Дата и час: Съб Фев 01, 2025 9:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 22 от 26 [ 380 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: One Piece
МнениеПубликувано на: Чет Май 31, 2018 10:23 am 
Аватар

Спойлери за 906

https://www.reddit.com/r/OnePiece/comme ... it-android

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 10:43 am 

Спойлери за 907

Имам чувството, че идва края на света.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 12:00 pm 
Аватар

Мале, какво прекрасно време е да си жив! Уан Пийс мангата отакача отново! Очакват ни моменти по-епични от Marineford арката. Интересно ми е какви предположения имате за Уано, татенцето на Момоносуке дали е жив?

Профил  

Заглавие: Имам Хипотеза за Void century и Древното царство.
МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 6:27 pm 

Хипотезата е изградена с взаимстване на хипотези от интернета, има връзка с митологиите на посетените острови и предполагаеми взаимовръзки между различните раси (отпреди 900 г.). Разбира се, ползвам за основа и моите наблюдения( нещата които съм забелязъл) за One piece.

1. Преди 1500 г. (един от календарите започва приблизително тогава), От Луната, се спускат 3 раси - в интернета, я има тази хипотеза(както и анализ кои са 3-те раси). Трите раси са Гьоджин, Скайпиян и жителите на Бирка(мисля че така се произнасяха).
Те създават 3 царства. За защита си, създават 3 Древни оръжия(ДО-я). Плутон, Посейдон и Зевс. Точно така - З Е В С е третото ДО-е. Гьоджин създават Посейдон, Скапиян създават Зевс(в Скайпия арката се споменава, че Maxim използва стара аварийна система от 200 jet dial - остатък от строежа на Зевс 2) и Бирка създава Плутон. И тези 3 царства, са в приятелски отношения по между си.
Виждайки просперитета на 3-те царства, другите раси решават да се присъединят. Тук ще спомена хипотезата, че Древното царство (ДЦ) е в приятелски отношения с всички раси, без хората. Когата се събират всички раси в едно царство, се създава ДЦ.
Има връзка(специфична) между различни острови. Eve tree на Шабаонди е дар от Тотонта (също Adam tree и гигантското бобено стебло). Животните и рибите в Скайпия, са дар от Гьоджин. Коралите, които създават въздух за Гьоджин, са дар от Скайпиян за Гьоджин. Всички нечовешки раси, живеят в Grand Line, Тенрюбитата се отнасят с особенно презрение към нечовешките раси. От тези косвени връзки си правя следния извод: Нечовешките раси са създали ДЦ, в Grand Line, а името е ONE PIECE.
2. Горната хипотеза продължава с Дяволските плодове(DFs). След известен период на просперитет, тотонта създават Smile и го споделят. Гьоджин(използват тяхната технология), "добавят" ДНК от Minks и се появява Zoan DFs. Скайпиян, "вмъкват" със своята технология свойства в DFs и се появяват Paramisia DFs. Бирка, "превръщат" Smile в Logia DFs. Много е вероятно в създаването на DFs, участие да има още 1 или 2 нечовешки раси.

П.П. Уранус е ДО-е на някой друг. Но ТОВА също е моя хипотеза. Уранус е ДО-е на кланът "D". Въпроси(ако мога ще отговоря) :)

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 7:35 pm 

Аз лично се надявам да не стигаме до луната никога. Също така бих бил доволен да не разберем как са се появили плодовете, а просто да приемем, че са си там и да не дълбаем повече. Кинемон няма защо да НЕ е жив, по спомен не е ранен или нещо подобно, сигурен съм че до Уано ще стигнат без проблем с подводницата на Лау, но с тази манга никога не можеш да си сигурен.

Припомням, че Ода каза, че последната арка/война ще накара Марийнфорд да изглежда като филър. А тази арка е близо. Под близо разбираме 5-6 години, разбира се. :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 7:58 pm 
Аватар

Phantom написа:
Припомням, че Ода каза, че последната арка/война ще накара Марийнфорд да изглежда като филър. А тази арка е близо. Под близо разбираме 5-6 години, разбира се. :lol:

Ако си мислиш, че остават само 5-6 години, много се лъжеш :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 10:12 pm 

Имах предвид, че толкова ще отнеме до започването на въпросната арка. След това ще отнеме 2-3 години да докара историята до край. В най-лошия случай 2028 според мен приключва. Не мисля, че Ода може да издържи повече от това.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 10:15 pm 
Аватар

И аз се позовавам на теории, които съм чел.

