Дата и час: Чет Фев 06, 2025 6:48 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Проблем с GPU
МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 1:45 pm 
Аватар

Здравейте на всички....

Можете ли да ми препоръчате сервиз за ремонт на видео карти.

Проблема които ми прави е ,че при 65-70 Градуса замръзва екрана и трябва да се рестартира..
Поразрових се из нета и имаше предложение за дефектирало PSU.. Тествах с китайско което закачих самостоятелно кум Видеокартата и проблема си остана ,а като закача старата дори и на MAX LOAD нямам проблем.)
Модела е този: http://www.sapphiretech.com/productdeti ... 3&lang=eng

Ако имате някои надежден сервиз, от който сте доволни или познат който може да ми свърши работа, моля препоръчайте ми го или ми пратете някакви данни...

Профил  

Заглавие: Re: Проблем с GPU
МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 2:08 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Ремонт? =))
Прощавай, че се смея но говорим за високо специализирана електроника разположена на многослойна платка. Това не е усилвател да презапоиш някой кондер.
Впрочем ремонтите на psu-та бяха модни по времето когато цената на ремонта бе по-ниска от нов блок. Да не говорим, че да се разчита на нещо захранващо всички компоненти в дадено пц след като е ръчкано е меко казано безумно.

А сега обратно към gpu-то. От сега те предупреждавам, че това, което ще стане като занесеш картата в който и да е сервиз е просто обдухване с горещ въздух (в домашни условия се имитира с нагряване в печка, безумна идея) и картата ще се закрепи за няколко месеца. После пак ще се скапе.

Ако си мислиш, че в оторизираните сервизи правят реален ремонт на карти дори от такъв клас - лъжеш се. Просто се пращат към производителя а от него към фабриката. Където вече оборудването е за милиони и дефакто такива продукти могат да се отремонтират качествено. В повечето случаи обаче просто рециклират частите, защото е по-евтино.

Инак да, "ремонт" на разни дреболии може да се направи. Примерно тръгнал да заминава кондензатор, някое смд елементче. Но в твоя случай звучи като проблем на ядрото и съм 100% убеден, че където и да отидеш ще ти направят прост ребалинг като ще те обършат прилична сума кинти.

Това е и главната причина много от хората имащи кинти да подменят продуктите още докато не им е изтекла гаранцията щото после става сложно.

=====
И ако си говорим за сериозен тест то той се прави на съвсем друга машина, по възможност поне две дори. Чак тогава може да се говори за над 90% шанс за повреда в дадения чарк.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 8:29 pm 
Аватар

Ако някой трябва да го отремонтира то това е самия производител???
А до колкото за теста.... Ще го направя на няколко произволни машини да съм на 100% сигурен , че е от самата карта..

Мерси за инфото!!

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 9:23 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Balkan написа:
Ако някой трябва да го отремонтира то това е самия производител???

Както споменах за дребни ремонти доста сервизи ще могат да се оправят, но при по-сериозни проблеми като твоя масовата реакция ще бъде ребал.
Можеш да потърсиш програмки за тест само на видеопаметта за да установиш дали проблема не е в някои от чиповете и при запълване да довежда до краш.
Обаче ти говориш конкретно за температура. Обикновено това се дължи на кофти споено ядро като някой от пиновете не е хванал добре и при нагряване да губи контакт. Често срещан проблем при лаптопите.

При това една евтина китайска станция за ребал е над 15 бона, сети се колко сервиза биха дали нужните пари за наистина марково и качествено оборудване. Нямаш си идея на колко места ползват фолио за готвене и пистолети за горещ въздух като заместители на нужното оборудване. Ама хей, нали е евтино... =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 10:48 pm 
Аватар
AnimeGod

С нечия стара копачка ли си се прецакал?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 30, 2017 11:26 pm 
Аватар

На моята..... Горе долу е добра но...... сложих китайско захранване..... само за GPU-то и пак крашва... Честно съдя по това ,че като сложа старата 5770 на мах натоварване не рестартира а с радеона ресетва....
Не знам но радеона иска 300В а мойто захранване фортрон 550 ... Може и да ме излага но всичко води кум GPU-То

П.С.
Стара Капачка? Това не го разбрах?

