|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Вто Май 23, 2017 10:54 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
velush написа: Всички тези или означават че не се гледа (което е моята хипотеза), или че историята няма начин да се продлължи (което не важи за Бламираното, защото е бая голямо). Ами да не са анимирали някакъв side project тогава, да са анимирали самата манга Кат' са си избрали история, от която могат да направят филм, филм ще правят. velush написа: Да, има и такива, но доколкото знам в момента Netflix са в процес на разкарване на всички стари филми и сериали, които не са техни. Ще наблягат на продукции, които са тяхна собственост и минимален брой нови чужди работи. Затова и спасяват разни проекти (предимно западни) от пълен провал, като сключват сделки да станат техен original content. Ми... не знам, не вечерям със CEO-то на Netflix, за да знам такива подробности. velush написа: А аз ти говорех, колко малко вероятен е този сценарий, поради непопулярността в момента сред тийновете на Бламираното. По твоята логика не трябва и неща като Духа в Раковина да са популярни сред тийновете... ама са.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Вто Май 23, 2017 11:34 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: да са анимирали самата манга Може би мангата е прекалено елитарна и неразбираема за масовата публика, ако се вярва на Wind_Falcon. От друга страна структура, която стига до Юпитер и отвъд...то вярно че нашият беше киборг и сигурно въздух, храна и вода не му трябват...ама де да знам, нещо ми е странно...най-малкото откъде са взели толкова материал, най-вероятно от слънцето? Нелогично ми е човек/робот да обикаля по сфера на Дайсън пеша. (Дали пък целият Blame свят не е някаква виртуална абстракция?) Цитат: не вечерям със CEO-то на Netflix Четох няколко статии по темата, а и кино журналистите като тръгне някакъв такъв филм винаги коментират "Поредният дето беше в development hell-а, но го спаси Netflix.". Цитат: По твоята логика не трябва и неща като Духа в Раковина да са популярни сред тийновете... ама са. Не и сред сегашните тийнове, не и достатъчно. Никога не е бил токова популярен в Япония. Винаги е разчитал на по-малка и по-нърд насочена публика, но с по-дълбоки джобове. Частично се прави и за западната публика. В документалния филм за SAC се твърдеше, че му е дадена зелена светлина заради DVD продажбите на първия филм в Щатите. Arise имаше успех само, като OVA. ТВ-то май никой не го погледна. Аниме филмът му не знам дали си е избил парите - май да, но щом ще правят нови серии с друг show runner, значи не е бил фурор. GITS-ът обаче е много по-лесен за зарибяване, в сравнение с Blame, защото е супер известен френчайз. Дори да не са му гледали свестните работи, има репутация и зарибят ли някой нов отаку фен, той автоматично ще награбва цялата колекция дотук. Нали точно това правят Sunrise в момента с Gundam: The Origin - успехът му е автоматична реклама за BD колекциите на най-вехтите три сезона, както и на цялото му UC. Ако не друго поне на компилационните филми (е, той ZZ май няма такива, а ма и сериалът не е особена гордост, не и докъдето съм стигнал).
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 12:08 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
velush написа: най-малкото откъде са взели толкова материал Gravitational furnaces (if I am remembering correctly). If you don't want to read the manga and find out for sure, you can try reading this, it's probably explained, but the translation is a little strange - http://www.randomisgod.com/blame/btranslation.htmlvelush написа: (Дали пък целият Blame свят не е някаква виртуална абстракция?) Не, не е, в prequel-ът NOiSE е показано как започва цялата работа.
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 12:27 am |
|
velush |
|
|
|
Като стана дума за CEO на Netflix, не знам за него, но ето CCO-то им заедно с едни личности, които имат предложения за нови шоута https://youtu.be/Obv_0VpimPcWind_Falcon Цитат: Gravitational furnaces Не че знам, какво трябва да означава това тук, но techno bubble much? Още, това не е ли метод, а не обяснение откъде идват молекулите? Кажи с прости думи, не ми се чете документация! Цитат: в prequel-ът NOiSE е показано Какво пречи това да е world building в някаква игра или интерактивно приключение, нали говорите за RPG и зандани?
