Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 4 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Blame! Movie (2017)
МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 8:57 pm 
Аватар

velush написа:
И с космоса няма връзка, че е чакала 2000 години.
Има, хем е по-голям, хем по-слабо населен, хем ще се запази по-добре. Ако беше на земята, пластмасата и щеше отдавна да се е разградила.
velush написа:
Implying that you never have talked to SJW
Course not, I don't want to waste my time.
velush написа:
O RLY
YA RLY
velush написа:
ВИЖ кой говори.
Я си имам, за т'ва и на първо четене видях, че Arise го има
velush написа:
!!!
Доста пасивно-агресивно почна да го даваш
velush написа:
пък са си същите познати Gundam-ски окамита.
Водят се нови курви, щото не са под козирката на бардака на Gundam.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 10:33 pm 
Аватар

Хавли, и ти ли хвана калкюлейтъра да смяташ колко са там не-нам-си-колко милиона часа? :D

МнениеПубликувано на: Сря Май 24, 2017 10:43 pm 
Аватар

Yeah. Ако мога да смятам, са към 2k години.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 9:09 am 
Аватар

И аз толкова го изкарах. Оная като го сипа това "Тука съм от бала съм го колко милиона ЧАСА, МИНУТИ и СЕКУНДИ" си рекох "Дейба, са трябва да го конвертирам". =))
Хиляда деветстотин и нещо, ако изпадаме в подробности.

Последна промяна Ragnos на Чет Май 25, 2017 11:18 am, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 10:15 am 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
Има, хем е по-голям, хем по-слабо населен, хем ще се запази по-добре. Ако беше на земята, пластмасата и щеше отдавна да се е разградила.

Нито едно от тези неща не прави връзка между 6000 нива по-високо и 2000 години по-късно.
- Дори в момента Земята си е достатъчно голяма и съществуват достатъчно изолирани места без да строиш безкрайно високи кули или да копаеш безумно дълбоки тунели.
- Слабата населеност е от геноцида, който е спретнат от машините над хората.
- Пластмасовата и кожа може да е от такъв вид, който се разпада за хилядолетия.

Въобще имам огромен проблем с това, как може да има въздух толкова далече от Земята.
Кой го произвежда в такива огромни количества, щом няма растителност или фитопланктон? Защо го произвежда, на машините не им трябва?
Ако е за някакви потенциални носители на гена, не би ли било по-ефективно, да го има само в секциите, които са населявани от хора с него и понеже няма такива няма, значи навсякъде трябва да е вакум.
Да, машините са полудели, но е скучно това да е обяснението за всичко.
Друг проблем ми е, каква би била гравитацията на такава огромна структура - нас би ни смачкала на питки.

Материя, която е енергия изсмукана от други измерения, специални анти-гравитатори, които да компенсират истинската гравитация на структурата, производство на въздух в необразимни обеми...е това идва малко в повече. Обрисува се абсурден свят, подобен на планетата на която се развива One Piece.

Доста по-лесна за възприемане би била планета-град от типа на Корусант в Star Wars. Достатъчно място за Кили да си броди хиляди и хиляди години, но може би не винаги във вертикала посока.
Друг вариант - виртуален свят, където физическите и биологическите закони не важат.

Цитат:
YA RLY

Naaah!

Цитат:
Я си имам

Време е да ги смениш?

Цитат:
че Arise го има

Да приемем, че си сложила друга връзка или ако толкова държиш, че аз имам нужда от очила (така ми каза и офталмоложката някъде преди 10 години), какви са преоцените според теб?
И не е лошо да изключиш рекап филмите, както и римейка на оригиналния филм, защото в последния били добавени само някои сцени.

Цитат:
Доста пасивно-агресивно почна да го даваш

Naaah, просто ми е скучно.

Цитат:
Водят се нови курви, щото не са под козирката на бардака на Gundam.

Ти мани кво се водят.
Фактът е, че нов бардак се прави със стари курви, просто защото няма откъде да дойдат нови.
Както казва бат' Бойко "Няма матриал".

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 11:13 am 
Аватар

velush написа:
Нито едно от тези неща не прави връзка между 6000 нива по-високо и 2000 години по-късно.

Аз и не съм твърдяла, че има такава, просто ти се бъркаш какво искам да кажа. Изводът, който направих от това, че има 6000 етажа в системата и че роботката е живяла 2000 години, е че са в космоса, а не на Земята.
velush написа:
Въобще имам огромен проблем с това, как може да има въздух толкова далече от Земята.

