Копачка, в смисъла на карта ползвана за добив на биткойни товарена 24/7 до откат и скапване. "Миньорите" им взимат животеца и после ги продават евтино на будалите.
Сега, има една тънка подробност относно компютърните чаркове и захранванията. Просто казано понякога захранването подава "мръсно" напрежение.
Няма да се впускам в технически детайли но ако толеранса на дадения чарк захранван от такова напрежение е по-нисък от това, което му се подава просто почва да се държи неадекватно или дори изобщо отказва да работи.
Това е и причината когато се прави нова конфигурация ако се търси на стабилност да се заложи в сериозно захранване. Моя златен сийсоник ми излезе златен на цената от 270лв. като го взимах но е страхотно и е с 10 години гаранция.
Обаче ако захранването е под 100лв. можеш да очакваш всякакви проблеми. Дори и в началото на ползването всичко да е ок евтините псу-та се отличават с евтини компоненти подлежащи на скоростна амортизация.
Обществена тайна е, че масовките до 150лв. се правят на база че ще се ползват в климатизирана среда с делта Т между ~ 18-25* градуса и като стане студено или горещо както примерно в моя град това лято бе 43 стайна и става интересно, щото тоците излизат извън спецификациите си.
Още един детайл. Ватовете по захранванията са събирателни за всички линии. Реалните тоци са доста по-малки ако се зачетеш в дребните букви.
Фортрон ставаха до преди 7, 8 години. А ако твоето е от толкова време - ето ти вероятния проблем.
На работа и аз имам машина с 10 годишен фортрон дето баца като пушка но на него е вързан евтин чарколяк.
Амортизацията е сериозно нещо, което масово се подценява.
А старото ти 5770 е старо и точно заради това не е капризно откъм качеството на напрежението...