|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 8:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Имам Хипотеза за Void century и Древното царство. Публикувано на: Чет Юни 07, 2018 6:27 pm |
Telemag |
|
|
Регистриран на: Съб Апр 26, 2008 5:49 pm Мнения: 105 Местоположение: Суворово
|
Хипотезата е изградена с взаимстване на хипотези от интернета, има връзка с митологиите на посетените острови и предполагаеми взаимовръзки между различните раси (отпреди 900 г.). Разбира се, ползвам за основа и моите наблюдения( нещата които съм забелязъл) за One piece. 1. Преди 1500 г. (един от календарите започва приблизително тогава), От Луната, се спускат 3 раси - в интернета, я има тази хипотеза(както и анализ кои са 3-те раси). Трите раси са Гьоджин, Скайпиян и жителите на Бирка(мисля че така се произнасяха). Те създават 3 царства. За защита си, създават 3 Древни оръжия(ДО-я). Плутон, Посейдон и Зевс. Точно така - З Е В С е третото ДО-е. Гьоджин създават Посейдон, Скапиян създават Зевс(в Скайпия арката се споменава, че Maxim използва стара аварийна система от 200 jet dial - остатък от строежа на Зевс 2) и Бирка създава Плутон. И тези 3 царства, са в приятелски отношения по между си. Виждайки просперитета на 3-те царства, другите раси решават да се присъединят. Тук ще спомена хипотезата, че Древното царство (ДЦ) е в приятелски отношения с всички раси, без хората. Когата се събират всички раси в едно царство, се създава ДЦ. Има връзка(специфична) между различни острови. Eve tree на Шабаонди е дар от Тотонта (също Adam tree и гигантското бобено стебло). Животните и рибите в Скайпия, са дар от Гьоджин. Коралите, които създават въздух за Гьоджин, са дар от Скайпиян за Гьоджин. Всички нечовешки раси, живеят в Grand Line, Тенрюбитата се отнасят с особенно презрение към нечовешките раси. От тези косвени връзки си правя следния извод: Нечовешките раси са създали ДЦ, в Grand Line, а името е ONE PIECE. 2. Горната хипотеза продължава с Дяволските плодове(DFs). След известен период на просперитет, тотонта създават Smile и го споделят. Гьоджин(използват тяхната технология), "добавят" ДНК от Minks и се появява Zoan DFs. Скайпиян, "вмъкват" със своята технология свойства в DFs и се появяват Paramisia DFs. Бирка, "превръщат" Smile в Logia DFs. Много е вероятно в създаването на DFs, участие да има още 1 или 2 нечовешки раси. П.П. Уранус е ДО-е на някой друг. Но ТОВА също е моя хипотеза. Уранус е ДО-е на кланът "D". Въпроси(ако мога ще отговоря)
_________________ Човек се учи докато е жив
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Юни 07, 2018 7:35 pm |
Phantom |
|
|
|
Аз лично се надявам да не стигаме до луната никога. Също така бих бил доволен да не разберем как са се появили плодовете, а просто да приемем, че са си там и да не дълбаем повече. Кинемон няма защо да НЕ е жив, по спомен не е ранен или нещо подобно, сигурен съм че до Уано ще стигнат без проблем с подводницата на Лау, но с тази манга никога не можеш да си сигурен. Припомням, че Ода каза, че последната арка/война ще накара Марийнфорд да изглежда като филър. А тази арка е близо. Под близо разбираме 5-6 години, разбира се.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Юни 07, 2018 10:12 pm |
Phantom |
|
|
|
Имах предвид, че толкова ще отнеме до започването на въпросната арка. След това ще отнеме 2-3 години да докара историята до край. В най-лошия случай 2028 според мен приключва. Не мисля, че Ода може да издържи повече от това.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Юни 07, 2018 10:15 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
И аз се позовавам на теории, които съм чел.
Говори се, че на Рафтел Уан Пийс си има пазител. Аз не мисля, че е на Рафтел, мисля, че е Шанкс. Той е бил в екипажа на Роджър, знае кое как е, що е (една от причините да говори с Горосей - знае истината за Празния век) и няма желание да става следващия крал. В Маринфорд Белобрадия каза, че Роджър чака "Избрания". Роджър е мъртъв, но е оставил тая задача на доверен член на екипажа си - а именно Шанкс. Той пък от своя страна си има фаворит - Луфи, затова му е дал шапката, което ме подсеща за другата теория, която четох и ми се стори много вероятна, след като видях гигантската сламена шапка - има седем такива, за всяка раса - хора (тая в Луфи), великани, тонтата, тритони, скайпияни, минк и дългите (с дълги ръце, крака и т.н.), но тенрюбитата са изтребили другите притежатели и си пазят шапките като трофеи (освен тази на Луфи).
