Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 3 [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016)
МнениеПубликувано на: Пет Дек 09, 2016 4:56 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Moon написа:
KISSSY написа:
не съм съгласна
идеята, че роботите са на прага на развитие на съзнание отваря само още врати, най-малкото относно как изкуствен интелект ще се справи със себеосъзнаването и със емоцията, биполярността, колебанието и всички други малки нюанси, които дефинират един ХАРАКТЕР. Ще зачекнат темата какво всъщност е хуманността (особено с Мейв.....избора да слезе от влака, за да търси дъщеря си не беше програмиран). Оттук може да стане само по-интересно.
Надявам се да грешиш, щот тва звучи невероятно скучно. :lol: Да не говорим, че ако тръгнат по тоя път, с криворазбраната им идея за 'съзнание,' най-вероятно ще осерат нещата по типично американски начин.

KISSSY написа:
А иначе парка ще е същия, просто отварят възможността да пренесат част от действието и в другите. Not all of it. Все пак трябва да видим мелето, което ще настане между оцелелите гости (а и персонал) на парка и хостовете. А че дядо Хопкинс ще ни липсва на всички то се знае.....но има голяма вероятност да ни припомнят за него, просто се презастраховат, в случай че 2016-та реши да бъде наистина много гадна година за бранша.
Дали? Нали казаха, че след като е Арнолд е бил убит са били в криза и само Уйлям е спасил ситуацията. А в случая умряха доста повече хора.
Иначе за Хопкинс ще ни припомнят колкото в GoT припомнят за Шон Бийн.

KISSSY написа:
Moon написа:
На Уйлям му е ясно, че като ги спука от бой ще си кажат всичко, за това почна да я налага. :lol:

yeah and look how that worked out for him :baby:
... получи квото искаше? :lol:

Ragnos написа:
btw Много беше тъпо как 2-ма души, които за пръв път стрелят с автоматични оръжия /и изобщо не им се налагаше да ги презареждат/, попиляха няколко отряда от CS отдела. :lol:
Нали са роботи, би трябвало да са супер точно, а и да ги уцелят, не би трябвало да им е проблем.
А иначе ония як Berserker момент? А? Много яко нали? ... с тая cawboy-ката. Cawgirl-ка? Как се казваше... ъх, нм сещате се. :lol:

Кхъм....."типично американския начин" на осиране на нещата е да сложиш безумно плосък и тъп плот и диалог, да го подправиш с малко експлозии тип Майкъл Бей и да добавиш някоя друга fart joke...за тия дето обичат да хъркат вместо да се смеят. Този сериал досега е дал насока за всичко друго ма не и за осиране по типично американския начин. И не знам как си го гледал досега ако идеята за себеосъзнаването и домогването на AI до типично човешките терзания ти се струва скучно, защото най-голямата загадка за тия 10 епизода беше именно това. Уилям ОПРЕДЕЛЕНО не беше доволен от отговора, нй-малкото защото ако му го бяха казали малко по-рано (да речем с 20ина годинки) щеше отдавна да е казал "fuck that shit" и да се е прибрал вкъщи да чете научнофантастични книжки вместо да дундурка Долорес.
Ма това нямаше да е в принос на историята.
А пък и някой трябваше да играр ролята на катализатор за съзнанието й, пък нали Форд не обича много да си цапа ръцете.....

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 09, 2016 7:04 pm 
Аватар
Културовед

Ма, не, напротив, сериала ми е интересен главно заради идеята за съзнанието на роботите. Нямам предвид, че ще ползват някви експлозии или шитс за да оцапат гащите на сериала, по-скоро че не разбират какво е съзнание. Цялата им идея за съзнание за в момента я сапунисват от тук от там и ако тръгнат да задълбават ще влезем в сапунерки, според мен. Това имах в на предвид под осиране. :lol:

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2016 11:47 am 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Е....иначе какво, 5 сезона да гледаме как роботите не правят НИКАКЪВ напредък по отношение на това какво е съзнание и какъв бонус ще им дойде с него ли? :lol:
Всеки има резерви за следващ сезон на нещо, което е било адски задоволително as it is. Тук просто не съм толкова притеснена, колкото за други сериали/филми.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2016 1:48 pm 
Аватар
Културовед

Никакъв бонус не би трябвало да им дойде със съзнанието. А и къв бонус, хостовете така или иначе всички 'чувства' и 'емоции' вече ги изразяват.

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2016 6:04 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

How about a definition of what is good/evil and what is right/wrong :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 10, 2016 8:47 pm 
Аватар
Културовед

Досега нямаха ли? И как ще им помогне съзнанието за такива работи.