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 1:00 am |
|
velush |
|
|
|
Цитат: не знам дали са показани във филма Показани са. Цитат: Именно заради това Killy търси Net Terminal гените, защото както името подсказва, са нужни за да се прекрати този процес. И това е обяснено, но не и размерите.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 1:32 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Сега се сетих че имаше един як момент, който не съм сигурен дали беше в началото на BLAME! или в края на NOiSE, където питат главния герой нещо от сорта на "Where do you come from?" и той им казваше нещо невъзможно от сорта на "from 3000 levels below" и те не му вярват че има толкова етажи въобще . Предполагам че трябва да е в BLAME! когато стига до the City, щото героинята в NOiSE накрая няма кой да я пита такъв въпрос. Този момент е не само смешен, но пак по не напълно директен начин ти дава представа за размерите на света.
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 1:32 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Falcon-е, теб чаках. Ще ти хареса и филма ! Постарали са се Полигонци и са уцелили много с пресъздаване на един по-тъмен и мистериозен Кири, духа на епичната Мегаструктора и са украсили с фрагментче от човеците (Електро фишърите) за нещо като плот в свободен преразказ. Тук във филма се опитват да ги нахранят...в буквален смисъл де. Но не са смели да барнат с пръст останалите форми на живот, камо ли да разровят повече във времевата и пространствена линия, щото няма как за ограниченото *екранно* време... Велуше, чисто РПГ си е , ако си играл таквоз или не си, но знаеш за що иде реч. Зрителят(читателят) Е Кири, който прелиства страница(кадър) след страница(кадър) пътешествието от негова гледна точка. Изстрелите от пищака строшиха кефометъра !! Не Блам !, ми напрао БЛЛААМММ !!!! П.П. Във филма като го питат откъде идва, той казва май 6000??? Такова число ми се върти
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 9:47 am |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Wind_Falcon написа: Сега се сетих че имаше един як момент, който не съм сигурен дали беше в началото на BLAME! или в края на NOiSE, където питат главния герой нещо от сорта на "Where do you come from?" и той им казваше нещо невъзможно от сорта на "from 3000 levels below" и те не му вярват че има толкова етажи въобще . И тука го имаше. Каза им "from 6000 levels below". Представям си как това е еквивалента на това да е дошъл от Китай и да е прокопал тунел в земната кора, за да излезе от другата страна. velush написа: Може би мангата е прекалено елитарна и неразбираема за масовата публика, ако се вярва на Wind_Falcon. Не помня да е твърдял такова нещо. До колкото мога да сметна 2 и 2 Sidonia no Kishi е от същия автор, пък не ми се стори елитарна и неразбираема за масовата публика (в случая аз). velush написа: Четох няколко статии по темата, а и кино журналистите като тръгне някакъв такъв филм винаги коментират "Поредният дето беше в development hell-а, но го спаси Netflix.". Дори това да е вярно, Netflix не пасат трева и няма да си губят времето с проект, който не им носи приходи, нито са добрите самаряни и ще тръгнат да спасявят де що има в development hell-a. Вероятно е точно така, както казваш обаче, защото за BLAME! филм се заговори поне преди 5 години. velush написа: Не и сред сегашните тийнове, не и достатъчно. Това беше ироничен въпрос, понеже знаем, че тийновете са единствената публика, към която са насочени всички излизащи неща. velush написа: Arise имаше успех само, като OVA. ТВ-то май никой не го погледна. Мисля, че не бяха OVA, а филми. Което обяснява що са имали успех. Но не говоря за Arise-a, а за игралния филм, който наскоро пуснаха. velush написа: GITS-ът обаче е много по-лесен за зарибяване, в сравнение с Blame, защото е супер известен френчайз. По твоята логика тийновете не би трябвало да го знаят. Освен това от много хора, които са фенове на GITS, съм чувала, че единствените неща, които си струват, са 2та филма и първият SAC. velush написа: Нали точно това правят Sunrise в момента с Gundam: The Origin Те нямат друг избор, защото това им е signature заглавието и франчайзът, с който става популярен mecha жанра със shiny роботчета, за това ако не искат да фалират, трябва да изкарват поне веднъж годишно нещо Gundam-ско, било то и най-голямата помия. Всичките им други опити в последните години някак си потънаха в забрава и не получиха достатъчно recognition: Kakumeiki Valvrave, Buddy Complex, Cross Ange.