Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:42 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Blame! Movie (2017)
МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 3:41 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
Много лично става

Аз съвсем public се оплаках (и да не се бърка с pubic, нищо че стана дума за проституция ) , ма щом така privat го приемаш, ще си оттегля rant-ването.

Цитат:
Този филм въобще не дава отговори на никакви въпроси, защото дори не знаем...

Ето това ми е point-ът.
Разкарвайки последната нула от 6000, подсъзнанието ми тотално ми е спестило тези въпроси.
То и 600 е бая, но да кажем три километра под земята и три над?

Това, че Проветрения_балкон дойде да се похвали, а ти дозакова статистиката ми разбиха илюзиите, че в света на Бламираното има поне малко смисъл.

Цитат:
превантивно срещу разреждане на кислорода

Щом енергията е безкрайна, можеш да я превърнеш във всичко и явно имат методи за регулиране на гравитацията (techno bubble гравитационни и антигравитационни решетки?) - щом създадат нова секция, я запечатват херметично, регулират гравитацията до земната и я запълват с изкуствено генериран въздух.
Сигурно има някаква автоматична циркулация и очистване на въглеродния двуокис или случайна утечка на вредни газове, както и поддържане на баланса азот, кислород и каквото там още.

Цитат:
Тогава не би ставало дума за разхищение

За мен разхищението е, че така се е постъпвало преди "полудяването" във всички сектори, а не само так където живеят хора.
Може би е следствие от "лудостта" - машините да смятат, че всеки нов построен сегмент трябва да е с условия близки до земните и така им се налага да изобретяват нови методи, технологии и настройки с напредването през Слънчевата система, само и само да спазят началното задание. В такъв случай може би оригиналните нива може би не са били чак толкова разточително създадени.

Цитат:
Това някакъв рефърънс ли е?

Не, просто каубоят в мен се възрадва.

Цитат:
па ти си играеш с пунктуацията

Щото дори не беше важно кои са тези лольовци - Льолуш Ламперуж и Шар Азнабел.
(Апропо, в руските дублажи твърдо го произнасят Шарл Азнавур :shock: , а той човечецът не стига, че е кротък и добродушен френски певец от еврейски произход, който пее предимно за любов и големи чувства, а го сравняват с космически нацист, уберменш и инициатор на геноцид.)

Цитат:
клиентелата чака

Ако прибързам нещо и оплета конците, другите ще ме насинят не един, а два пъти.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 4:20 pm 
Аватар

velush написа:
Аз съвсем public се оплаках
Публично, но от моите писаници, така че го приемам като обръщение, не като публичен rant.
velush написа:
То и 600 е бая, но да кажем три километра под земята и три над?

Ами да речем, че един етаж е висок приблизително 4.15 м. По 6000 етажа, това прави 24900 м, т.е. около 25 километра. При това Killy е дошъл от 6k етажа надолу, но ние не знам дали няма и по-ниски етажи от тези и по-високи от селото, където живеят Мексиканците, както ги нарече Рагбоса. Ако вземем атмосферата на Земята и морското и равнище, то тези 6k етажа се разполагат някъде в стратосферата към озоновия слой. Това не го прави невъзможно за живеене, защото някои птици могат да летят в по-ниските слоеве на стратосферата. Проблемът е, че ще им е много студено там.
velush написа:
Сигурно има някаква автоматична циркулация и очистване на въглеродния двуокис или случайна утечка на вредни газове, както и поддържане на баланса азот, кислород и каквото там още.
Едва ли. Ако няма някаква интервенция от замърсителен източник, няма да има и нужда от очистване на вредните газове, а нали машините не излъчват такива, защото използват някакъв енергиен източник. Ако хората са единствените с кислородно потребление там, а те са една шепа, ще имат кислород за векове.
velush написа:
Може би е следствие от "лудостта" - машините да смятат, че всеки нов построен сегмент трябва да е с условия близки до земните
Хич не ми се видя "земен" тоя ърбанскейп... Ако беше така, щяхме тук-таме да виждаме саксийка с мушкато.
velush написа:
каубоят в мен
Прав е Рагбоса, че трябва да ходиш на село.
velush написа:
Щото дори не беше важно кои са тези лольовци - Льолуш Ламперуж и Шар Азнабел.
Е, в контекста беше, щото исках да видя к'во е общото между двамата. Апропо, Азнабль трябва да е, щото китайците го произнасят тъй (Азнабуру?).
velush написа:
космически нацист, уберменш и инициатор на геноцид
Те в Гъндам всички са нацисти и без това.
velush написа:
другите ще ме насинят не един, а два пъти.
Зарежи ги тогава и ела при мен само, аз ще съм добър pimp и няма да те бия. Дори ще ти плащам 10% от това, което заработиш.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 4:59 pm 
Аватар

