Дата и час: Съб Фев 15, 2025 9:14 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Juuni Taisen (есен 2017)
МнениеПубликувано на: Чет Окт 05, 2017 10:31 am 
Аватар

Изображение

Заглавие:Juuni Taisen | 十二大戦
Тип: TV
Излъчване: 03.10.2017 до ?
Епизоди: ?
Жанр: Seinen, Action, Horror, Triller, Drama
Производители: Graphinica
Web: AniDB MAL

Резюме:
12 warriors who are burdened with the names of the 12 Chinese Zodiac members fight with each other's lives and pride at stake, all to grant just one wish.

--------------------------------------------------

Juuni Taisen ep. 1 - сейнен влючващ миш маш от жанрове - екшън, ужас и трилър, като сетингът е от стандартното клише "смъртоносна игра".
13 участници (е, заекът започна по-рано, та са 12) трябва да се избият помежду си в подготвена за целта локациия...а може би не е задължително, но те са убийци, какъв по-ефективен метод за елиминиране на конкуренцията?
Имат си естествено и game master, който външно е учтив джентълмен, но правилата които задава са доста мръсни. Примерно на всеки от участниците бе наредено да погълне кристал, който се оказа бавно действаща отрова и само победителят ще получи антидот. Catch phrase-ът му е станалата популярна от трейлъра идиотска реплика на engrish "Everybody crap your hands!" :lol: .
Друго клише от няколко години насам е, че ако ти трябва група от 12 човека, които хем да се различават драстично, хем да имат връзка помежду си, то те трябва да представляват знаците от китайския зодиак. Съответно всеки от тях изглежда, като пълен идиот (или косплейър) и ползва странни тематични за знака си бойни техники.
Първата серия беше на тема глиган и мацката е смес между сексапил, лукавство и смъртоносност (а е и с гласа на Yoko Hikasa - всички тези неща можеш да ги чуеш в интонацията и, преди да ги видиш на екрана).
Хубавото е, че самата игра колко гротескна, странна и нереалистична да е, всъщност е доста забавна за наблюдаване. Всеки от участниците има своите сили и тактики, опипва терена и чака да му се отвори възможност. Случайни хора няма, всички са опитни убийци. Още не сме разгледали локацията, но най-вероятно е лабиринт от капани. Екшънът е доста добре анимиран.
За съжаление лошото е в повече и идва най-вече под формата не флешбеци от живота на персонажа, за когото е серията. При глиганката личните проблеми са бащината строгост (той е победител в предишните игри) и завистта към по-малката сестра (побърква я и я докарва до самоубийство). Елементарната реализация на тази драма е тъп и неумел опит да се бръкне в чувствата на зрителя. Явно нямат достатъчно количество от основната атракция - играта и трябва да запълват времето на епизода с някакви сапунджийски нелепости. Друго недостатък е, че относително реалистичните правила на света бяха драстично нарушени малко преди финалните надписи. До този момент бяха показани само стандартни бойни техники и оръжия, а изведнъж - неркомантски сили. WTF?
В крайна смета шоуто има забавни аспекти, но по формула е пълнежно, сапунено и trearjeker-ско.
Следващата серия е за кучето.
Засега ще следя анимето.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Juuni Taisen (есен 2017)
МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 9:35 am 
Аватар

Juuni Taisen ep. 2 - вместо да изпада във флешбеци, като миналия път, шоуто продължи с играта и разясни някои от правилата. Примерно територията не е ограничена само в сградата, а могат да се бият в града или дори да напуснат страната, но нямат време за това заради отровата.
Запознаха ни и с някои от персонажите.
Оказа се, че съм в грешка и оригиналните участници са само 12. Братята близнаци били представители на различни зодии - Змия и Дракон. По логиката на Глигана си мислех, че всеки зодиакален знак е отделно семейство. Тук може би са приели, че змията и дракона (змея) са едно и също?
Интересно беше да се види как различните убийци обмислят разнообразни тактики в зависимост от уменията си.
Кучето ми беше много симпатичен персонаж, а и имаше големи шансове с неговата способност да неутрализира отровата. За съжаление го затри онази кокошка Петел-аката при това по особено тъпа и инцидентна причина.
Засега най-якият персонаж е точно моята зодия :lol: .
Анимето по замисъл е свръх нереалистично и пълен абсурд, но забавлява и визуално е приятно въпреки кретенския косплей.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 10:09 am 
Аватар

Моята по китайския е Дракон. И точно трябваше да е един от ония двама педераси. Кой всъщност са затрили? Змията или дракона?

МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 10:16 am 
Аватар

Казаха Змията, но май и двамата са с огнепръскачки.

А аз съм Бик, но не помня от кой метал, мисля меден.