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 1:47 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: from 6000 levels below Не беше ли 600? Е, може да съм глътал някоя нула, защото ми е прозвучало абсурдно. Аз и заради това останах с впечатление, че сме си някъде на Земята. Цитат: пък не ми се стори елитарна Доколкото помня според Wind_Falcon така и трябва, защото елитизмът и бил закодиран и се разкривал само на посветените. Цитат: Мисля, че не бяха OVA, а филми. Излязоха първо на видео, значи са OVA. Иначе форматът беше кинаджийски, но мисля че визуалното качеството не беше. После същото с някои добавки излезе, като ТВ сериял, а после дойде и анимационен филм в същия свят, който първо мина по кината. Цитат: а за игралния филм, който наскоро пуснаха Е, това са холивудски идиотизми. Цитат: По твоята логика тийновете не би трябвало да го знаят. Грешно ми интерпретираш логиката. Blame е някаква манга, която дори не е популярна в момента. Има аниме шортове, които никой вече не помни. За разлика GITS е в общата култура - има филми, сериали, манги, игри и какво ли още не. Тийновете, колкото и да са кухи (защото обществото им вменява, че е OK да са), все пак се влияят от такива неща и са по-склонни да обърнат внимание на някой по-тлъст френчайз, отколкото на нещо, което не са го чували. Бързината с която се зарибяват по стари поредици, които имат чисто нови инкарнации, го доказва. Цитат: Освен това от много хора, които са фенове на GITS, съм чувала, че единствените неща, които си струват, са 2та филма и първият SAC. + мангите (които не съм чел, но ги халят) Това са 80% от GITS. Само Arise (не че аз не му се забавлявах по най-просташки начин) и игралният са издънки. Цитат: Те нямат друг избор Това е друга тема и съм съгласен с теб, просто демонстрирам, че и с вехти работи може да захраниш младоците. Същото го има и със Star Wars, Star Trek и други мастодонти. Но защо забрави Рурууушу? Между другото, бях леко изненадан да узная, че всъщност е някакъв мутирал клонинг на Шар (може би най-основният персонаж в UC вселената на Gundam) - и двамата са отритнати благородници, които се представят за някой друг и търсят отмъщение, и двамата притежават свръхестествени sci-fi способности, и двамата носят маски, и двамата пилотират mech-ове майсторски, и двамата са тактически гении, и двамата манипулират хората с лекота, и около двамата се мотаят маса мадами, сестрите и на двамата се оказват на срещуположната страна на конфликта...приликите продължават. Сузаку пък напомня за Амуро. Всъщност се оказа, че Code Geass не само е повлиян от Gundam, а е и негов роднина.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 2:11 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
|
velush написа: Не беше ли 600? Е, може да съм глътал някоя нула, защото ми е прозвучало абсурдно. Аз и заради това останах с впечатление, че сме си някъде на Земята. Тц, 6000 каза и двата пъти като го попитаха. За това може би аз останах с впечатление, че сме някъде в космоса. И фактът, че Cibo беше живяла 2000 години чакайки някой да дойде да я изрови. velush написа: Доколкото помня според Wind_Falcon така и трябва, защото елитизмът и бил закодиран и се разкривал само на посветените. Понеже не ми се рови в темата, ще изчакам балконът да дойде и да си потвърди твърдението. velush написа: Излязоха първо на видео, значи са OVA. Тук не си много прав, защото в Япония го въртяха по кината, но в Щатите го пуснаха директно на дискове. velush написа: Е, това са холивудски идиотизми. От същия франчайз обаче. Което означава, че тийновете, които не са запознати с останалата част от GITS, ще клъвнат и нея. velush написа: Blame е някаква манга, която дори не е популярна в момента. Т'ва не бих го твърдяла, щото само като вземем цифрите от MAL е на 112 място по популярност, за разлика от мангата на GITS примерно, която е на 458 velush написа: Това са 80% от GITS. http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=rel&aid=61Не знам на какъв алгоритъм ги смяташ. По брой ли, по обем епизоди ли, но никак не ми излизат 80%. velush написа: Но защо забрави Рурууушу? Рюруушу Червенолампов е на повече от 10 години. Всички неща, които изброих са излезли след 2013. velush написа: Всъщност се оказа, че Code Geass не само е повлиян от Gundam, а е и негов роднина. Те Sunrise имат много recurring теми в заглавията си, а оупънинг анимациите обикновено винаги се преизпират само със заместване на фейсовете на съответните герои Анжу също е отритната принцеса със супер сили, само че тази фабула можеш да използваш само n на брой пъти, преди да се изтъркаш. Със стари курви нов бардак не става.