lovelyangel666 написа:
където живеят Мексиканците, както ги нарече Рагбоса

Ъм, така де, нали са нелегални имигранти и пр. :lol:
Което ме навежда на мисълта дали идеята на Нихей няма да се приеме за политически некоректна в Съединените Мурикански Щати. :?

Цитат:
Ами да речем, че един етаж е висок приблизително 4.15 м. По 6000 етажа, това прави 24900 м, т.е. около 25 километра

Да не забравяме, че те говорят за нива, а не за етажи. Ако приемем, че едно ниво е близко по размери на това дето дадоха в началото на филма, спокойно можеш да побереш цял небостъргач в него и пак да ти остане място.
Т.е. калкулацията би следвало да е нещо от сорта 6000*622,5 м = 3735 км, което е кажи речи диаметъра на Австралия.

Последна промяна Ragnos на Чет Май 25, 2017 5:13 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 5:04 pm 
Аватар

Нелегални са според системата, която е "полудяла", иначе според тях единствената причина, да ги гонят екстерминаторите, е че нямали терминалния ген, а те са си резидентни.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 5:15 pm 
Аватар

Кой знае дали е полудяла или някой умишлено я е подлудил. Твърде много неща не се връзват, за да е просто случайно събитие.

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 5:28 pm 
Аватар

Те нищо не обясняват, така че може само да гадаем :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 5:53 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
По 6000 етажа, това прави...

Всичко това е ясно, просто исках да кажа, че само 600 нива ми звучеше много по plausible и пак щеше да е достатъчно Кили (не беше ли името на едно от джуджетата в Хобитът?) да си щъка до насита из разни заднадани, ама нааа: 6000+ нива, стая с размера на Юпитер (сигурно и тя пълна с въздух, който е със става и налягането на земния на морско равнище, нали?) и пр.

Цитат:
Ако хората са единствените с кислородно потребление там, а те са една шепа, ще имат кислород за векове.

По тази същата причина дори няма нужда всички сектори да са с въздух и с една и съща структура, но машините са толкова глупави/праволинейни, че произвеждат всичко обитаемо - независимо, че от хилядолетия не са срещнали и един "пътник с билет", а само натрапници дето им ловят "плъховете" или каквото там.
Майната им на планетите и луните с техните неудобни орбити!

Цитат:
Хич не ми се видя "земен" тоя ърбанскейп

Може би такъв е бил в момента преди "лудостта" - това за тях е нормалното.

Цитат:
да ходиш на село

На бас че съм прекарал повече време на село от Рагбос-а щом смята, че това е лечението за всяка психоза.

Цитат:
Азнабль трябва да е

Да, но и аз го побългарявам малко.
Името му всъщност е Казвал Рем Дейкун, а истинският Шар е човек, който случайно му прилича. Нашичкият го праща да го убият вместо него и открадва самоличността му.
Сестричката му Артезия също се подвизава под друго име - Сайла Масс (майтап, сеюто и от The Origin играе Акко от LWA - някакъв афинитет към двойните съгласни).

Цитат:
Те в Гъндам всички са нацисти и без това.

Не, само зеонците са нацисти, федерацията са по-скоро империалисти и трудно купуват идеята да ubermench-овете, въпреки че няколко воюват на тяхна страна.

