Дата и час: Сря Фев 12, 2025 7:22 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 8 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Blame! Movie (2017)
МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 3:07 pm 
Аватар

За всяко Gangsta има по едно Sanctuary (примерно) обаче.

Ениуей, пак говориш малко наизуст, както обичаш да говориш за анимета които не си гледал.

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 3:13 pm 
Аватар

Щото ти не говориш наизуст и не спекулираш, нали?
Дори с две справедливо непопулярни манги, не успя да си докажеш тезата, да ги оплюеш правилно справедливо и да демонстрираш по-елитния вкус на братята манга-сари.

Хайде сега обясни с какво Sanctuary е по-добро и как ще ми докажеш, че съотношението е 1:1, а не примерно 1:100 в полза на бозиците?

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 4:43 pm 
Аватар

Не спря да ми извърташ думите и да спориш за неща които не съм твърдял.

Тезата ми не беше две "справедливо непопулярни манги", а цифрите по популярност на ВСИЧКИ манги спрямо ВСИЧКИ анимета, и колко по-бързо спадат тези цифри при мангата, в кои заглавия са съсредоточение тези цифри, защо при тях, не при други etc. Както казах, отвори ги класации в MAL и сам разгледай цялостно, удари един сърч и виж манга заглавията които са популярни САМО сред манга феновете с какви цифри са (защото със скролване на класацията въобще няма да стигнеш до много от тях сигурно). Какъвто и да е процента на боклуци сред мангите и шит ийтъри сред четящите, Е ПО-МАЛЪК спрямо този при анимето (особено последните 10 години), и хората дето са по-"елитисти" сред манга фенове в момента могат по-лесно да намират интересни неща за четене отколкото за гледане.

Ако за теб това е без значение, за мен рисува ясна картинка, която вече обясних - по-малко шит ийтъри, по-голямо разнообразие сред четящите, и факта че не са нужни толкова пари за изкарването на манга води до по-голямо разнообразие и повече свобода на авторите (проста формула: less retards and suits means more quality).

Още нещо което мога да добавя е, в Япония сякаш мангата не е толкова taint-ната сред обществото с отаку културата като анимето, и понеже е по-стара арт форма е малко по-престижна (отново говоря за Япония). Затова и списания като AX и Garo които са само насочени към публикуването на експериментални неща съществуват толкова десетилетия. И според мен и затова сред издателите има и такива които са по-склонни да издават по-малко комерсиални неща, и има хора дето ги четат и са успешни. Тоест в Япония има кръгове които я имат мангата за по-high brow, както на запад може да са литература, театър, опера примерно, и наличието на тези кръгове също допринася за изкарването на манга която съответно е насочена към тях (или те съпортват неща извън мейнстрийма), което отново води до по-добра среда и разнообразие.

Нищо от това което съм казал обаче не означава че твърдя за съотношение 1:1 или дори 1:100 боклуци/качествени заглавия, това ти си го измисляш.

А като си толкова хитър защо ти не обясниш как наличието на един Gangsta инвалидира всичко което съм казал досега? Защото ти си този който с някакви отделни примери и миниатюрни наблюдения се опитваш да оспориш моите които взимат предвид цялата картинка под много ъгли.

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 5:36 pm 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
Тезата ми не беше две "справедливо непопулярни манги", а цифрите по популярност на ВСИЧКИ манги спрямо ВСИЧКИ анимета, и колко по-бързо спадат тези цифри при мангата, в кои заглавия са съсредоточение тези цифри, защо при тях, не при други etc. Както казах, отвори ги класации в MAL и сам разгледай цялостно, удари един сърч и виж манга заглавията които са популярни САМО сред манга феновете с какви цифри са (защото със скролване на класацията въобще няма да стигнеш до много от тях). Какъвто и да е процента на боклуци сред мангите и шит ийтъри сред четящите, Е ПО-МАЛЪК спрямо този при анимето (особено последните 10 години), и хората дето са по-"елитисти" сред манга фенове в момента могат по-лесно да намират интересни неща за четене отколкото за гледане

Щом взимаш всичко това от MAL (вместилището на всемирната мъдрост), а и реално не даваш критерий дали по-обичаните манги наистина го заслужават, а по-обичаните анимета съвсем не, то цялата тази статистика ми звучи безсмислено и не ми говори нищо.
Няма гаранция, че манга феновете просто не четат различни глупости от аниме феновете. Едни вид отделна порода шит ийтъри, просто от друг хабитат.
Да не говорим, че пренебрегваш оригиналните анимета.