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Юни 07, 2018 11:59 pm |
|
Darth |
|
|
Регистриран на: Пон Май 23, 2011 12:13 am Мнения: 746 Местоположение: Japan
|
Phantom написа: Аз лично се надявам да не стигаме до луната никога. Също така бих бил доволен да не разберем как са се появили плодовете, а просто да приемем, че са си там и да не дълбаем повече. Кинемон няма защо да НЕ е жив, по спомен не е ранен или нещо подобно, сигурен съм че до Уано ще стигнат без проблем с подводницата на Лау, но с тази манга никога не можеш да си сигурен. Припомням, че Ода каза, че последната арка/война ще накара Марийнфорд да изглежда като филър. А тази арка е близо. Под близо разбираме 5-6 години, разбира се. Не, не, Кинемон не е баща му, той е само лична охрана. Бащата на Момоносуке е Kozuki Oden, нали разбрахме, че е бил в екипажа на Роджър, обаче Шогуна в Уано го екзекутирал. Разбрахме и че хората от кланът Козуки са създатели на понеглифите, Иначе не зная какво да очакваме за шапката, някои твърдят, че това е шапката на Joy Boy. А за луната - със сигурност ще стигнем до нея, смисъл Пътуването на Енел до Луната си е legit mini arc в мангата, въпросът е защо не сме го видели в анимето все още. Иначе не мисля, че ни чака само една голяма война занапред, мисля, че ще са няколко. Ето сега в ривиерата се оформя голям екшън, даже си мисля, че и Драгон ще направи поява и ще падне голям кютек. Нещото, което ме гложди сериозно е, че все още не знаем коя е майката на Луфи. Мисля, че ще е персонаж с голямо значение за сюжета и се чудя дали именно тази арка няма да я представи. Ода наистина е Master Story teller, всичко се навързва лека полека.
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Пет Юни 08, 2018 1:06 pm |
poker |
|
|
|
Phantom написа: Аз лично се надявам да не стигаме до луната никога. Също така бих бил доволен да не разберем как са се появили плодовете, а просто да приемем, че са си там и да не дълбаем повече. Кинемон няма защо да НЕ е жив, по спомен не е ранен или нещо подобно, сигурен съм че до Уано ще стигнат без проблем с подводницата на Лау, но с тази манга никога не можеш да си сигурен. Припомням, че Ода каза, че последната арка/война ще накара Марийнфорд да изглежда като филър. А тази арка е близо. Под близо разбираме 5-6 години, разбира се. Ода е казал в много старо интервю (още 2005-2006 там някъде мисля), че в бъдеще ще се разкрие "определен" професор (визирайки се най-вероятно към др. Вегапънк), който ще обясни произхода и структурата на devil fruit-oвете. Относно "Луната", също е доста вероятно да се спомене отново, тъй като в един панел от cover story-тата беше показан как Enel успява да стигне до Луната и среща някаква раса там. Относно идната Уано арка и hype-a, че ще има война (Кайдо също сам го потвърди), доколкото знам е потвърдено, че тя няма да има нищо общо с EoS войната и бъдещите арки. Т.е. сега имаме reverie арка, след това Уано, след това най-вероятно Елбаф + със сигурност някакви мини арки като Зоу и Reverie. Да не забравяме, че все има вероятност за специална арка с революционерите, вегапънк, шичибукаите, emerald city и още много, от които съм сигурен, че поне ще има една екстра арка, която е свързана с някой по-уникален остров тип Зоу. Всичко това преди финалната арка с рафтел, горосей, marines, blackbeard, за която Ода е дал като сравнение с Marineford, която пък от своя страна щяла да изглежда като детска игра. Това НЯМА да е Уано войната (въпреки, че има възможност и Уано войната да изглежда по-голяма от Marineford след днескашният чаптър. Представете си тогава каква ще е EoS войната...) btw. Интересно ми е кои са тия "The Rocks" и кой е бил легендарният капитан на Кайдо и Big Mom (казаха, че преди Роджър, техният crew e властвал над моретата, та представете си тоя пък колко е бил силен...) Ода беше споменал в скорошно интервю, че щял да разкрие "lurking one piece legend" и според мен тази легенда е капитанът на Big Mom и Кайдо, за който днес разбрахме. Определено впечатляващ чаптър и може още доста неща да се обсъдят за него. Наистина е интересно как след 900 чаптъра Уан Пийс все още успява не само да изумява, но и да поддържа ниво като по-ранните арки. За разлика от други шонени като Наруто И Блийч, чиито качество спадна драстично с времето.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Пет Юни 08, 2018 6:23 pm |