Цитат:
Дори ще ти плащам 10% от това, което заработиш.

Леле, ще съм на далавера, досега ми плащаха по 1%.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 7:38 pm 
Аватар

velush написа:
ама нааа: 6000+ нива, стая с размера на Юпитер
Еми... Nihei Tsutomu не играе на дребно =))
velush написа:
но машините са толкова глупави/праволинейни
К'во да ги правиш, ако от 2k+ години са се бъгнали и не се е намерил жив човек с терминалния ген да ги спре, сигурно си правят всичко на последната пипната настройка. Това е все едно да си изгубиш дистанционното за телевизора: ще гледаш само Канал 1 all day, erry day.
velush написа:
това е лечението за всяка психоза.
Самоубийството би било по-ефикасно и не толкова времеемко.
velush написа:
Казвал Рем Дейкун
Какво казвал?
velush написа:
Не, само зеонците са нацисти
Погрешно се изказах. Трябваше да уточня, че в Гъндам всички лошковци* са нацисти.
velush написа:
Леле, ще съм на далавера, досега ми плащаха по 1%.
Е т'ва е щото другите pimps не оценяват качествата ти.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 8:35 pm 
Аватар

velush написа:
На бас че съм прекарал повече време на село от Рагбос-а

Не бъди толкова сигурен :lol: Бая картоф съм извадил през годините =))

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 9:17 pm 
Аватар

Цитат:
Самоубийството би било по-ефикасно и не толкова времеемко.

Обмислял съм го един-два пъти, но не като алтернативна форма на заетост...защото очевидно не е.

Цитат:
че в Гъндам всички лошковци* са нацисти.

Не, те федералистите са лошковци, но не са нацисти.
По замисъл всички са лошковци, дори new type-овете (тези, които наричам ubermemch-ове), защото са психически нестабилни и импулсивни - убиват без да им мигне окото: съюзници, приятели, роднини, любовници...
Има твърде малко изключения - Шар, сестричката му и донякъде Амуро, който също ставаше на кучка, но за негов късмет беше навреме запознат с едни педагогически инструменти наречени "bright slap" и "bright punch" по името на капитана на кораба на който служеше - Ноа Брайт.

Шар дори в някои моменти може да мине за 'наш човек, особено в Gundam Zeta, обаче изпреква в Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack и решава да нюкне Земята, защото тя щяла да се оправи след някой и друг ледников период, но гадовете, които живеели върху нея - не.

Цитат:
Какво казвал?

Още по-екзотично в Gundam Zeta се мярка под псевдонима Куатро Бажайдна, което звучи подозрително близко до Куатро Ваджайна. Но това да не подвежда четящия - малко хора в поредицата могат да се похвалят с такъв голям харем от жени, като неговия (повече от куатро).
Раньосът намекна нещо за отношението му към педерастчето Гарма Заби (още двусмислия), но не знае продължението - същото е, като отношението на Люлуш към Роло, уж му беше довереник и в удобен момент - забива кораба му в битка от която не може да оцелее.
Напрактика Шар си го връща на цялата фамилия Заби с изключение на тези, които се избиха помежду. Оставя единственият готин тип от тях (който загива геройски) и дъщеря му.

Аааааа, нещо се олях на тема Gundam.
От тук нататък само ще блеймвам в темата

Ragnos
Цитат:
Бая картоф съм извадил през годините

Малко ти е било, то и баба знае да вади картофи - трябва да се копае дълбоко през пролетта, да се садят, да се плевят, да де се прекопават, да са се поливат, да се направи нещо срещу колорадските бръмбари (дядо ми признаваше само ръчното прочистване на самите бръмбари и яйцата им)...и това е само малка част от селскостопанските дейности, щото ако имаш градина, ще садиш най-разнообразни култури.
Всъщност те не са най-голямата пречка, защото все можеш да попиташ някой, как се прави нещо или да ти покаже, да те посъветва.
По-калпавото в живота на село е, че трябва да си парче зидар, мазач, водопроводчик, дърводелец и електриджия. Не пречат и познания по двигатели с вътрешно горене. Ето тези работи не ги мога - само съм копал, навождал (сиреч наваждал), плевил, вадил, почиствал и всякакви там прости дейности.
Най-калпавото е, че в момента по селата няма абсолютно никакъв поминък.
Както и да е, аз няма и педя земя на мое име, така че и да изпитам някога някакви "атавистични пориви", няма къде да отида.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 12:40 am 
Аватар

Ебаси спама. После мен ме обвинявате че пиша романи.

