velush написа:
Най-тъпият момент беше този, в който Капитанът предаваше информацията на ЦРУ и по неясни причини преби Линкс. Сцената е твърде абсурдна, защото от една страна да изтезаваш живия си щит е тъпо, от друга Род не реагира по никакъв начин и това се предполагаше да е стоицизъм, само дето в случая спасяването на изгората и спирането на изтичането на информацията беше едно и също, пък той не си мръдна гъза. Някой от сценаристите просто много е искал сцена с насилие над жена.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Да, и на мен ми се видя напълно излишно и неразбираемо това насилие. Може, дето казваш, някой от сценаристите да си е падал по садистични изпълнения
velush написа:
Манон обърка нещо извън кадър и всички извънземни загинаха в криокамерите
То там май (доколкото помня) обясниха нещо, че поради взривовете и трусовете по време на битката между извънземните и меки и хората на Род инсталацията се е повредила и заради това са измрели всички останали. Но може и да бъркам.
velush написа:
В заключение: първата част на сериала, когато нашите хора бродеха по острова, откриваха малки парченца от пъзела и се биеха на всяка крачка беше доста добра. За жалост гвоздеят на програмата - контактът с извънземните е пълна глупост. Сякаш са имали по-различна идея, но са я претупали в последния момент.
Да, първата половина - до 15 еп. е по-интересната. На мен ми беше интересна и срещата между децата и Манон, но след това явно не са им стигнали идеите и затова не са могли да измислят по-добър сценарий за последните епизоди. Краят беше задоволителен според мен. Стабилно 7/10.