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 3:01 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: че Cibo беше живяла 2000 години Е, това няма връзка с броя на етажите. Цитат: защото в Япония го въртяха по кината Може и да греша, но имам спомени, че изтече на видео (и то хубаво, а не екранна пиратка) в деня обявен за премиера. Иначе няма проблем и първо де е излязъл по кината - все тая. Цитат: От същия франчайз обаче С негативната реклама от white wash-а? Не, те на създателите не им пукаше, ма сега нали е на мода всички да се правят на SJW-та...независимо дали им разбира тутурутката проблема или не. Цитат: цифрите от MAL е на 112 място по популярност, за разлика от мангата на GITS примерно, която е на 458 Той MAL се проваля и като мерило за популярност. Това просто означава, че всички които са я чели, са я харесали много. Цитат: Не знам на какъв алгоритъм ги смяташ. Грубо по времетраене. Още не броя мангата, просто я отбелязвам, че я уважават. Схемата която си дала не включва Arise, не разбрах защо я даваш. Цитат: е на повече от 10 години Ма има нов сезон тази година, което се вписва в схемата да притопляне на стара манджа. Цитат: отритната принцеса със супер сили Приликите не са чак толкова, колкото между Лольо и Шар. Цитат: Със стари курви нов бардак не става. Продажбите на Code Geass те опровергават.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 3:56 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
|
3000 или 6000, не ми се рови в мангата в момента за да видя там колко са ги писали.
велуше тия неща които ги написах за мангата че неподготвени хора няма да я разберат визирам твоите кухи тийнове, според мен стари аниме и манга кучета не би трябвало да им е прекалено голям проблема с мангата, то и затова тя е нещо като ундърграунд хит - точно е пригодена за ниша си (който е бая нишов, защото като цяло четящите манга са няколко пъти по-малко от анимеджийте, а като махнем и хората които следят само най-популярните шонени и още някое и друго и остават съвсем малко хора). Затова и преобладаващото мнение за мангата е позитивно - те тия дето няма да я оценят не стигат до нея (но се чува и от тях понякога).
Иначе аз съм чел само първата GitS манга и е доста яка, обаче със сигурност има осезаема 80-тарска жилка в нея, макар че не съм много запознах с този тип заглавия, предполагам началото особено е някакъв homage/пародия/subversion на неща или героини тип Dirty Pair/Bubblegum Crisis/Cutey Honey/You are Under Arrest etc. (ditzy cutie ass kicker types). Oshii в първия филм адаптира главно главите от към края, в които тези малко по-несериозни елементи отстъпват на по-сериозни неща.
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 8:11 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
|
velush написа: Е, това няма връзка с броя на етажите.
Не за етажите, за космоса ставаше въпрос. velush написа: Иначе няма проблем и първо де е излязъл по кината - все тая. Аз специално за теб го казвам, понеже за теб тези неща имат значение. velush написа: white wash-а Implying 99% of anime characters aren't drawn like caucasians. velush написа: Той MAL се проваля и като мерило за популярност. Не се, защото отчита колко хора са я сложили в списъците си. В много други места се проваля, но не точно в това. velush написа: Схемата която си дала не включва Arise, не разбрах защо я даваш.
Купи си очила. velush написа: Ма има нов сезон тази година Ma това не значи, че ще е следващия хит след Gundam Unicorn. velush написа: Лольо и Шар.
? velush написа: Продажбите на Code Geass те опровергават. На сезона, който още не е излязъл ли?
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Blame! Movie (2017) Публикувано на: Сря Май 24, 2017 8:42 pm |
|
velush |
|
|
|
lovelyangel666 Цитат: за космоса ставаше въпрос И с космоса няма връзка, че е чакала 2000 години. Цитат: Implying 99% of anime characters aren't drawn like caucasians. Implying that you never have talked to SJW - they are idiots. Цитат: но не точно в това O RLY Цитат: Купи си очила. ВИЖ кой говори. Цитат: Ma това не значи, че ще е следващия хит след Gundam Unicorn. Ти пък откъде знаеш? Code Geass е точно тази rainbow colored повърня, по която си пада най-много съвременния зрител. Цитат: ? !!! Цитат: На сезона, който още не е излязъл ли? Не, на предишните. Доколкото помня бяха голям хит и повлякоха маса подражатели както in house, така и от други студия, пък са си същите познати Gundam-ски окамита.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|