Дата и час: Чет Фев 06, 2025 2:08 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сайт за видеа - реклама и създаване
МнениеПубликувано на: Вто Авг 21, 2018 11:37 am 

Привет! С мои приятели сме решили да правим сайт за видеа и да инвестираме в него. Целта ни е да го популяризираме възможно най-много, за да го знаем всеки потребител. Намерили сме и екип, който ще ни помага за някои неща. Възникнаха няколко въпроса, на които търсим отговори:
1. Как е по-добре - да купим нов домейн или стар. Четох доста и все повече хора ме убеждават да закупя стар, защото по-лесно ще може да се класира в търсещите машини. Ако това е вярно, от къде мога да го взема и какви пари горе-долу ще струва?
2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Може ли да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да има ефект. Някой може ли да ме посъветва как точно трябва да се процедира.
3. Някъде четох и за така наречените сателитни мрежи. Актуално ли е все още това, защото видях, че всички имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих рискувал, за да видя какви резултати ще мога да постигна. Отново трябва да питам как точно да я направя – с чисто нови домейни или със стари.

Профил  

Заглавие: Re: Сайт за видеа - реклама и създаване
МнениеПубликувано на: Сря Авг 22, 2018 12:54 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

viewforum.php?f=44

Заглавие: Re: Сайт за видеа - реклама и създаване
МнениеПубликувано на: Сря Авг 22, 2018 1:25 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

kinggod написа:
1. Как е по-добре - да купим нов домейн или стар. Четох доста и все повече хора ме убеждават да закупя стар, защото по-лесно ще може да се класира в търсещите машини. Ако това е вярно, от къде мога да го взема и какви пари горе-долу ще струва?

Задължително нов. Поради един куп сео причини.
kinggod написа:
2. Интересува ме линк билдинг за сайта. Може ли да ми препоръчате фирма, която се занимава с това и колко дългосрочно трябва да инвестирам, за да има ефект. Някой може ли да ме посъветва как точно трябва да се процедира.

Плащането за такъв е идиотизъм и рядко водещ до резултат.
Смисъл има само от естественото натрупване на беклинкове във времето.
kinggod написа:
3. Някъде четох и за така наречените сателитни мрежи. Актуално ли е все още това, защото видях, че всички имат различно мнение по въпроса. Аз лично бих рискувал, за да видя какви резултати ще мога да постигна. Отново трябва да питам как точно да я направя – с чисто нови домейни или със стари.

Трябва да ти е ясно, че гугъл бидейки крал сред търсачките общо взето диктува сео правилата в последните години. Проблема е, че постоянно човъркат механизмите и няма как да си в крак с тях. Дефакто ти трябва добър сео специалист но такъв обикновено струва скъпо и за дребни сайтове няма смисъл.

Има няколко прости правила за направата на сайт.
Прави се ергономичен дизайн позволяващ лесен достъп до цялото съдържание.
Сайта се вдига офлайн и изпипва до 100% функционалност.
Набляга се на сигурността и редовните бекъпи.
Чак тогава се минава онлайн.

Трябва да се внимава с ключовите думи. Докато стария ми сайт беше активен (за фотография и косплей) заради лошо именувани ресурси получих чудовищен трафик (стотици гигабайти) от китайски форуми и съответно ми изчерпваха квотата преждевременно.

И не на последно място.
С новите GDPR правила ако сайта е за търговия или изобщо включва влагането на някакви лични данни на други лица трябва да се регистрирате като администратори на лични данни и носите съответната съдебна/наказателна/етц отговорност.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]