Дата и час: Чет Фев 06, 2025 12:35 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Празник на Розата
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 11:35 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Празникът на Розата се празнува за първи път през 1903 г., като оттогава традиционно се провежда през първия уикенд на юни. Това е периодът, през който цъфти нежната маслодайна казанлъшка роза и насища въздуха със своя аромат. Днес Празникът на Розата се е превърнал в международно празненство, в което се забавляват хиляди туристи и гости на града.

Избор и коронясване на Царица Роза
Традиционният конкурс за Царица Роза е емблематичен и уникален за Празника на розата, защото в него участват единствено абитуриентки от Казанлък. Вижте красотата на казанлъшките момичета, които излъчват свежестта на розите. Участвайте в невероятната церемония по Коронясването, където избраната Царица Роза ще слезе от царствената колесница, водена от свитата на цар Севт III и ще се възкачи на своя трон, придружена от своите две подгласнички.

Ритуалите “розобер” и “розоварене”
В свежата утрин на неделния ден, навлезте в розовите градини над Института по розата заедно с младите момичета и момчета в народни носии. Откъснете за себе си розов цвят – един хубав спомен от Казанлък и България. А по-късно в Етнографски комплекс “Кулата” можете да наблюдавате процеса на розоварене и да опитате прочутото казанлъшко розово сладко, ликьор и гюлова ракия.

Празнично шествие / Карнавал
Забавлявайте се с участниците от различни градове и държави, които представят своите клубни дейности: от национални фолклорни ансамбли, мажоретки, местни училища и театри, спортни клубове до “Черните рози” – рокери на мотори... Шествието започва от розовите градини на Института по розата и преминава през целия град. Включете се и вие в този весел карнавал!
(от казалък.бг)
~___________________
Всъщност може още доста да се напише за този празник, но най-добре догодина идете и го разберете сами ;)
Ето снимки от тазгоднишното шествие ^^
Zipped link: comming soon xD

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 12:11 pm 
Аватар

Е това е изключително пре:censored: празник, не се лъжете, че е хубав.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 12:45 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Я ме просветли какво точно му е прецаканото ? :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 1:59 pm 
Аватар

Ами организацията е прецакана :lol:
От всичките мероприятия нито едно не почна на време и на всичко отгоре, точно когато започна конкурсът за Царица на Долината на розите, токът спря и не можаха да го оправят :lol:
Освен това панаирът, който го правят всяка година, е такава цигания, че няма накъде. Адски шумно е и фраш навсякъде. От няколко години насам за първи път ми се случи да съм в Казанлък по време на тоя празник и честно казано се чудя как издържат хората всяка година :roll:
Но пък за тези, които не са го виждали, сигурно си е голяма атракция. Интересно е да се види поне веднъж ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 2:27 pm 
Аватар

От години става все по-лошо и по-лошо. Всяка година се обсъжда кой бил платил за да стане еди-коя-си Царица Роза. Ако не бъркам миналата година(може и по-миналата да е била) за незнам си къв х*й, организирането бе предоставено на софийска фирма/дружество, еми беше си операция "Смут и Ужас". Немаше такива излагания. По това време в Казанлък е пълна циганщина. Има панаир, хубаво, ама е пълен с цигани, не ме разбирайте погрешно, но те не са там да се забавляват. Ами който го интересува да отиде веднъж и после да приказва. Не ми се пише повече по темата. Не си пуснах първия пост за да се заяждам .
ПП: Oni_no_ko сега ти прочетох целия пост. Не знам каква атракция може да представлява тоз хаос. То ако нещо ти хареса, веднага др нещо ти разваля кефа. Ужасссссссссс.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 04, 2007 9:16 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Явно живееш там... :lol:
Ами виж, да постнеш "това не става" просто така без никаква аргументация си е чисто заяждане да ти кажа.
Тази година бях, както си личи от снимките, само на парада, който много ми хареса. На мен не ми дреме кой колко и на кой плаща. Музиката бе ужасно смешно подбрана, но вместо да ме дразнят, starwars & loony toons ost-тата ме забавляваха. Супер ми харесаха някой мажоретки и някои кончета. Като цяло представянето на училищата бе малко проточено, но на мен си ми хареса, бяхме си подбрали чудно местенце(случайно ест).
Естествено бит-пазара ни скри шапките на всички софиене, дето не бяхме ходили до Орладовци с години и не знаехме, че това още го има :lol: Но беше яко - човек като върви 20 минути по права фрашкана с хора и сергии и погледне хоризонта... нищо, освен още хора и сергии :D Имаше 4-5 автобуса японци/китайци и виетнамци. Последните даже участваха в шествието :lol:
Ест. като повечето фестивали -не е всяка година да ходиш и ест. -хората от Казанлък едвали има с какво да го похвалят, но поне 1 път си струва да се види. Ако не- поне гледайте снимките. На мен лично ми беше мн забавно и приятно и някой път вероятно пак ще ида ^^

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]