Дата и час: Вто Фев 11, 2025 3:49 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 7 [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Guilty Crown [on]
МнениеПубликувано на: Съб Юли 01, 2017 4:02 pm 
Аватар
AnimeGod

mike_toreno написа:
А иначе, интересното е, че тоя ТВ рип е изчезнал от лицето на земята. Търсих в няколко тракера. :D

Дал съм линкове за БР. Аз си го свалих за няколко минути. Наистина не знам защо ти е цензуриран вариант с лошо качество?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 23, 2017 8:24 pm 
Аватар

:D Както бях писал личния живот надделя и не успях за 5-годишнината да пусна обновен превод. Относно нагласянето на буквите - естествено, че няма да се получи, защото по времето когато правех превода във вибокс, едновременно с това беше и състезание, кой потребител ще качи новия епизод първи. Така че епизодите, които ползвах като източник не бяха от един английски преводач, ами от множество (в зависимост от това, кой е най-бърз за седмицата) :jester: Гледайки назад нямаше много смисъл, т.к. бях единственият който превеждаше анимето, но тогава исках да хвана и публиката, която гледаше анимето с английски субтитри във вибокс. Затова и последния епизод във вибокс беше качен в 480 качество, т.к. не можех да изчакам HQ релийса (в онези години тези неща не излизаха наведнъж) + интернетът в онзи ден ми беше бавен и ако чаках да го изтегля и кача щях да съм с няколко часа зад останалите ъплоудъри.

От друга страна като гледам коментарите мога да ви дам добри новини - лятото след като анимето беше свършило с exword бяхме решили да оправим превода и макар че в крайна сметка не стигнахме до края (аз бях тогава извадил корекциите на всичките ми преводит в няколко ноутпад файла... които вече не знам къде са, така че ако оправям превода ще трябва да изгледам всички епизоди наново :D но exword замина за Щатите по едно време и като се върна приключи с преводите на анимета като цяло), все пак първите 12 епизода ги бяхме прекрасно хардсъбнали с караоке ефекти и какво ли не. Бяхме ги качили в торент версията на анимесбг, но не и в замунда (във вибокс на моя профил си стоят видеотата със стария превод, а в профила на exword стоят 3те епизода, които той бе превел преди да работим заедно, т.е. пак без ефекти и т.н.). С други думи, настрана от хората, които някога са ги изтеглили от торента на анимесбг май наистина хубавата версия на тези 12 епизода никъде не е качена (за видео ползвахме на Commie в 720 качество).

Та ето къде идват споменатите добри новини - 12те епизода аз си ги пазя на външен диск, така че ако някой има профил в замунда от който може да качва торенти, може да ми пише да му пратя през скайп епизодите да ги качи (извън България съм, та пращането ще отнеме известно време). Сега ми наближава един изпит, но все пак ще гледам да не забравя тази седмица редовно да влизам тука в сайт да си гледам личните съобщения дали някой от вас няма да ми пише за епизодите (напомням, че са хардсъбнати, та и да искате не можете да променяте текста да пишете, че е ваш :D )

:hat: Всичко добро

МнениеПубликувано на: Пет Авг 25, 2017 11:02 pm 
Аватар

12-те епизода от втората част?

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2017 12:30 am 
Аватар

Не, първите 12. Останалите 10 и овата ги имам само субтитри както си бяха във вибокс (без поправките, които си бях направил по-късно, и без нагласена синхронизация към специфична raw версия)

EDIT: Проверих и си пазя бележките за останалите 10 епизода, така че корекции по текста бързо могат да се направят, остава обаче проблема с тайминга

МнениеПубликувано на: Съб Авг 26, 2017 8:52 pm 
Аватар

Не можем ли да намерим релиз за тях, без да сменяваш тайминга?

Качвайте си субтитрите отделно в сайтове за субтитри, че накрая и вие няма да си намерите буквите.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 27, 2017 11:46 am 
Аватар

Не, защото са писани с на вибокс програмата за субтитри, която правеше ужас нещата ако двама героя говорят едновременно или се появи надпис за кратко (а също не позволяваше да поставиш субтитрите в същия момент, в който английските се появяваха). Да не говорим, че както споменах по онова време всеки епизод беше от различен релиз :D

МнениеПубликувано на: Нед Авг 27, 2017 9:46 pm 
Аватар

Ами ако просто заместя едните с другите букви на ръка би трябвало да няма проблем. Така съм правил. Само трябва да ми дадеш английски релиз на буквите.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2017 9:56 am 
Аватар

uzee написа:
защото по времето когато правех превода във вибокс, едновременно с това беше и състезание, кой потребител ще качи новия епизод първи. Така че епизодите, които ползвах като източник не бяха от един английски преводач, ами от множество (в зависимост от това, кой е най-бърз за седмицата) :jester: Гледайки назад нямаше много смисъл, т.к. бях единственият който превеждаше анимето, но тогава исках да хвана и публиката, която гледаше анимето с английски субтитри във вибокс.

Винаги ми е била интересна логиката зад това поведение във вибокса. :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2017 5:20 pm 
Аватар

Важното е да се състезаваш дори когато няма с кого да се състезаваш. Това се казва фенсъб ДУХ от висша форма. Като цяло е добре да се направи нов превод, ама то па няма кой да се навие.

МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2017 7:43 pm 
Аватар

Я и сам да съм у рейса, па че се бутам!

Чета темата, ама не виждам смисъл на напъните, наистина. Такива преводи не са за... пред хора, след толкова време и (дай боже) вдигнати стандарти.
Ама рекох да не се обаждам, да не ми се скарат нещо...

МнениеПубликувано на: Пон Авг 28, 2017 11:30 pm 
Аватар

А това аниме не беше ли някакво супер-красиво, но и супер-идиотско сюжетно (дропнах го от първи епизод)?
Къв е пойнтът да се превежда? Не е някаква убер-класика.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2017 8:29 am 
Аватар

Приятно нарисувано и приятно нелепо откъм сюжет. Едно време ме тригърна яко и мрънкаливо започнах да го защитавам, which i still might do, особено предвид че си вадиш аргументите на базата на един епизод, който се оказа 0,5% от сюжета. :lol: Но признавам, че не съм го гледал оттогава. А тогава имах шитав вкус. Не знам.

МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2017 10:11 am 
Аватар

На тема вкус - аз постоянно гледам боклуци, важното е да ме забавляват с глупостите и идиосинкратизмите си (примерно Cobra The Animation 2010, ако не го взимаш буквално, си е подигравка с мачовщината в някои дърти филми).
Това тук обаче с първия си епизод нелепо и грубо се опитва да се рови в емоциите на зрителя - това е дразнещо. Подобни неща трябва да се правят по-фино и по-постепенно. Арът е добър, но съдържанието нискоразрядно.
Още помня и че навремето голяма част от феновете му почнаха да го псуват към финала.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2017 2:14 pm 

Анимето си струва само заради розовото лоли.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 29, 2017 2:32 pm 
Аватар

На бас, че я убиват.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 7 [ 94 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]