Не знам дали въобще има смисъл да отговарям, предвид че прогресия в споровете и мнението ви за BLAME! няма да има така или иначе.

А ако толкова ви вълнуват тия неща, за времето което сте прекарали в писане и четене на тая тема можехте да сте приключили с мангата. Както казах, диалог почти няма, така че се чета доста бързо. Или поне да бяхте погледнали линка с обясненията на Нихей.

But anyway, here goes nothing...

Както казах, не помня всичко, и тия детайли не съм сигурен дали директно са били засягани. Принципно според мен Нихей със сигурност е мислил върху тия неща, но предвид че в Biomega примерно след средата действието се развива на цилиндър (кабел?) с планетарни размери в космоса, и главния герой пътува по повърхността му с мотор, без скафандър, май е решил да ги тури някои неща на заден план под artistic license (макар че BLAME! е сравнително по-пипната от към научните детайли отколкото другите му заглавия). Освен ако мотористката му каска не е била специална, но той си караше с нея и когато беше на Земята, така че ме съмнява да е предназначена за каране в космоса.

Иначе тия неща дето си ги мислите някои са така, други могат да са така.

"Машините" както им викате не са една фракция. Builder-ите и Silicon Creatures (киборзи) са отделни, както и Safeguard-овете, които също са киборзи (като преобладаващата фен теория е че Кили някога е бил човек, но в последствие е станал от първите prototype Safeguard-ове, но няма да навлизам по-дълбоко в това).

Както предположихте, builder-ита работят по стари зададени им параметри по техен си странен, twisted и кошмарен начин. От там и че на някакво ниво трябва това което строят да могат хора да живеят в него (може би първоначалната им идея и програмиране е било да са нещо като тераформатори). But things have gotten out of control.

Що се отнася до въздуха и гравитацията - могат да бъдат "обяснени" по много начини. Не случайно Toha Heavy Industries е голяма работа в света на BLAME! (и всички манги на Нихей като цяло), може би именно защото им се е налагало да се сблъскват с такива невъзможни предизвикателства. Предвид гравитационните "пещи" и GBE-ът на Killy (което е единственото нещо което може да пробие материала на Мегаструктурата) може да приемем че технологичното ниво в Мегаструктурата е на толкова напреднало ниво че населяващите го са абсолютни мастъри на всичко де що има връзка с гравитацията. Може и уникалната материя на Мегаструктурата да помага по някакъв начин (since it's established it has some sort of connection with gravity), примерно тя успява да устои на гравитационните сили от собствения си обем, и вътре в нея да не е чак толкова трудно да се приведе гравитацията в норми, като на космически кораб примерно. За въздуха - мисля че точно тия дето го питат Кили откъде идва, правят някакъв обзървейшън колко е нисък, и че Мегаструктурата е толкова голяма че хората в него са на различни еволюционни нива. И макар че говорят за хора, трудно е от наша гледна точка който и да е в света на BLAME! да го възприемем за човек, с това значение с което сме свикнали да влагаме в думата. Те са по-скоро ofshoot-и на хора. То и затова Кили не може да намери гените - то просто хора не са останали. Идеята ми е, че Кили примерно е обезглавяван, и вследствие се регенерира, така че не е изключено и че не му трябва кислород (в Biomega имаше повече обяснения за тия "artifical humans" дето са му себеподобни но сега не помня какво точно казваха, едно от нещата май беше че храна не им трябваше, или там някакво вещество един път на месеци or whatever, може и да е имало обяснения защо главния може да си перка с мотора в космоса, ддз). Повечето герои са Safeguard като него или Sylicon Creature-и, така че и те може да карат без кислород, а там където намират някакви по-нормални "хора" да са в някакви кътчета където има кислород като за тях. Въртят ми се някакви сцени където Кили намира нещо като село, и май ходеха със скафандри (или подобно) извън него, така че и това е възможен вариант (макар че може да бъркам сцени с други Нихейски манги, or just not remembering correctly). Но може и да е имало въздух за дишане, но да е бил опасен. Or smething... Но по-скоро си мисля че въздух има навсякъде, и евентуално местата без въздух да са из някакви кътчета. Смисъл по-лесно ми се вижда вкарването на въздух навсякъде отколкото създаването и контролирането на гравитационни "пещи" и Дайсънови сфери.