Тук балконът може да се намеси, но ако живеят в толкова огромно затворено пространство, има достатъчно въздух, за да оцелеят още поне 2000 години. Да речем, че хората от XXI век са населили това място, измислили са машините и са живели там, би трябвало да са измислили начин да наситят атмосферата с кислород.
velush написа:
Naaah!

Yaaah!
velush написа:
Време е да ги смениш?

Сравнително нови са, има време.
velush написа:
Да приемем, че си сложила друга връзка

Не съм слагала други връзки, най-малко щеше да пише на мнението, че е било редактирано :lol: Вече започвам да се чудя дали е от очилата или не знаеш как да скролваш настрани.
velush написа:
Naaah, просто ми е скучно.
Жив да те ожалят.
velush написа:
няма откъде да дойдат нови
Има, просто студията искат да играят на safe щото виждат, че и със стари курви им върви новия бардак. Понякога.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 11:27 am 
Аватар

Аз пък се замислих, че ако въпросната Мегаструктура /това същото ли е като Града?/ е толкова голяма, че да побере Юпитер, че и отгоре, как хората не са размани като ваденки от собствената си тежест? Нещо толкова колосално би имало убийствена гравитация, независимо дали е в космоса или на Земята.

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 11:53 am 
Аватар

И чичата по-горе написа същото, но ако са започнали да строят в нормална гравитация, което е излязло извън контрол, и просто builder-ите са слагали нови и нови етажи, би трябвало да запазят гравитацията на планетата, на която са започнали да строят.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 12:04 pm 
Аватар

Не би трябвало, защото всяко тяло с маса във вселената привлича останалите тела към себе си и обратното. Обикновено това не прави впечатление, ако обектът няма планетарни размери или някаква изродска плътност, но масата на тоя строеж би трябвало да си е "ебала майката" в един момент и гравитацията й вече е станала осезаем фактор. Така че освен ако машинарята нямат в действие някакво поле, което да нулира ефекта на гравитацията до 1g, хората в Мегаструктурата би следвало да "съществуват" единствено в течно или газообразно състояние. И единствената логична причина подобно поле да съществува, би била, че някъде си все още има хора с въпросния Нет-ген, които машините са задължени да пазят. В противен случай ако искаха да изтрепят "гратисчиите" трябва само да завъртят копчето с гравитито на 10g или повече и проблемът с мексиканците е решен.

П.П. Много рядко чета всичко, дето чичата пише, щото има навика да се отплесва и ме заболява главата. :lol: Та и в тоя случай е чиста случайност, че сме се сетили за едно и също нещо по горе-долу едно и също време.

Последна промяна Ragnos на Чет Май 25, 2017 12:21 pm, променена общо 2 пъти

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 12:13 pm 
Аватар

Ragnos написа:
Така че освен ако машинарята нямат в действие някакво поле, което да нулира ефекта на гравитацията до 1g

Може и да е отделно поле, но след като Killy размята няк'ъв gravitational blaster или нещо такова се казваше, сигурно имат начин да манипулират гравитацията. Also, много зависи от какъв материал са правени тези машини, защото това се отразява на масата им. По "нечупливост" не изглеждаха като обикновен метал.
Ragnos написа:
П.П. Много рядко чета всичко, дето чичата пише, щото има навика да се отплесва и ме заболява главата.
И аз не го чета, само прехвърлям по диагонал какво е писал, за да добия представа :king:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 12:17 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
просто ти се бъркаш какво искам да кажа

То е ясно какво искаш да кажеш, просто не ми харесват някои козметични детайли във формулировката ти.

Цитат:
би трябвало да са измислили начин да наситят атмосферата с кислород

Добре, приемаме че това е зададено като условие преди системата да изперка и тя продължава до ден днешен да го спазва по най-тъп и праволинеен начин.
Приемаме и че производството му е на базата на същата технология, която превръща енергията в гигантска неразрушима структура, а не чрез добрата стара фотосинтеза.
Не разбирам, защо е било необходимо и преди това да се запълва всичко с въздух. Едва ли е имало чак толкова много хора.

Цитат:
Yaaah!

Къв хайп само, по някакви абсолютно безотговорни цифрички в MAL.

Цитат:
Не съм слагала други връзки

Аз предположих, че оригиналната ти връзка не е тази, от която си вадиш заключенията.
Верно трябвало скрол...
Та да проверим моята сметка.
Доброто GITS аниме: два филма + два сезона + спешъл в минути
82 + 99 + 26*23 + 26*24 + 108 = 1485

Лошото GITS аниме: сезон (не боря кратките филми, защото са част от него) + филм в минути
12*23 + 100 = 376

Общо 1861 минути.
Игнорирам компилационните филми, римейка и разни шортове (последните не променят драстично нещата).

