Дата и час: Пет Фев 07, 2025 8:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Blame! Movie (2017)
МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 9:55 am 
Аватар

how come Wind_falcon още не е трашнал темата?

Според мен филма, без да има особени претенции, си беше приличен. Вярно че задава доста повече въпроси от тези, на които отговаря, но на ниво world building са се постарали, особено с анимацията. Или аз съм твърде претръпнал от анимацията на Сидония, или просто са барнали повече CGI-я и героите не стоят ептен като персонажи от китайски куклен театър с пръчки. Сюжета не е слаб, той просто липсва. Някви го закъсали за ядене и Кили ще им помогне, защото са му обещали синтетични Нетгени. Sounds legit, щото нали все пак около това се върти цялото му търсене. То беше ясно от самото начало, че начинанието ще е bust.
Ще има логика да направят втори филм с повече подробности от света и някакъв actual plot, като този тук може да им послужи като основа, на която да стъпят за аудиторията като мен /която не е чела мангата/.

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 10:45 am 
Аватар

velush написа:
My point exactly, затова и не е ясно, защо Полигоните са тръгнали чак филм да правят.

Те Полигоните имат повече филми, отколкото TV-та, така че какво да направят? OVA? A TV-тата им са винаги по 12-13 епа, дори да са 2cour (като Ajin и Sidonia no Kishi). Явно си имат такава политика и си я практикуват. Историята, която са избрали за филма не предразполага към правене на TV серии.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 10:50 am 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
така че какво да направят? OVA?

Именно, само че ONA и с подходящия за този формат бюджет.
Не че щеше да ми хареса повече, с по-мизерна визия :lol: , но им се чудя на акъла.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 12:12 pm 
Аватар

отаку сволоча по света не мисли като теб, велуше. Някои хора взимат пари, за да ги разбират тези неща.

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 1:37 pm 
Аватар

velush написа:
Не че щеше да ми хареса повече

Не че щеше и да има разлика.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 3:26 pm 
Аватар

Ragnos
Цитат:
Някои хора взимат пари, за да ги разбират тези неща.

В случая мисля, че те са недоразбрали нещо.
Времето ще покаже, ако Netflix поръчат втори филм, може и да те призная.

lovelyangel666
Цитат:
Не че щеше и да има разлика.

Винаги може по-зле. :huff:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 3:49 pm 
Аватар

От което никой не benefit-ва по никакъв начин, така че коментарът ти е инвалид.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 4:24 pm 
Аватар

Напротив, аз съм на далавера от потрошаването на толкова кинти, щото поне го изгледах до края, за разлика от всяко друго тяхно шоу.

Т.е. всеки пък, когато аз намажа, японска компания губи милиони йени.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 4:59 pm 
Аватар

Ти пак щеше да си на далавера и да беше на кино излязъл, защото после излизат едни неща, които се наричат Blu-ray discs.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 5:15 pm 
Аватар

Не, нямаше да съм, защото очевидно никой не е искал да разпространява Blame на кино.
В един рационален свят или нямаше да има такъв филм или щеше да изглежда точно, като Сидония.

То и далаверата ми, не е кой знае колко голяма "Поне едно Полигонално заглавие, което да не ме дразни.".
Това е по-безсмислено и от achivment-ите дето сега ги има във всяка нова игра.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 5:43 pm 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
Някои хора взимат пари, за да ги разбират тези неща.

ако Netflix поръчат втори филм, може и да те призная.

Аз нямам нищо общо с решенията им, така че няма какво да ми признаваш. :hat:

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 5:56 pm 
Аватар

Ми не, твърдиш че взимащите пари са взели правилното решение, а аз не съм толкова сигурен.
Ако има втори филм, значи ти си прав.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 7:24 pm 
Аватар

В логиката ти няма никаква логика обаче, защото и излезлите на кино филми понякога нямат sequels. Фалирало студио, ниски приходи, приключила история... причини много.

И в другата ти логика няам нищо логично, защото ти говорех за хипотетичен сценарий, в който са пуснали филма на кино, не по Netflix, така че където и да го бяха излъчили пак щеше да намажеш, защото щеше да го гледаш на цената на месечната си такса към интернет провайдъра си.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 8:37 pm 
Аватар

Не съм писал защото още не съм го гледал филма. Но изглежда впечатлението ми от трейлъра че показват неща които ги нямаше в мангата беше правилно. Не знам това дали е добре или не че е нов материал/филър.

велуше не разбрах твоето несъгласие с Диа Дора за RPG атмосферата която е усетила точно на какво се основава (че си съгласен че трябва да я има, но филма не я е предоставила, или че си несъгласен че въобще трябва да има такова нещо в него), но на всяка корица на томче от мангата (поне оригиналното 10-томно Японско издание) има написано следното: Adventure-seeker Killy in the Cyber Dungeon quest!