Говори се, че на Рафтел Уан Пийс си има пазител.
Аз не мисля, че е на Рафтел, мисля, че е Шанкс.
Той е бил в екипажа на Роджър, знае кое как е, що е
(една от причините да говори с Горосей - знае истината за Празния век) и няма желание да става следващия крал.
В Маринфорд Белобрадия каза, че Роджър чака "Избрания".
Роджър е мъртъв, но е оставил тая задача
на доверен член на екипажа си - а именно Шанкс.
Той пък от своя страна си има фаворит - Луфи,
затова му е дал шапката, което ме подсеща за другата теория,
която четох и ми се стори много вероятна,
след като видях гигантската сламена шапка - има седем такива, за всяка раса - хора (тая в Луфи),
великани, тонтата, тритони, скайпияни, минк и дългите (с дълги ръце, крака и т.н.),
но тенрюбитата са изтребили другите притежатели и си пазят шапките като трофеи (освен тази на Луфи).

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 11:11 pm 
Аватар

Е те в Зоу не казаха ли, че не е на Рафтел Уан Пийс, а там ще разберат къде всъщност е т'ва съкровище?

Аз клоня повече към теориите с луната and all that, по-интересни са ми.

МнениеПубликувано на: Чет Юни 07, 2018 11:59 pm 
Аватар

Phantom написа:
Аз лично се надявам да не стигаме до луната никога. Също така бих бил доволен да не разберем как са се появили плодовете, а просто да приемем, че са си там и да не дълбаем повече. Кинемон няма защо да НЕ е жив, по спомен не е ранен или нещо подобно, сигурен съм че до Уано ще стигнат без проблем с подводницата на Лау, но с тази манга никога не можеш да си сигурен.

Не, не, Кинемон не е баща му, той е само лична охрана. Бащата на Момоносуке е Kozuki Oden, нали разбрахме, че е бил в екипажа на Роджър, обаче Шогуна в Уано го екзекутирал. Разбрахме и че хората от кланът Козуки са създатели на понеглифите, Иначе не зная какво да очакваме за шапката, някои твърдят, че това е шапката на Joy Boy. А за луната - със сигурност ще стигнем до нея, смисъл Пътуването на Енел до Луната си е legit mini arc в мангата, въпросът е защо не сме го видели в анимето все още. Иначе не мисля, че ни чака само една голяма война занапред, мисля, че ще са няколко. Ето сега в ривиерата се оформя голям екшън, даже си мисля, че и Драгон ще направи поява и ще падне голям кютек. Нещото, което ме гложди сериозно е, че все още не знаем коя е майката на Луфи. Мисля, че ще е персонаж с голямо значение за сюжета и се чудя дали именно тази арка няма да я представи. Ода наистина е Master Story teller, всичко се навързва лека полека.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 08, 2018 1:06 pm 

Phantom написа:

Ода е казал в много старо интервю (още 2005-2006 там някъде мисля), че в бъдеще ще се разкрие "определен" професор (визирайки се най-вероятно към др. Вегапънк), който ще обясни произхода и структурата на devil fruit-oвете.

Относно "Луната", също е доста вероятно да се спомене отново, тъй като в един панел от cover story-тата беше показан как Enel успява да стигне до Луната и среща някаква раса там.

Относно идната Уано арка и hype-a, че ще има война (Кайдо също сам го потвърди), доколкото знам е потвърдено, че тя няма да има нищо общо с EoS войната и бъдещите арки. Т.е. сега имаме reverie арка, след това Уано, след това най-вероятно Елбаф + със сигурност някакви мини арки като Зоу и Reverie. Да не забравяме, че все има вероятност за специална арка с революционерите, вегапънк, шичибукаите, emerald city и още много, от които съм сигурен, че поне ще има една екстра арка, която е свързана с някой по-уникален остров тип Зоу.

Всичко това преди финалната арка с рафтел, горосей, marines, blackbeard, за която Ода е дал като сравнение с Marineford, която пък от своя страна щяла да изглежда като детска игра. Това НЯМА да е Уано войната (въпреки, че има възможност и Уано войната да изглежда по-голяма от Marineford след днескашният чаптър. :D Представете си тогава каква ще е EoS войната...)

btw. Интересно ми е кои са тия "The Rocks" и кой е бил легендарният капитан на Кайдо и Big Mom (казаха, че преди Роджър, техният crew e властвал над моретата, та представете си тоя пък колко е бил силен...)