МнениеПубликувано на: Нед Дек 11, 2016 12:55 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

досега нямаха изобщо свободно мислене и бяха програмирани, сега ще тръгнат да правят всякакви неща, само защото никой не им е казал да го правят, ама някъде там може да се пръкне мисълта "абе аз тва дето го правя, трябва ли да го правя или не? Is it right? Is this real life?" *queue the Bohemian Rhapsody*
Не знам, ако някой като Мейв или Теди, вземе че гръмне някое човешко дете, дето е било драгнато от смотаните си родители в парка без капка колебание, ще стане като някакъв duck hunting.... it's too easy.
Трябва да има някаква драма, някакъв inner struggle.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2016 12:42 pm 
Аватар

Покрай хайпа за сериала, се престраших и аз да изгледам първи епизод.
На първо "четене" заспах малко след опънинга :lol: Втори опит, с кафе и през деня, доведе до успешен завършек на експеримента.
Като цяло не разбирам хайпа (той течеше още от първи епизод, да не кажете нещо), сър Антъни Хопкинс играе сър Антъни Хопкинс (поне го прави перфектно), темата за увеселителен парк с андроиди, курви и бело е лейм, за прогреса и изкуствения интелект - любима.
Но!
Давам пример с едно изречение: "победихме болестите, старостта бля бля остана само смъртта" :lol:
хаха
Победили болестите, а хората още са роби на (нека да използвам това клише) низките си страсти. Да пуцат, пият, ебат. Въобще пълна скръб.
Друг пример за елементарен диалог беше на покрива по залез слънце, между шефа на сигурността (май това й беше ролята на нея) и драскача. Направо си беше обида към зрителя "имало скрит замисъл, ама не си достатъчно умен да знаеш какъв", приемам го лично :D
И като казах елементарно - снимката, която негъра гледаше на детето беше точно такава сюжетна линия.

Да не разтягам повече локуми и да обобщя: първи епизод е смотан, неубедителен, реализацията на главната сюжетна линия е пълна с грешки (според мен), някои от които ги казаха вече и в сериала (което бе приятна изненада :D ) и ако имам причина да си пусна епизод 2 ще е заради сър Антъни Хопкинс, който е удоволствие да го гледаш как играе.

п.п.
черният каубой, ака Юл Бринър, ме депресира да го гледам колко му е тъжна неговата сюжетна линия. Друго?

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 12, 2016 1:35 pm 
Аватар

Logrus написа:
черният каубой, ака Юл Бринър, ме депресира да го гледам колко му е тъжна неговата сюжетна линия. Друго?

nigga on a horse? #tarantino :lol:

МнениеПубликувано на: Вто Дек 13, 2016 4:41 pm 
Аватар

Актрисата, която играе Долорес, е изключително добро попадение.

п.п.
втори епизод и глупостите продължават ...
п.п.п.
но пък финала на епизода беше повече от добър, има надежда
П.п.п.п.
четвърти епизод, картинката става все по-добра и по-добра.
Все пак признавам си спойлерите ми позволяват да се наслаждавам на сериала повече, предполагам :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 16, 2016 5:00 pm 
Аватар

Бавно и мудно действие. Можеше спокойно да го сбият в два пъти по-малко епизоди. 5/10

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 16, 2016 7:00 pm 
Аватар

След като го изгледах, моите заключения:
- сюжетната линия на Мадам беше слаба.
- на Долорис и Теди, беше ок. Макар, че заключителната част (според мен) беше слаба и неубедителна
- Арнолд/нямадаказвамкой беше ОК и убедителна през цялото време.

Като цяло сериалът страда от бъгове в основния си код. Пренебрежителното отношение към "реалния свят", неубедителните позиции, които хората засягаха, тяхната цялостна "слепота" и неадекватност. Нека си го кажем, хората бяхме пълни путьовци. Не ми хареса нищо с тази част на сюжета. Дрехите, поведението, това че паркът е за богаташи, скалъпените характери на актьорите, които играеха истински хора и тн. Подчертавам "дрехите" защото те винаги са били слабо звено на всяко едно визуализиране на бъдещето. И най-вече това, което ме подразни бе, че "дрехите" по никакъв начин не говореха за света навън, за истинския свят. Пропуск.

Хареса ми атмосферата, която все пак сериала успя да предаде на мен, зрителя. Успях да се потопя в нея, да й се насладя и за момент да се запитам за истината на моята/нашата действителност. Което, според мен, е висша форма на изкуство.

Оценка - 7,5-8/10
Очаквания към новия сезон - нулеви.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 3 [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]