Последна промяна velush на Сря Окт 11, 2017 10:21 am, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 10:19 am 
Аватар

Логика йок. Може змията да е била с киселино/отровопръскачка.

Това метала нещо като асцендент ли е?

МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 11:15 am 
Аватар

Ragnos
Цитат:
Логика йок.

А Глиган-ката да стреля с безкрайни пълнители (той баща и друго я учеше, може би неговите ръкопашни техники щяха да я спасят от зомбито?), Кучето да е майстор на островите, Заекът да е некромансър...определено логиката е тотално сбъркана.

Цитат:
киселино/отровопръскачка

Най-вероятно ще разберем, особено ако са се разменили (trope) и оцелелият близнак е Змия.

Цитат:
Това метала нещо като асцендент ли е?

Нямам си на идея, преди време един калкулатор (в него се попълваше и час на раждане) ми върна първично Бик, вторично Бик и мед.
Т.е. концепция за вторична зодия и метал.
Сега намерих два калкулатора, които въобще не връщат такива глупости, може да е било измишльотина или пък по-популярни в момента да са опростените модели.

Последна промяна velush на Сря Окт 11, 2017 11:40 am, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 11, 2017 11:31 am 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
Логика йок.

А Глиган-ката да стреля с безкрайни пълнители

Като гледам кутията за боеприпаси на карабината съдържа едно 200 патрона всяка. Със сигурност не успя да ги изгърми. Друг е въпросът, че жена такова оръжие не може да го държи с една ръка и да стреля, освен ако не изглежда като Сталоун в силните му години. :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 12, 2017 12:28 am 
Аватар

Жена? Ама то каква! Тя може, батко, 'щоту е от Зодиака. А Сталоун още си изглежда много добре за годините си.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 13, 2017 12:46 am 
Аватар

Т'ва е яко. Тупаници и обрати нон-стоп. Харесва ми. Заплювам си за краен оцелял оня тип, дето спеше.Плъха. Кефи ме как се развива досега.Очаквах оная с пукалата да ги гърчи до края, тя пукна още в началото :shock: . Малко а ла Акаме,само дето умират по-бърже.Ако е само 12 епизода, с това темпо дето са почнали,сигурно пак ще има яките флашбеци и припомняници,което sucks.Повече такива продукции трябва да има.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 13, 2017 8:52 am 
Аватар

TOXIDOMASK
Цитат:
оня тип, дето спеше.Плъха.

Четох някъде, че така трябвало да бъде и според зодиакалната система. Още като тип убиец се описа за "Kill them all.".

Друго четох, че щяло да бъде two cour, което хем е непотвърдено, хем е малко странно. Или трябва да изпаднат в безкрайни флешбеци, или турнирът да зацепи в съвсем неочаквана посока.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 13, 2017 6:15 pm 
Аватар

Мисля, че си е потвърдено. Ако не се лъжа, още като обявиха анимето казаха, че ще е разделен на два сезона. Сега една порция и догодина сигурно още една.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 15, 2017 2:58 am 
Аватар

Прекалено бързо се изтрепаха според мен, не можахме да видим абсолютно нищо от Кучето и Глигана(само че отровата му е коза). За нея не ми и пука де, щото ме дразнеше още от първите минути. Кучето обаче беше интересен и изглеждаше като силен играч(въпреки факта, че беше way too confident), а умря по най-нелепия начин.
Кокошката ще вземе да се окаже някоя скрита лимонка според мен, прекалено тъпа изглежда, за да е истина :lol: .
Коня, Маймуната и Овцата са абсолютни загадки, единственото дето разбрахме е, че Овцата е ветеран с фетиш към бомбите :lol: .
Фаворита ми за сега е Плъхът.
Иначе като цяло е приятно анимето - интересно и екшън сцените са добри, к'во друго му трябва на човек :D

МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2017 8:05 pm 
Аватар

Надявах се птицата да окаже повече съпротива накрая с/у OX, поне да беше насъскала птиците отгоре му и в суматохата или да нападне или да си бие камшика. Обясниха поведението и с допинга от Песа,а все ми се струваше,че в напитката от Маймуната имаше нещо. Язък.
Плъха всеки почва да си мисли,че някъде го е виждал, никой не си спомня =))) .
Предполагам, всеки ще има топли флашбеци докрая и сигурно това ще е схемата на епизодите, освен ако не ни изненадат с някакъв голям plot twist.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2017 10:18 pm 
Аватар

Маймуната е следващата в банлиста, ако се съди по инфото от ендинга. Дотук спазват поредността. :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Окт 18, 2017 10:42 pm 
Аватар

Златанич, не мога да повярвам, че го гледаш това. Ще ме накраш да му хвърля едно око. :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 33 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]