Ода беше споменал в скорошно интервю, че щял да разкрие "lurking one piece legend" и според мен тази легенда е капитанът на Big Mom и Кайдо, за който днес разбрахме.

Определено впечатляващ чаптър и може още доста неща да се обсъдят за него.

Наистина е интересно как след 900 чаптъра Уан Пийс все още успява не само да изумява, но и да поддържа ниво като по-ранните арки. За разлика от други шонени като Наруто И Блийч, чиито качество спадна драстично с времето.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 08, 2018 6:23 pm 

Darth написа:
Не, не, Кинемон не е баща му, той е само лична охрана. Бащата на Момоносуке е Kozuki Oden, нали разбрахме, че е бил в екипажа на Роджър,

Пф, объркал съм се. Надявам се Оден да е жив, да разкаже това-онова за Роджър по някое време, а и да помага, че тайфата на Кайдо не е шега. Въпреки, че е доста вероятно да видим Марко и ex-Whitebeard Pirates, все пак ще е нужна допълнителна сила, ако действително Кайдо ще мре.

poker написа:
Относно "Луната", също е доста вероятно да се спомене отново, тъй като в един панел от cover story-тата беше показан как Enel успява да стигне до Луната и среща някаква раса там.

Помня, но все пак ми се иска да не пипаме там. Някак си не ми се вписва в атмосферата с пирати и мореплаване. Не че мнението ми има някакво значение.

poker написа:
Интересно ми е кои са тия "The Rocks" и кой е бил легендарният капитан на Кайдо и Big Mom (казаха, че преди Роджър, техният crew e властвал над моретата, та представете си тоя пък колко е бил силен...)
Ода беше споменал в скорошно интервю, че щял да разкрие "lurking one piece legend" и според мен тази легенда е капитанът на Big Mom и Кайдо, за който днес разбрахме.

От флашбека на мама видяхме че тя заедно с онзи дето има способността да превръща всичко в храна са дали начало на BM Pirates. Предполагам, че Rocks е било име на някакъв съюз и че преди Роджър да се появи това е било тяхната ера.

Не знам дали съм казал или не, но съм на 99% сигурен, че Big Mom е хванала Джинбе и ще blackmail-не Луфи. Или направо ще го убие.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 08, 2018 8:00 pm 

Да, вярно е, че заедно с онзи, който има способността да превръща всичко в храна, са дали началото на BM pirates, но както разбрахме днес, изглежда че по-късно са се присъединили към този съюз (както и Кайдо в последствие, не знаем дали насила или пожелание) или по-скоро pirate crew. Хина спомена, че точно благодарение на техния капитан са били много силни (да си по-силен от Big Mom според това как беше представена си е нещо... по тази логика по-силен и от Кайдо тогава), но в днешно време са вече достатъчно силни и без капитанът им.

Много е вероятно и Шанкс да дискутира с Горосей точно този пират , а не Blackbeard, Роджър или Луфи както повечето очакват.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 15, 2018 1:59 pm 

На празният трон, взе че седна някой. :D

Тоя е някаква имба, много е вероятно да е final villain, а не както много предполагаха - blackbeard, sakazuki and gorosei.

Отделно, съдейки по dead or alive poster-ите, набелязал е като цел за "чистка" Luffy, Blackbeard, Ширахоши и Виви. За първите трима е разбираемо, но не съм сигурен защо точно и Виви? Смисъл, вярно е, че само нефертари са отказали да живеят с CD-тата, но в сравнение с първите трима, нейният world impact изглежда доста по-незначителен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 15, 2018 8:10 pm 

След 908 чаптъра най-накрая видяхме Горосеите да се размърдат и да направят нещо.
Ясно става, че скоро ще избухва война, да видим кога точно.

Ако действително CD/WG посегнат на Виви или Ширахоши целия Луфи харем отива при революционерите. Това би ми харесало.

Виви наистина е доста интересно защо й имат зъб. Имах някакво усещане още като започваше арката, че няма да се прибере в Алабаста, да не взема да се окажа прав?

Head canon:
Не ми се вярва този да е последния злодей, революционерите може би ще се справят с него.
Акаину предполагам, че ще бъде победен най-вероятно от Сабо.
Държа си на предположението, че Черната брада ще бъде последния противник на Сламените шапки.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 22 от 26 [ 380 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]