|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 11:56 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 11, 2018 4:39 pm |
![Аватар](https://i.imgur.com/ZiBF4De.gif) |
lovelyangel666 |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
velush написа: Ми не знам дали е било в продължение на 6 месеца, може би само на един. До колкото мога да смятам, са толкова от когато preair-на първия епизод, което съвпада с твоето наблюдение, че е било в Top Airing. Преди месец като преглеждах зимния сезон, за да си добавя нови заглавия в PTW, все още беше със статус "Airing".
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 11, 2018 5:02 pm |
lovelyangel666 |
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Та... модераторска грешка? Или игра на "дай да го местим ту в Airing ту в Not yet aired".
Не съм го поглеждала от тогава, обаче е интересно ако е останало в "Airing", как получавам това:
11 hours ago Now Airing The anime you plan to watch will begin airing on Jan 11: Violet Evergarden
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 11, 2018 10:57 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
|
Violet Evergarden ep. 1 - всъщност не е зле. Атмосферата и сетингът ми напомнят за Toaru Hikuushi e no Tsuioku, но за разлика от там тема е възстановяване, адаптиране и интеграция в обществото. Артът и анимацията са прекарсни, но усилията изглеждат похарчени напразно за такъв вид почти камерна история. Още ми е странно да слушам гласа на Чина от Gundam Build Fighters в такава роля (гласът на Микаса не го помня, но беше по-различен и май по-подходящ), а очите и погледът ми напомнят за Читанда от Hyouka. На моменти се получава дисонанс с персонажа. Може би проблемът не е в артистите (сею, художници и аниматори), а в решенията на режисьора.
Последна промяна velush на Пет Яну 12, 2018 10:16 am, променена общо 2 пъти
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 9:53 am |
lovelyangel666 |
|
|
На мен и гласът на Aikawa, и на Koyasu ми звучат съвсем на място. Може би проблемът е във вашите телевизори, че сте свикнали да ги гледате в една или друга роля.
Това, което мен ме дразни, е стилът на рисуване на KyoAni, който прави всичките им керъктъри от всички шоута да изглеждат като братя и сестри и няма нищо общо с оригиналния стил на автора. Червенокосият примерно е 1:1 със същия цвят коса педераст от Furii! Този проблем го имаха и още с Clannad/Kanon/Air ерата, когато очите на героините им стигаха от челото до брадичката, и макар че има известно подобрение откъм текстура, цветове и размер на органите на лицето, they still look the same.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 10:25 am |
![Аватар](https://i.imgur.com/wdWQrQV.gif) |
Love child |
Feed you with a kiss |
Регистриран на: Нед Апр 23, 2006 11:49 am Мнения: 3363 Местоположение: Daten City
|
lovelyangel666 написа: Това, което мен ме дразни, е стилът на рисуване на KyoAni, който прави всичките им керъктъри от всички шоута да изглеждат като братя и сестри и няма нищо общо с оригиналния стил на автора. де да знам, то и артът в новелата не ми се струва много уникален Ragnos написа: Love child написа: channeling your inner БНТ преводач? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) wat имаше някакво аниме, в което бг превода им сменяше и имената да са български kinda like how the usa changed Tsukino Usagi to Serena Tsukino
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 10:38 am |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: Може би проблемът е във вашите телевизори Пък може ти да не си достатъчно взискателна към voice acting-а? Не казвам, че гласът на Yui Ishikawa не става през цялото време, а че само понякога играта и сякаш не подхожда на състоянието, в което се предполага да е персонажа. Това е по нареждане на режисьора, а не че сеюто не може да изпълни преходите по-плавно. В някои моменти и Daisuke Namikawa правеше едни паузи, които вместо да внушат, че героя му се бори с силни емоции, звучаха сякаш актьорът се чуди как трябва да прочете текста.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 11:59 am |
lovelyangel666 |
|
|
Love child написа: де да знам, то и артът в новелата не ми се струва много уникален Артът е generic, но можеш да видиш разлики в лицето на героинята: по-удължено е, по-тъжно (арките на очите са с наклон отвътре-навън, което и придава този вид, KyoAni са и ги направили в почти съвършен овал), носът и не е толкова чип, текстурата на косата е малко по-загладена, за разлика от KyoAni, които рисуват всяко косъмче поотделно, та дори изглеждат малко гелосани. Въобще като видиш което и да било аниме, рисувано от тях, веднага можеш да познаеш студиото. velush написа: Пък може ти да не си достатъчно взискателна към voice acting-а? Не, просто и на мен ми се е случвал същия феномен като чуя Sugita Tomokazu в ролята на някой, различен от Gintoki. velush написа: Namikawa правеше едни паузи Добре че неговият герой нямаше много скрийнтайм. А, забравих и да добавя в горния си пост, че след като изгледах първия епизод, най-накрая резюмето на какъвто и да език започна да прави някакъв смисъл.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 12:42 pm |
velush |
|
|
lovelyangel666 Цитат: и на мен ми се е случвал същия феномен като чуя Sugita Tomokazu в ролята на някой, различен от Gintoki Това е друго, защото хем неговият глас е убийствено характерен, хем съм го слушал доста. Наскоро ми беше странен в драстично различната му роля от Super Robot Taisen OG: The Inspector, при това на персонаж, който съм свикнал да идентифицирам с друго сею. Същото и с Rie Kugimiya, но защото обикновено от нея искат един определен глас. Чувал съм я и в роли, в които първоначално няма начин да я познаеш. Същото и с Kana Hanazawa, която за моя изненада в Sora yori mo Tooi Basho успява да вкара малко по-необичайно изпълнение (може би като Kugimiya има много по-големи способности, но я тайпкастват). Не говоря за такива случаи. Те са достатъчно чести в аниме бизнеса, че да им реагирам. В случая Yui Ishikawa почти не съм я слушал, а ролята и на Чина не е толкова впечатляваща или характерна за гласа и. Дадох я за пример, какъв тип изпълнение имам предвид. (Не че тук някой друг освен Рагнос би знаел за какво става дума, а и той май не обръща особено внимание на тези работи.)
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 12:49 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Love child написа: Ragnos написа: Love child написа: channeling your inner БНТ преводач? ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) wat имаше някакво аниме, в което бг превода им сменяше и имената да са български kinda like how the usa changed Tsukino Usagi to Serena Tsukino ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Язе съм фен. Ние болгари ли сме или що? Коги ше смениш резюмето, аз за кво се потих?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Violet Evergarden (зима 2018) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 12, 2018 3:52 pm |
lovelyangel666 |
|
|
@hangyaku no velush
На мен пък един път ми попадна някаква fujoshi-oriented версия на Saint Seiya, в която Sugita беше Taurus и беше със съвсем различен глас от gag anime гласа си и докато някъде не се "изпусна", не можах да различа, че е той. Това настрана, има и други goofy персонажи, като Hidenori от Danshi, вторият протагонист на JBA и пр. и пр., които не ми пречат.
Обаче в следващия момент Sugita играе ковчежник в Kakegurui, който трябва да е супер сериозен, хладнокръвен, манипулативен педераст, или някакво рандъм ченге в Inuyashiki, който трябва да е обезпокоен, гневен и отчаян. Същият Sugita, когото сме слушали безброй пъти да говори за златни топки, докато неговият герой си бърка в носа. Вибрацията е толкова off, след като си го виждал в едни персонажи, а сега го гледаш в други, че може да го приемеш като хладнокръвния ковчежник или разгневеното ченге само ако не си гледал всичките му предишни роли.
Ето това имам предвид като казвам, че грешката е в твоя телевизор.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|