Но дори всичко това да е вярно (родените с манга ген: гении, родените с аниме ген: плебеи), пак не облекчава моите усилия за търсене на подходяща манга.
Едно време в началото на 2000-та с по-слабия ми първи комп правих опит да чета разни работи дето бяха точно експериментални и нишови - sci-fi, виртуални светове, психически сили, gore, дори убийствено странен хентай. От тогава ми е впечатлението, че избора на интересна тема не гарантира интересна манга. Абсолютно важи и за аниме. Да не говорим и колко ограничава избора със собствения си вкус, този който дава достъп до заглавията.
Тогава се убедих, че не само най-предлаганото, но и най-очакваното от мен обикновено се оказват тъпизъм. Просто трябва да преровя всичко, да го опитам лично и ако съм в настроение да реша "Ето това никога не съм знаел, че имам нужда от него!".
Аниметата поне сезонно са краен брой и периодично стрелям на сляпо в тъмното минало. Това годишно ми вади поне 5-6 нови и 3-4 стари заглавия, които си заслужават. Теб не съм те чул да хвалиш нищо ново от години...може би Thunderbolt, но съм шокиран, че не си чел първо мангата (а ако си я чел, не го отбелязваш).
Мангата е безумно по-обемисто чудо и нямам изградени ориентири в нейния океан.

Цитат:
и факта че не са нужни толкова пари за изкарването на манга води до по-голямо разнообразие и повече свобода на авторите

Повтаряш го няколко пъти, но се получава, като при игрите - теорията излиза малко крива в практиката.

Цитат:
я имат мангата за по-high brow

Дай пример с 2-3 неща, но за нещо което е достъпно и тук, щото иначе си остава "чудната страна Куканя" от средновековния европейски фолклор.

Цитат:
това ти си го измисляш

А написаното от теб "За всяко Gangsta има по едно Sanctuary (примерно) обаче.", как да се тълкува?
Разбирам да беше казал - за всеки десет Gangsta има по едно Sanctuary.

Цитат:
А като си толкова хитър защо ти не обясниш как наличието на един Gangsta инвалидира всичко което съм казал досега?

Не анулира нищо, просто показвам, че твоето нишово не гарантира нищо. Осигурява ти само Gangsta качество. Пак трябва да се ровиш с лопатата, за да стигнеш до Sanctuary, каквото и да е това последното.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 6:37 pm 
Аватар

Не го взимам всичко това от MAL. Давам го него като най-лесен пример просто защото е мястото с най-много юзъри, и също така понеже е сайт и за манга и за аниме листове, хората които го ползват за едното ще го ползват и за другото, така че поне за популярността, като съотношение най-малко, цифрите и процентите би трябвало да са най-показателните до които ние имаме достъп. Но го ползвам и защото това което показва MAL е в унисон с това което наблюдавам извън него (so it has to be at least somewhat accurate. Ако има по-добро място за агрегатни статистики от този тип, please do share, сигурен съм че и те ще подкрепят това което казвам.

Дори това че давам MAL за пример може допълнително да се спори че е в полза на моя аргумент, защото е по-вероятно по-голям процент шит ийтъри да ползват сайта отколкото "елитисти".

Нямам и как да давам критерий за заслуженост на обичане между аниме и манга, защото както казах хората които гледат или четат са достатъчно различни че да не може да се даде единен критерий и за двете. That's my whole point.

Аз не казвам че няма яки и оригинални анимета, но не мисля че има нужда да изкарвам лекция за аниме индустрията, и че заглавията които най-много им се кефим идват от период на economic bubble в Япония, и са се пръкнали главно защото е имало излишен кеш който са го раздавали по нестандартни идеи и са оставяли по-голяма авторска свобода, и сега като не са в такъв период, залагат почти само на сигурно (отаку шитни и прочее). You don't have to take my word for it, read interviews with Shinichiro Watanabe for example, or Oshii, or Ghibli people, or poeple behing stuff like Lain. They are the ones saying this.

Не забравяй говоря най-вече че аниметата в периода от последните 10 години са по-скапани on avarage сравнение с мангата.

Факторите за това са същите които използват тези които твърдят че old anime is better than new anime btw.

Твоите лични усилия защо ги буташ сред генералните факти обаче? Всеки път когато някакъв аргумент не ти е на кеф и няма с какво да го обориш изтъкваш колко си уникален и как не се отнасяли тия неща за теб. Well guess what, if you are a statistical anomaly, what you think means fuck all. Това че ти не намираш неща дето те кефят не означава че няма по-голямо разнообразие и творческа свобода сред мангите. Малко ставаш като обратното на тия шит ийтъри дето всичко което излиза сега им пасва по вкуса, и спорят че видиш ли всичко си било наред, и проблемът бил че другите са зле и нищо не разбират. И как може да продължаваш да лъжеш че твърдя неща от рода на "родените с манга ген: гении, родените с аниме ген: плебеи"???