Това не са единствените толкова невъзможни неща в мангата btw, но както казах, принципно си мисля че автора е пренебрегвал истинската наука с цел все пак да е поне малко grounded света му в някакви storytelling норми (както и за някои яки моменти).

Но на мен цялата тази ситуация ми е смешна, получава се Супермен момент. Хората нямат проблем с това че излизат лазери от очите му, лети, куршумите рикошират от него etc., но о как пък останалите около него не го разпознават докато е "дегизиран" като Кларк Кент!

Неща като това не са достатъчни да имат негативен ефект върху инджоймента ми. Да, за кислорода и гравитацията предполагам е по-трудно да се абстрахира човек защото имаме по-солидни научни факти за тях, отколкото като за гравитационната "пещ" и паралелните вселени, които са по-стабилно в графата фантазия.

А за останалите ви спорове - за двата сезона на GitS SAC ли говорите че първия е по-добър? Аз също харесвам 1-вия повече, но нямах впечатлението че това мнение е масово и сред останалите хора, дори си мислех че 2рия май повече го харесват.

И предвид че моите сблъсъци с мека жанра беше в противоположен хронологичен ред (първо по-нови неща, после по-стари), като стигнах до оригиналния Гъндам разбрах защо винаги го има тоя момент капитана или нему подобна фигура да раздава шамари на главния дечко :lol: Тези моменти винаги ми идваха доста forced в другите шоута дето ги гледах преди това, и доста ме озадачаваха защо така шаблонно го раздаваха и ham fist-ваха, не ми се вписваха добре. А то е някакво клише/homage/whatever.

Последна промяна Wind_Falcon на Вто Юли 18, 2017 11:56 am, променена общо 3 пъти

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 9:31 am 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
Бая картоф съм извадил през годините

Малко ти е било, то и баба знае да вади картофи - трябва да се копае дълбоко през пролетта, да се садят, да се плевят, да де се прекопават, да са се поливат, да се направи нещо срещу колорадските бръмбари (дядо ми признаваше само ръчното прочистване на самите бръмбари и яйцата им)...и това е само малка част от селскостопанските дейности, щото ако имаш градина, ще садиш най-разнообразни култури.
Всъщност те не са най-голямата пречка, защото все можеш да попиташ някой, как се прави нещо или да ти покаже, да те посъветва.
По-калпавото в живота на село е, че трябва да си парче зидар, мазач, водопроводчик, дърводелец и електриджия.

Отново ще те изненадам.
Копал съм през пролетта, плевил съм, браздил съм, садил съм картофи, лук, арпаджик, боб, домати, краставици, царевица, грах, тикви, копър, магданоз и кой знае още какво в продължение на години. Освен това съм чистил колорадски бръбари и яйцата им на ръка поне 7 години по ред, докато на баща ми не му писна и започна да използва химикали. :lol:
Отделно градинарските простотии, понеже баща ми имаше бизнес с билкарството и медарството, години наред съм брал и чистил билки - около 20 вида, ягоди, боровинки, разфасовал съм и мед. Правил съм зидове, кофражи, изкопи, скелета, шпакловал съм и съм мил прозорци. Специалните ми умения включват рязане с трион, забиване на пирони и завъртане на винтове и гайки. Цепя дърва и до днес, щото в Княжево зимно време се отопляваме на камина, а и освен това е готин фитнес за трицепс, предмишница, гръб и рамене. И сваляш сланина, ако го правиш на 30 градуса през лятото (възможни са и слънчеви удари, уви).