Също така, от мангата знаем че Мегаструктурата започва с център Земята и се разпространява във всички посоки едновременно, поглъщайки напълно в себе си Юпитер. Колко още по-голяма е трудно да се каже, защото в мангата има специфични моменти където по време на пътешествието на Killy между два панела един до друг може да е минал и момент, а може и столетия.

Мангата всячески embrace-ва show don' tell принципа, и макар че не на всичко, на много неща са дадени отговори (от добрия Толкинов тип, където след всеки отговор изникват още въпроси за да се придава мащабност на света), но много рядко в текстова форма, а ако е така, то индиректно (примерно Юпитер никога не е спомената в мангата, но герои преминават през стая с диаметър размерите на Юпитер, което е казано помежду другото, и от там се знае този факт). То и затова много хора оставят с грешното впечатление че нищо не се случва/обяснява (или подобна критика), случват се неща и се обясняват, но са закодирани, и то най-често в арта, без придружаващ текст обясняващ какво е това нещо което ни се показва, не е обяснено overtly, и ако хората не са свикнали да вникват в това което гледат, изпускат детайлите. Но отговори има, дори в артбукът And so on... има интервю с Нихей който допълнително обсъжда науката зад света му която фигурира в мангата на по-скрито ниво и как са възможни тия неща (на напълно fiction ниво естествено), но фенския превод който имаме е малко съмнителен. Уж Habanero щеше да го изкарва тоя артбук с нов превод заедно с новите издания на томчетата, но май е зарязал тая работа, защото от месеци нищо ново не е пускал.

Що се отнася до plot-а: BLAME! работи на принципа на филмите на Oshii примерно, или на игри като Ico и Shadow of the Colossus, или може би най-удачно сравнение като Samurai Jack. Дълги периоди в които бавно бавно се гради съспенс и атмосфера, рязко разбити с брутален екшън. Плотът е по-скоро бекграунд на фона на който малки интересни историйки и "притчи" да се развиват по пътя на Killy към намирането му на Net Terminal Gene-овете (то горе долу към края на мангата в последния том най-много се въртят нещата около тях, какво са, за що са им, etc.). Такива моменти са примерно един мини-арк с пътуване във времето на Сибо, или пък една моя любима глава дето намират някакви силно деформирани човекоподобни, разбират как са се пръкнали, и какво Killy и Cibo "правят" по въпроса. Само една глава, почти няма текст в нея, нямаща нищо общо с главния plot, обаче ясно се илюстрира разликата между движещите сили между двамата, манталитетите им, разликата в моралните им компаси ако щете. Заради моменти като тези, преплетени в невъзможния (и невъзможно як) киберпънк свят, който се конкурира с Berserk за най-гадна вселена за живеене, които правят BLAME! толкова добро. А не някаква заплетена история (макар че пак си има twists and turns).

Казано по-просто, най-добре е да се разглежда като киберпънк версия на пра-старата история за "силата на човешкия дух да преминава през какви ли не булшитова в името на някаква цел/кауза", поръсена с най-различни подправки - референси, намигвания, science и sci-fi нърдия, убийствена сериозност, unapproachable-нес почти толкова голям колкото е и "crapsack" света, и много много други, но майсторски забъркани.

Последна промяна Wind_Falcon на Сря Май 24, 2017 12:45 am, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Вто Май 23, 2017 9:18 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
защото и излезлите на кино филми понякога нямат sequels. Фалирало студио, ниски приходи, приключила история... причини много.

Всички тези или означават че не се гледа (което е моята хипотеза), или че историята няма начин да се продлължи (което не важи за Бламираното, защото е бая голямо).
Не е включен само вариантът с филмите, които са успешни имат възможност за развитие, но не са получили такова.
Да, има и такива, но доколкото знам в момента Netflix са в процес на разкарване на всички стари филми и сериали, които не са техни. Ще наблягат на продукции, които са тяхна собственост и минимален брой нови чужди работи. Затова и спасяват разни проекти (предимно западни) от пълен провал, като сключват сделки да станат техен original content.
Значи логично е, ако Бламираното се стриймва яко, да си поричат поне още едно, най-малкото за да имат с какво да си пълнят каталога.
Amazon Prime прави подобни неща и дори заграби агресивно част от аниметата на Crunchy.

Няма начин да преценим колко успешно е Бламирането, ако не се поръча втори филм, защото Netflix нито поблукуват колко пари плащат, нито какви са им статистиките.

Цитат:
защото ти говорех за хипотетичен сценарий

А аз ти говорех, колко малко вероятен е този сценарий, поради непопулярността в момента сред тийновете на Бламираното.

Wind_Falcon
Цитат:
или че си несъгласен че въобще трябва да има такова нещо в него

Нямам си на идея, какво трябва да има, щото не съм чел мангата, само единични страници от първите глава-две.
Във филма нищо не ми напомни на RPG. Може би въобще на някаква игра, но не и на RPG.
Вярно, че враговете се spawn-ваха, но обяснението беше, че кулите са нещо, като 3D принтер.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 9 [ 123 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]