при Шинджи, ако стриктно гледаш на Рей като клонинг на майка му (което не е напълно вярно).

Героите се въртят около child neglect, не романтични чувства към родителите им.

Да не говорим че за Едип и Електра ти трябват и двамата родители, а в Ева само при Шинджи ги има налице под някаква форма.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 40 от 41 [ 613 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 37, 38, 39, 40, 41  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]