Дата и час: Съб Фев 08, 2025 9:18 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: The Promised Neverland
МнениеПубликувано на: Съб Апр 22, 2017 2:39 am 
Аватар

Изображение
Автори: Shirai Kaiu (story), Demizu Posuka (art)
Жанрове: Mystery, Horror, Sci-Fi, Shounen
Статус: Ongoing (36+ глави)
MangaUpdates, MAL

Протагонистите в историята са три деца, Ема, Норман и Рей, живеещи в сиропиталище. Те, директорката му, играеща ролята на майка, и всички останали сирачета образуват едно голямо семейство, което прави живота им не толкова мрачен. Ежедневието им включва задължителните тестове, заместващи обикновеното училище, и .. игри. По правило всички те напускат сиропиталището преди да станат на 12 и отиват в своите нови домове. Но истината, всъщност, е малко по-различна - на кратко налага се да избягат.

___

За 10 глави доста се навлиза в историята и все пак има още много потенциален world building. Авторите добре се справят със заинтригуването, докато поддържат бавно, но постоянно темпо. Главните са гении, едва на 11 години и след първата глава прекарват всеки ден в планиране на бягство и по малко разкриване на тайните.

Най-големият плюс е потенциала на мангата. По доста пътища може да поеме и се надявам на повече глави.

Профил  

Заглавие: Re: The Promised Neverland
МнениеПубликувано на: Пон Апр 24, 2017 9:47 am 
Аватар
Feed you with a kiss

Артът изглежда добре и историята звучи интересно, та ще взема да ѝ метна едно оче

МнениеПубликувано на: Пон Апр 24, 2017 7:35 pm 

За мен всичко зависи от следващия чаптър. До сега съм я скипвал набързо-набързо. Сюжетът не е кой знае колко интересен.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 28, 2018 3:37 pm 

Chapter 100 - Е, изминаха 100 глави. Не мога да повярвам, че са минали само два месеца, откакто избягаха, толкова неща се случиха. Много ще ми е интересно да видя в каква посока ще се насочи историята в следващите 100 глави. Това за мен е една от най-интересните и оригинални манги в момента, надявам се да продължава така. Скоро ще има и аниме, което прави нещата само по-интересни. Много ми стана жал за Фил, а сега на всичко отгоре ще го разпитват. Дано Ема и другите не дойдат твърде късно. Не очаквам всички да пристигнат благополучно в човешкия свят, но би било жалко толкова интересен герой да замине бързо. Много, много ми е интересно да видя какво ще стане с Норман.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 19, 2018 8:29 pm 
Аватар

Мангата навлиза в последната арка. До някъде е хубаво, че няма да я провлачат, но ми се искаше да е по-дълга. (То пък не се знае дали няма да е дъълга финална арка :lol: )

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 20, 2018 6:21 pm 
Аватар

Да се радваме, че не смятат да milk-ват сюжета. И на мен ми се искаше да е по-дългичка, но уви. Но спокойно, не се плашете, според авторите, мангата ще има между 20 и 30 тома, като до момента в Япония са издадени 10. Спокойно може да очакваме още 100 глави от мангата. Анимето, чиято премиера е насрочена за януари, другата година, ще адаптира до края на "Escape" арката, няма да хване и кютека, така че ще има бъдеще мангата. Да не говорим, че на авторите ще им дойде музата, когато анимето boost-не продажбите на мангата.
Иначе като коментар по сюжета и последните събития в мангата, ще кажа, че е наистина жалко, че е shounen, а не seinen. Наистина на моменти започна да става нереалистично и откакто героите се измъкнаха от сиропиталището не са се сблъсквали с реалистични и опасни ситуации, тъй като много неща им се поднасят на тепсия, което не е би трябвало да е нормално за света, в който живеят. Но, въпреки това. сюжетът се движи доста добре и е много трудно да загубя желание да чета. Очаквам с нетърпение да видя как ще се развият нещата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 25, 2018 2:09 pm 
Аватар

104-та глава ни остави еб*ти cliffhanger-a. Развоя в последните две глави повдига доста въпроси. Например, ако напуснат убежището как ще се свържат със съюзниците си? Къде ще идат? Подозирам, че сред хората, които ги нападнаха имат съюзник, но за жалост ще разберем чак другата седмица :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 27, 2018 5:35 pm 

И аз не съм фен на новия пейсинг. Нямаше да имам нищо против да се размотават 50 чаптъра да търсят The Seven Walls като виждаме повече битки, но явно авторите имат нещо друго на ум.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 16, 2020 6:16 pm 

Чух, че ще свършва скоро и реших да наваксам, за да хвана финала, и без това бях 100 чаптъра вътре. Честно казано, не си струваше, нямам идея японците защо толкова го харесват, беше на четвърто място в Top-Selling Manga in Japan. Всичко беше клиширано, тъпо и предвидимо. Нищо подобно на началото, което беше брилянтно. Остава да разберем Ема какво се разбра с онова извънземно и да се махнат от тоя свят, предполагам 4-5 чаптъра остават.

Първата арка до бягането, давам 10/10.
До края на Goldy Pond, давам 7/10.
Всичко след това е 5/10 and that's being generous.
Главна оценка му давам 6/10.

Единствено
беше за известно време добре развит и имаше логика в действията му. Хареса ми това, че идеологията им с Ема се разминаваше за известно време (идеалист срещу реалист), изкараха го бая умен, за година и нещо научил всичко, за половин година направил еди какво си там с Ламбда и други. Това е единствения plot point, който държи мангата с тази оценка според мен, иначе щеше и да е по-ниска.

А, и чаптъра, в който
също. Той беше хубав.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 23, 2021 5:39 pm 
Аватар

Бях я зарязала много отдавна, преди 1 месец видях, че чак и аниме са направили (What year is it?).
Може да се каже, че ми стана една от любимите манги. Първата арка е най-силна, самото напрежение и очакване какво ще, стане дали някой ще умре, как ще се справят и после оцеляването в гората и първото убежище. След това интригата и напрежението малко се размива, малко повече топлина. Goldy pound и Норман-феномена ми дойдоха малко повече шоуненски със супер сили и сръх ум, и злодейското мислене, но като погледна цялата концепция се вписват горе-долу добре, макар че развалят трилър елемента и посланието "Ние сме по-умни от вас, нищо че вие сте по-силни" . За 100 и кусур чапа след бягството имаше само няколко силни сюжетни точки, които не оказаха голямо влияние, за разлика от тези във фермата. Финалът беше доста добре структуриран, макар и повече предсказуем.
Абе, за наши дни си е направо шедьовър!
Само ме е яд за романс елемента, не съм на 15, ама щеше да заключи историята.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 19, 2021 9:15 pm 
Аватар

Бре, ASSASSIN... браво бе. Да видя и друг човек на, който му е харесала мангата и го е изкефила като цяло.
То се мина време от како я четох... но като цяло арките и завъртяните събития, героите, добре беше.

Ако след 20г. правят римейк ще е хубаво да я анимират цялата от началото до края... :lol: :lol: Едва ли, но все пак. :roll:

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 21, 2021 10:32 pm 
Аватар

Мангата е много добра, увлекателна и интересна. Арта е брутален! Цялостната концепция е страшно добре измислена.
Определено първата арка си остава най-добрата, но и последващите начело с Goldy Pond са на много добро ниво.

Жалко, че осраха анимето, защото мангата си заслужава читава адаптация, а не повърнята, която ни бе сервирана във втори сезон.
Както се казва - надеждата умира последна. Ще се надяваме някой ден на римейк. Нещо, което ппц се съмнявам да се случи.