Това грубо 80% срещу 20%.

Цитат:
Жив да те ожалят.

Ми не, но не разбрах какво му е пасивно аргресивното, щом не съм вложил и капка емоция.
Може би е прозвучало агресивно?
Ми да знаеш, че не е.

Цитат:
и със стари курви им върви новия бардак. Понякога.

Еее, машалла!
Ще стане от теб pimp.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 12:19 pm 
Аватар

lovelyangel666 написа:
Ragnos написа:
Така че освен ако машинарята нямат в действие някакво поле, което да нулира ефекта на гравитацията до 1g

Може и да е отделно поле, но след като Killy размята няк'ъв gravitational blaster или нещо такова се казваше, сигурно имат начин да манипулират гравитацията.

Което пак ни връща на темата, че единствената причина машинарята да задържат гравитацията в нормалните за човеци нива, е че все някъде има такива, притежаващи нет-гена. Иначе няма защо да пазят мексиканците.
Няма да се учудя, ако въпросния Гравитонен бластер, дето мяза по-скоро на лазер, всъщност пържи интензитета на гравитацията в определена ос и затова пробива такива дупки във всичко.

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 12:49 pm 
Аватар

velush написа:
просто не ми харесват
Т'ва вече е лично твой проблем.
velush написа:
защо е било необходимо и преди това да се запълва всичко с въздух.
В случай, че не е имало такъв. Ако е имало, единствено трябва да се поддържа същото съотношение.
velush написа:
Къв хайп само
Влагам 0 емоция в тракането по клавиатурата, но щом смяташ.
velush написа:
Доброто GITS аниме: два филма + два сезона + спешъл в минути
Все пак математиката ти пак не излиза, защото в предния си пост каза друго
velush написа:
Цитат:
Освен това от много хора, които са фенове на GITS, съм чувала, че единствените неща, които си струват, са 2та филма и първият SAC.

+ мангите (които не съм чел, но ги халят)

Т.е. тук сметката ти включва само 82 + 99 + 26*23 = 779
velush написа:
Ми не, но не разбрах какво му е пасивно аргресивното
Щото по принцип коментари с много удивителни и въпросителни в тях оставят такова впечатление.
velush написа:
Ще стане от теб pimp.
Искаш ли да те лансирам някъде?

Ragnos написа:
единствената причина машинарята да задържат гравитацията в нормалните за човеци нива, е че все някъде има такива, притежаващи нет-гена.

То тогава не би имало и логика да си строят нови нива. Просто продължават да правят това, което им е зададено.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 1:20 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
Т'ва вече е лично твой проблем.

Така е, ма що да не го споделя?

Цитат:
Ако е имало

Е именно на "ако"-то питам "защо".
Дори при безкрайна енергия се съмнявам хората отпреди "полудаването" на машините да са били чак толкова разхитителни.

Цитат:
Влагам 0 емоция

Yippee ki-yay!

Цитат:
Т.е. тук сметката ти включва само

Ахааа, за липсата на втория сезон съм го изтървал, ма това си е лигавене от страна на феновете, защото принципно е добър, но първият е толкова по-добър, че е трудно да се надскочи.

Цитат:
Щото по принцип коментари с много удивителни и въпросителни в тях оставят такова впечатление.

Просто заигравка с пунктуацията.

Цитат:
Искаш ли да те лансирам някъде?

Ще питам другите ми два pimp-а дали имам празно място в графика.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 25, 2017 2:11 pm 
Аватар

velush написа:
Така е, ма що да не го споделя?
Много лично става, пък все още не съм ти pimp.
velush написа:
Е именно на "ако"-то питам "защо".
Е ако е имало въздух вече, не е било необходимо да се пълни с нищо. Този филм въобще не дава отговори на никакви въпроси, защото дори не знаем дали метериалът на Мегаструктурата действа превантивно срещу разреждане на кислорода в по-високите етажи на атмосферата, т.е. дали може да поддържа относително стабилен баланс на газовете? Тогава не би ставало дума за разхищение или за каквото и да било "аериране".
velush написа:
Yippee ki-yay!
Това някакъв рефърънс ли е?
velush написа:
Просто заигравка с пунктуацията.
Хубаво, ама аз сложих питанка, защото не знаех за какво иде реч и да elaborate-неш, па ти си играеш с пунктуацията.
velush написа:
Ще питам другите ми два pimp-а дали имам празно място в графика.
Само по-бързичко, че клиентелата чака.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 4 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]