Не съм хвалил нищо ново от години защото според мен такива неща не е имало от години. Добре дошъл си да ми кажеш дали съм изпуснал нещо. Не съм чел мангата на Тъндърболт защото научих за него от анимето. Чета мангата първо само ако предварително съм имал интерес към заглавието. Тоест ако съм бил хвърлил око на манга X, и видя че се задава адаптация, най-накрая ще я приоритизирам да я изчета преди да погледна анимето (ако въобще реша да го поглеждам). Но ако нямам този предварителен интерес няма как да стигна до мангата, особено при Гъндам където всичко е с толкова голяма разлика като качество и създатели, а и то си е принципно аниме франчайз и при мангите не се знае как стоят нещата, аз без да проверявам дори бих си помислил че мангата е адаптация на анимето, не обратното.

В практиката виждаме че при мангите се получава, а дали е свързано с бизнес страната така както го обяснявам може да се спори, но то така или иначе това е само 1 от факторите, така че аналогията ти с игрите не е правилна.

И като дам 2-3 неща за пример пак ще ме извъртиш че това бил целият ми аргумент и че тия 2-3 неща не ставали. Won't work twice.

Тълкува се по начина че това че ти си намерил едно скапано заглавие което пасва на аргумента ти, не означава че няма такова което му е в противоположност.

Ми моето нишово осигурява и Historie качество, и Dorohedoro качество, и BLAME! качество, и Vinland Saga качество, и wierd ass shit like Matsumoto Jiro manga качество, и пр. и пр.

Последна промяна Wind_Falcon на Пет Юни 02, 2017 11:31 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 10:03 pm 
Аватар

Изюиняюам се за шлиокаюицата.

[яуоте]Не забравяй говоря най-вече че аниметата в периода от последните 10 години са по-скапани он авараге сравнение с мангата.[/яуоте]
Не помня да си го споменавал преди, но да кайем, че сум го пропуснал. Ма дори след този период има няколико не толкоюа лоши неща. Вярно не е така масоюо, но приципно неща вув всички сфери се разюиюат на прилиюи и отлиюи.
То и за мангата сум чел изказюая, че ю сущя период не са толкоюа розоюи...не знам дали не хбеше тюое мнение.

[яуоте]реад интервиеюс юитх Шиничиро Ватанабе фор ехампле, ор Ошии, ор Гхибли пеопле, ор поепле бехинг стуфф лике Лаин. [/яуоте]
Синдромут \&яуот;без мен няма аниме\&яуот;.

[яуоте]Твоите лични усилия защо ги буташ сред генералните факти обаче?[/яуоте]
За да контрирам тоюа, че сум си измислял. Все пак и ас сум юидял нещичко.

[яуоте]Всеки път когато някакъв аргумент не ти е на кеф и няма с какво да го обориш изтъкваш колко си уникален и как не се отнасяли тия неща за теб.[/яуоте]
Ми просто да поясня, че е някакюа моя гледна точка, а юсеки друг мойе да юийда нечата различо.
Ето каж, защо не чета манга ю големи количестюа и тоюа е по няколко причини.
Естестюено е да праюя неща които са ми на кеф, а не обратното.

[яуоте]И как може да продължаваш да лъжеш че твърдя неща от рода на \&яуот;родените с манга ген: гении, родените с аниме ген: плебеи\&яуот;???[/яуоте]
Ахаха, \&яуот;лъжеш\&яуот;. Благодаря за доюерието!
Не, от моя гледна точа тюурдуш точно тоюа...е мойе би не толкоюа неюуспитано, но по сущестюо...

[яуоте]Добре дошъл си да ми кажеш дали съм изпуснал нещо.[/яуоте]
Не се сещам ю момента, но какюо ще кайеш за Цонцрете Револутио?
Просто мнение?

[яуоте]И като дам 2-3 неща за пример пак ще ме извъртиш че това бил целият ми аргумент и че тия 2-3 неща не ставали. Вон\'т юорк тюице.[/яуоте]
Изюиняюаи но предишните ти примери не стаюаха. Особено как НХК е шит (не е баш пулен) и че отношението личало от мангата не от книгата.
Без примери, трабюа да разчитам на моят манга опит, а ти не го бруснеш и за слиюа.

[яуоте]Ми моето нишово осигурява и Хисторие качество, и Дорохедоро качество, и БЛАМЕ! качество, и Винланд Сага качество, и юиерд асс шит лике Матсумото Йиро манга качество, и пр. и пр.[/яуоте]
Мойело занчи, а? :лол:

Последна промяна Belgarion на Пет Юни 02, 2017 11:56 pm, променена общо 1 път
Reason: мдам...

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 10:07 pm 
Аватар

velush написа:
Izwinqwam se za shliokawicata.

reported :lol:

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 10:37 pm 
Аватар

Ми хубаво е да не четеш постовете ми по диагонал защото на няколко пъти казах че говоря главно за спада в качеството на аниметата в последните 10 години.