Цитат:
Ебаси спама.

Дори на мен вече ми идва в повече.

Цитат:
Въртят ми се някакви сцени където Кили намира нещо като село, и май ходеха със скафандри (или подобно) извън него

Е то точно това покрива филма. Въпросните скафандри бяха нещо като предпазен филм срещу сканирането на стражевите кули за човеци. И като си махнеха шлемовете, ги bust-ваха.

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 10:22 am 
Аватар

Wind_Falcon
Цитат:
Или поне да бяхте погледнали линка с обясненията на Нихей.

Не сме толкова ангажирани в този свят, че да се ровим, просто разчепкахме за удоволствие някои от нещата, които не минава през критериите на най-елементарната формална логика.
Никой и не иска да обясниш загадките, освен естествено ако не го правиш за кеф.

Цитат:
"Машините" както им викате не са една фракция.

Ето това не беше много ясно във филма, освен че на builder-ите хич не им дреме за хората и че Cibo (тя предполагам се води silicon creature) е на страната на хората (или поне в този конкретен момент).

Цитат:
хората в него са на различни еволюционни нива

Хората от селото във филма, са по-скоро резултат от разпадане на обществото. Просто групичка, която се бори за оцеляване.

Цитат:
правят някакъв обзървейшън колко е нисък

Мисля, че тук бяха приблизително с неговия размер.

Цитат:
така че не е изключено и че не му трябва кислород

Да, това го обсъждахме - на него евентуално не му трябва (на Cibo още по-малко), но останалите ловци си приличаха на обикновени хора, а и дори да не им трябва кислород, все пак в нивото имаше някакъв газ, защото разговаряха без радио приемници :lol:.
Палиха и огън (защото човекът имал психологическа нужда :o ), но на теория може да се ползвали друг окислител, не кислород.
Абе, по всички личеше, че има нормален земен въздух и може би нормална земна гравитация - това 6000 нива над мястото откъдето е тръгнал Killy.

Цитат:
храна не им трябваше, или там някакво вещество един път на месеци

Cibo обясни нещо подобно на ловците за Killy, без да навлиза в подробности "Неговият метаболизъм е различен от вашия, в момента няма нужда от храна.".

Цитат:
май ходеха със скафандри (или подобно) извън него

Тук излизаха извън селото с нещо подобно на скафандри, но не заради въздуха.
Това бяха екзоскелети, които им даваха по-голяма сила (и пак бяха по-слаби от Killy), възможност да скачат надалече и служеха като предпазна броня. Шлемът хем пречеше донякъде на кулите да ги идентифицират като хора, хем вадеше информация с възможност за zoom на картината.
Нещо като mobil suits, но далеч от гигантските mech-ове.

Цитат:
Аз също харесвам 1-вия повече

Доста хора смятат така, включително аз и дори не харесвам особено основния арк във втори, но мисля, че много повече фенове харесват SAC, като цяло и не изключват втори сезон.

Цитат:
А то е някакво клише/homage/whatever.

Ми не, налага се. =)) Те new type-овете са пълни психопати, особено изкуствено създадените. Шар успява да ги очарова и омае (особено, ако са момичета), докато федералните са абсолютно извън контрол. Ноа Брайт си е от старата "педагогическа" школа :lol: и това мисля се отразява добре на Амуро, но за жалост капитанът изтърва собствения си син...понеже остави възпитанието на децата на жена си (бившата кормчийка на White Base), която също е new type, но от по-слабите.
Това е обяснението in universe, а истинското обяснение е, че Томино е възпитан в старите японски морални ценности и това е визията му педагогиката и мястото на жените в обществото.
Примерно в първия Gundam при излитането на Сайла с Core Fighter-а или с Gundam-а и е трудно де се справи с натоварването, защото е жена, което са глупости.
На пилотите на реактивни изтребители, както и на космонавтите, били то мъже или жени им трябват специални физически тренировки, докато почнат да не припадат от претоварването при ускорението. Ползват се и разни жироскопски апарати и "центрофуги". Т.е. същото трябваше да се случва и с Амуро, и с Кай и въобще с всеки пишман пилот.
Още за шамарите и юмруците в лицето - мисля, че до някое време в японската са били официална форма на наказание пред строя.