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2017 12:08 am 
Аватар
Ecchi Warrior

Копачка, в смисъла на карта ползвана за добив на биткойни товарена 24/7 до откат и скапване. "Миньорите" им взимат животеца и после ги продават евтино на будалите. :)

Сега, има една тънка подробност относно компютърните чаркове и захранванията. Просто казано понякога захранването подава "мръсно" напрежение.
Няма да се впускам в технически детайли но ако толеранса на дадения чарк захранван от такова напрежение е по-нисък от това, което му се подава просто почва да се държи неадекватно или дори изобщо отказва да работи.
Това е и причината когато се прави нова конфигурация ако се търси на стабилност да се заложи в сериозно захранване. Моя златен сийсоник ми излезе златен на цената от 270лв. като го взимах но е страхотно и е с 10 години гаранция.
Обаче ако захранването е под 100лв. можеш да очакваш всякакви проблеми. Дори и в началото на ползването всичко да е ок евтините псу-та се отличават с евтини компоненти подлежащи на скоростна амортизация.
Обществена тайна е, че масовките до 150лв. се правят на база че ще се ползват в климатизирана среда с делта Т между ~ 18-25* градуса и като стане студено или горещо както примерно в моя град това лято бе 43 стайна и става интересно, щото тоците излизат извън спецификациите си. ;)

Още един детайл. Ватовете по захранванията са събирателни за всички линии. Реалните тоци са доста по-малки ако се зачетеш в дребните букви.
Фортрон ставаха до преди 7, 8 години. А ако твоето е от толкова време - ето ти вероятния проблем.
На работа и аз имам машина с 10 годишен фортрон дето баца като пушка но на него е вързан евтин чарколяк.
Амортизацията е сериозно нещо, което масово се подценява.
А старото ти 5770 е старо и точно заради това не е капризно откъм качеството на напрежението... ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 31, 2017 12:56 am 
Аватар
AnimeGod

А не съм съгласен. Ако това 550W FSP е Raider то си е читаво и напълно достатъчно за видеокартата.
При по-яките имаше някви компромиси явно за да не е голяма разликата в цената но 550W модел е железен за парите си.
Иначе има разни Hyper и подобни недоразумения който се дънят при по-сериозен товар но те са кръгли числа и явно не става дума за тях...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Яну 05, 2018 12:31 pm 
Аватар
Модератор

Карти обикновено не се сервизират - ако има проблем и е в гаранция - връща се опрадно на производител и се заменя от наш търговец.

Предполагам нямя остатъчна гранция (все пак серия R9 3XX са старички, пък да не говорим за 2XX)

Реално някой я е използвал за добив на криптовалути и когато е решил да ъпгрейдне на по-нови карти - я е пуснал в Olx - който върже.

Все пак - дай да не изхвърляме водата с бебето, ако има шанс все още да диша.

Да изключим софтуерен проблем първо:

Изтегли си най-новата версия на DDU (Device Driver Uninstaller) - пускаш го и триеш ВСИЧКИ налични видео драйвъри
Reboot

Теглиш този драйвър: http://support.amd.com/en-us/kb-article ... Notes.aspx
Инсталираш --> Reboot

Теглиш безплатна версия на Unigine Heaven -> https://benchmark.unigine.com/heaven
Пускаш го да върти при всичко на макс и чакаш да видиш дали картата е стабилна.

Ако все още крашва - може да пипнем малко волтажите и да видим дали няма да се стабилизира.

Има вероятност да са ѝ флашвали BIOS, който да създава тези проблеми.

МнениеПубликувано на: Вто Юли 31, 2018 10:49 am 
Аватар

Честно казано се отказвам от картата...
Ако някой има интерес да се мъчи да ми даде адрес и да я пратя..

П.С. Извинявам се ,че чак сега пиша.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 10 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]