И да, и в тоя период има яки неща, но са по-скоро изключение.

Аз казах че ти си измисляш неща които аз съм казал, а всъщност не съм. А не че си измисляш нещата които си видял/твърдиш.

Concrete Revolutio беше едно от нещата което на предварителния преглед за месеца ми хвана окото, но по мненията след като излезе реших че няма да ми хареса.

Също така, никъде не съм твърдял че NHK е shit, а че е любимо на депресари и нийтове. Аз толкова отдавна го гледах че не мога да му дам оценка в момента. Но помня че ми хареса, но не толкова колкото на други хора. Мисля че и сега ако си го припомня сигурно мнението ми ще бъде позитивно, но и че е оувърхайпнато. Но за този тип истории, понеже уж и аз съм депресивен и нийт тип и трябва да съм в таргет-а на такива неща, не само това заглавие но и други с тази тематика не успяват да ме впечатлят особено, така че това им го пиша като черна точка.

МнениеПубликувано на: Пет Юни 02, 2017 11:10 pm 
Аватар

Винд_Фалцон
[яуоте]на няколко пъти казах че говоря главно за спада в качеството на аниметата в последните 10 години[/яуоте]
Прости, аз сум само един стар стар чичак и не помня :лол:, а и пак не ми е ясно дали от там автоматично следва тактиката \&яуот;шовинг манга ин мъ фаце тилл И лике ит ор бацаме ан авид хатер\&яуот;. :лол: :лол: :лол:

[яуоте]Аз казах че ти си измисляш неща които аз съм казал, а всъщност не съм. [/яуоте]
Зачи \&яуот;Ениуей, пак говориш малко наизуст, както обичаш да говориш за анимета които не си гледал.\&яуот; за тулкуванието на думите ти ли било?

[яуоте]Също така, никъде не съм твърдял че НХК е шит, а че е любимо на депресари и нийтове.[/яуоте]
Тоюа каза букюално но беше ю аргумантацята за шит еатер-ите и как сущите не турсили мангата...логичо беше да предполойа че смяташ \&яуот;депресари и нийтове\&яуот; за шит еатер-и, суответно НХК е шит щом го ядат.

Код за потвърждение: Избери целия код
Бел така е намазал текста, че дори и аз не разбирам, какво съм писал.

Не, няма да го оправям.

Последна промяна velush на Съб Юни 03, 2017 1:10 am, променена общо 3 пъти

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2017 12:14 am 
Аватар

Не, това "Ениуей..." беше насочено към последната ти част как нишовете били само пълни с клишета и били зле, which is obvious cherry-picking and bullshit imo.

Споменах депресари и нийтове защото те се привързват силно към този тип заглавия (справка: Евангелион), и това привързване би било логично да ги накара да погледнат и мангата, но пак не особено голям брой правят този скок, which was my point, less people are inclined to read manga for one reason or another.

МнениеПубликувано на: Съб Юни 03, 2017 1:06 am 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
which is obvious cherry-picking and bullshit imo.

Т.е. търсене на най-гнилите череши...иии затова отворих дума, как по-едно време съм се интересувал по-силно от манга отколкото от аниме (по технически причини).
Вервай ми, не съм премълчавал добрите примери.
А на мен това ми е мнението и за всякакви нишови продукти не само манга - аниме, игри и пр.
Останал съм с впечатление, че авторите/издателите не си харесват публиката им особено и смятат, че ще се радва на всичко, стига да е с любимия и етикет.

Цитат:
защото те се привързват силно към този тип заглавия (справка: Евангелион)

Между другото на мен анимето на NHK ми подейства позитивно. Видях , че има хора съвсем като мен (не че е документалистика), а не съм единственият идиот на света. Горе-долу по онова време се взех в ръце и излезнах от социалния ступор.
И да, Евангелион е за депресари, но адаптацията на NHK е друго и завършва със съвсем положителен край. Главният герой изпадна в поредната криза, но това е защото "лечението" не е толкова лесно и окончателно.
Доколкото съм чувал, в книгите не е баш така.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 15, 2017 9:00 pm 
Аватар

,

Последна промяна Ragnos на Съб Юли 15, 2017 9:08 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Съб Юли 15, 2017 9:01 pm 
Аватар

Ragnos написа:
velush написа:
Ragnos
Цитат:
Някои хора взимат пари, за да ги разбират тези неща.

В случая мисля, че те са недоразбрали нещо.
Времето ще покаже, ако Netflix поръчат втори филм, може и да те призная.

btw чакам си признанието. :lol:

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2017 2:55 pm 
Аватар

В темата за новини писах, че очевидно се гледа, щом поръчват нов филм, ма като не я четеш.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 16, 2017 3:04 pm 
Аватар

И кво, там признал ли си ме?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 8 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]