Ragnos
Цитат:
Отново ще те изненадам.

Хич не съм изненадан, че пак говориш с нодомлъфки и зад "вадене на картофи" подразбираш всичко това.
Не че съм се съмнявал, че ги владееш всички тези неща (ако не друго много по-добре от мен), но не ми е ясно за кой пращаш хората на село, като знаеш какво е.
Мислиш си, че те не знаят какво е?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 26, 2017 11:45 am 
Аватар

Wind_Falcon написа:
Не знам дали въобще има смисъл да отговарям, предвид че прогресия в споровете и мнението ви за BLAME! няма да има така или иначе.

Не виждам и смисъл да ни променяш мнението за BLAME!, след като ние нямаме такова. Филмът е базиран на вселената от оригиналната манга, не на самата манга, а на няк'ъв spin-off. Освен Killy, Cibo и Sana-kan (?), останалите герои са няк'ви хора с множество фиби в косите, което сигурно показва tribal принадлежност и извън safety зоната излизаха със скафандри и каски и се биеха срещу safeguard-овете с оръжия, които изстрелваха подобие на метални пръти. Това бяха единствените хора, които бяха confined в някакво село, на структура подобно на етажирането в Sidonia, само че с по-малки размери, но в селото си ходеха без каски и си сваляха и скафандрите. Also, както спомена и чичата, след като палят огън, трябва да има и кислород. Независимо на какъв еволюционен стадий са хората, дори да осъществяват метаболизма си анаеробно, без кислород няма горене. Тъй като огън в мангата не знам дали има, може това да е пропуск на сценаристите на филма.

Иначе филмът не беше достатъчно добре изпипан, че да ме hook-не да чета манга. Колкото до линка, който беше дал, ти не каза ли сам някъде, че преводът бил странен?

Ragnos написа:
Дори на мен вече ми идва в повече.

Hypocrisy at its finest, предвид, че текущото ти мнение е 90% чистене на колорадски бръмбари и неща извън темата :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 27, 2017 12:11 am 
Аватар

Добре де не мога да ви разбера, пишете страници и страници с някакви въпроси, ловлито пише "Той Балкона ще ги обясни тия работи сигурно", и после сте "We don't give a fuck either way"? Тогава защо не си чешете езиците в спама, ами обсъждате BLAME! Все някакъв интерес към заглавието трябва да имате, и щом обсъждате детайли които и hardcore феновете в повечето време не се занимават, значи ви е направило някакво впечатление, градите някакво мнение, колко е дълбоко, изпипано, дали си заслужава гледане на повече Нихейски неща, четене на някой от мангите му etc. Какво само се преструвате че ви пука така ли, че форума е прекалено умрял и няма с какво друго да си запълвате времето? :lol:

Хмм, не помня в мангата скафандрите да са им помагали да се бият и скачат по-добре. I really need to re-read it.

Cibo не е Sylicon Creature, тя е от Toha Heavy Industries. Най-вероятно и тя като Killy е била човек и се е киборгизирала в някакъв момент.

В мангата има експлозии бол, така че както казах аз съм на мнението че въздух има навсякъде. На мен това не ми се струва толкова невъзможно предвид останалите неща в мангата.

Аз съща точно заради главната сюжетна линия във втория сезон на SAC го харесвам по-малко. Но като цяло и двата са много добри.

Е той Амуро не яде ли бой защото не искаше да се бие, а не защото е психопат?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]