Phantom |
|
|
|
Darth написа: Не, не, Кинемон не е баща му, той е само лична охрана. Бащата на Момоносуке е Kozuki Oden, нали разбрахме, че е бил в екипажа на Роджър, Пф, объркал съм се. Надявам се Оден да е жив, да разкаже това-онова за Роджър по някое време, а и да помага, че тайфата на Кайдо не е шега. Въпреки, че е доста вероятно да видим Марко и ex-Whitebeard Pirates, все пак ще е нужна допълнителна сила, ако действително Кайдо ще мре. poker написа: Относно "Луната", също е доста вероятно да се спомене отново, тъй като в един панел от cover story-тата беше показан как Enel успява да стигне до Луната и среща някаква раса там. Помня, но все пак ми се иска да не пипаме там. Някак си не ми се вписва в атмосферата с пирати и мореплаване. Не че мнението ми има някакво значение. poker написа: Интересно ми е кои са тия "The Rocks" и кой е бил легендарният капитан на Кайдо и Big Mom (казаха, че преди Роджър, техният crew e властвал над моретата, та представете си тоя пък колко е бил силен...) Ода беше споменал в скорошно интервю, че щял да разкрие "lurking one piece legend" и според мен тази легенда е капитанът на Big Mom и Кайдо, за който днес разбрахме. От флашбека на мама видяхме че тя заедно с онзи дето има способността да превръща всичко в храна са дали начало на BM Pirates. Предполагам, че Rocks е било име на някакъв съюз и че преди Роджър да се появи това е било тяхната ера. Не знам дали съм казал или не, но съм на 99% сигурен, че Big Mom е хванала Джинбе и ще blackmail-не Луфи. Или направо ще го убие.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Пет Юни 08, 2018 8:00 pm |
poker |
|
|
|
Да, вярно е, че заедно с онзи, който има способността да превръща всичко в храна, са дали началото на BM pirates, но както разбрахме днес, изглежда че по-късно са се присъединили към този съюз (както и Кайдо в последствие, не знаем дали насила или пожелание) или по-скоро pirate crew. Хина спомена, че точно благодарение на техния капитан са били много силни (да си по-силен от Big Mom според това как беше представена си е нещо... по тази логика по-силен и от Кайдо тогава), но в днешно време са вече достатъчно силни и без капитанът им.
Много е вероятно и Шанкс да дискутира с Горосей точно този пират , а не Blackbeard, Роджър или Луфи както повечето очакват.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Пет Юни 15, 2018 1:59 pm |
poker |
|
|
|
На празният трон, взе че седна някой. Тоя е някаква имба, много е вероятно да е final villain, а не както много предполагаха - blackbeard, sakazuki and gorosei. Отделно, съдейки по dead or alive poster-ите, набелязал е като цел за "чистка" Luffy, Blackbeard, Ширахоши и Виви. За първите трима е разбираемо, но не съм сигурен защо точно и Виви? Смисъл, вярно е, че само нефертари са отказали да живеят с CD-тата, но в сравнение с първите трима, нейният world impact изглежда доста по-незначителен.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Пет Юни 15, 2018 8:10 pm |
Phantom |
|
|
|
След 908 чаптъра най-накрая видяхме Горосеите да се размърдат и да направят нещо. Ясно става, че скоро ще избухва война, да видим кога точно.
Ако действително CD/WG посегнат на Виви или Ширахоши целия Луфи харем отива при революционерите. Това би ми харесало.
Виви наистина е доста интересно защо й имат зъб. Имах някакво усещане още като започваше арката, че няма да се прибере в Алабаста, да не взема да се окажа прав?
Head canon: Не ми се вярва този да е последния злодей, революционерите може би ще се справят с него. Акаину предполагам, че ще бъде победен най-вероятно от Сабо. Държа си на предположението, че Черната брада ще бъде последния противник на Сламените шапки.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|