|
Дата и час: Нед Мар 07, 2021 5:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Май 09, 2018 9:29 am |
 |
velush |
|
 |
|
Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 6 - появата на Грийнхил и розен ритерите. Мисля, че Фредерика са я направили прекалено сервилна спрямо Янг. Речта, с която последния омая Шонкопф ми дойде куха и неубедителна (може би защото знам бъдещите събития  ), но гледам останалите зрителите са я харесали.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Юни 27, 2018 10:36 am |
 |
velush |
|
 |
|
Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Kaikou ep. 12 - за зарибяване към продълженията пуснаха една голяма битка и я реализираха с финален animation bump. Някои хора биха били недоволни от пластмасово изглеждащия CGI, но според мен беше приличен (сиреч, можеше и по-зле  ). Тук още ни запознаха с пилотите от Алианса, които са важни за сюжета по-нататък. Общо впечатление: за адаптация не е зле имайки предвид дефектите на книгите и автора им, но темпото е леко забързано, а и акцентите не са на правилните места. Не мога да определя точно защо, но въпреки приличните елементи - изчистен керъктър дизайн, подобрен механичен дизайн + осъвременени sci-fi технологии, музика и игра на сеютата, все пак анимето идва доста безлично. Старите серии въпреки развлаченото темпо и 70-тарския визуален стил приложен в края на 80-те, успяваха да постигнат по-внушителна атмосфера и да те заинтригуват с многобройните герои и усуканите сюжетни връзки между тях. От него някак струеше енергията на създателите му, а сегашно аниме си личи, че е сглобявано на поточна линия.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Пон Дек 16, 2019 11:25 am |
 |
velush |
|
 |
|
Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - Seiran 1-2 - общо взето, като предния сезон, но има някои неща, които не ме радват. Примерно когато речта превключва от осъвременена към по-театрална, каквато е в оригиналния източник преходът е малко рязък. Можеше някак да го направят по-естествен. Местенето на фокуса между различните сюжетни линии също не е така плавно, като в стария сериал: леко разваля драматичния ефект на събитията, а и темпото се позабави. Помня повече екранно време за Рубински, Атенбъроу и пилотите, отколкото получават тук. Появата на фройлайн Мариендорф според мен малко закъсня, а и ХанаКана не е най-подходящото сею за ролята. Доспехите за близък бой са доста грозни и неадекватни. Положителни моменти - Оберщайн най-накрая включи на висока предавка.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Legend of the Galactic Heroes (saga)  Публикувано на: Сря Дек 18, 2019 10:30 am |
 |
velush |
|
 |
|
Wind_Falcon написа: Как е представен Ройентал в тази адаптация? До сега беше напълно безличен. (А сеюто му не може да се хване и на малкото пръстче на Norio Wakamoto. То това ми липсва най-много от старото заглавие: актьорските изпълнения. Само този на Вен-Ли се оправя, може би защото копира до най-малки подробности предишния.) Wind_Falcon написа: В оригиналното аниме на мен по-скоро ми се стори... Никакви такива дълбочини, по-скоро реагира като мислещ индивид на една ситуация, а не като марионетка. Ма това е просто намек, който ще забележиш само, ако знаеш какво идва по-късно.
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|