Дата и час: Чет Фев 13, 2025 1:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Музикална дискусийка
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 11:37 am 
Аватар

Според вас трябва ли малко по малко да се забравя старата музика(било то рок денс и т.н).Според мен старата музика(ретроо) е с пъти по-добра от сегашната музика.
Таа главната тема е че децата нашите които ще се родят за тях ретро ще е сегашната бозава музика и сигурно хубавите стари песни ще бъдат затрити.
Таа
Ново или Старо :(

Много се извиняяявам обърках раздела.Плс преместете я ама не я трийте

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 11:48 am 
Аватар

Хубава музика е имало,има и винаги ще има.Аз слушам музика от всякакви векове и поколения с изкл'чение на чалга.Така че еднозначно не мога и не бива да ти отговоря.Хубава музика винаги ще има,стига да искаш да я откриеш. :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 11:59 am 
Аватар

Според мене хубавата музика никога не трябва да се забравя, колкото и стара да е.
Аз лично слушам почти само ретро и с всяка изминала година все по-малко от новите парчета ми харесват и новата музика ми става все по-бозава, но това все пак си е въпрос на вкус. На много хора им харесва...
Прави ми обаче впечатление, че на все повече и повече стари и готини парчета се правят кавъри или пък се семпълват... Което на мене лично ми говори, че истинската музика си остава готина колкото и време да е минало. :P

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 12:14 pm 
Аватар

Mephisto написа:
Хубава музика е имало,има и винаги ще има.Аз слушам музика от всякакви векове и поколения с изкл'чение на чалга.Така че еднозначно не мога и не бива да ти отговоря.Хубава музика винаги ще има,стига да искаш да я откриеш. :wink:

X2.....аз преди се кефех на новите дето излизат ама ся взех да се заслушвам и в български такива (стари/нови няма значение :roll: )
Цитат:
истинската музика си остава готина колкото и време да е минало

Много точно казано :thumbsup:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 12:26 pm 
Аватар

е нека и малко от стария рок да има :) и от стария хеви метал :) добро си е, даже много :)

като се замисля вече повечето неща от моите младини (ех въздишка) са ретро... остаряхме вече(ние де не вие :P:)

Freedom has a meaning for me, howl with me.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 12:57 pm 
Аватар

ох тази тема ме тревожи от толкова време вече. С всяка измината година и поколение музиката става все по-скапана от предишните. Наскоро си направих равносметка за съвременната музика, която вече и не би трябвало да се нарича така, а по-скоро подигравка. И нямам в предвид българските или западните чалги, а общо взето почти всичко. Като се замисля по сериозно почти всяка седмица ходя на някво я техно я днб парти. И го слушам тва и се кефя... Някво тъпо и смотано думдумкане. Тва музика ли е ебати?! Само дум дум дум и от време на време по някоя думичка. И това трябва да се брои за изкуство, защото все пак музиката е изкуство. Това просто е смешна гавра. Или пък концерта на пласибо, които очаквам с нетърпение. Чиито солист е някъв предрусал педал, който дори не може да пее. Или пък да не споменавам лигавите пънкчета, в които се пее само за някви малдежи с твърде буйни хормони, които от мухата правят слон. Просто не знам има ли смисъл да продължавам. Завиждам страшно много на тея, които са имали късмета да живеят по времето на jazza, beatles, rolling stones, Deep Purple, guns'n'roses, pink floyd... Нужно ли е да споменавам изпълнители като Ерик Клептън, Том Джоунс, Браян Адамс, Ед Колинс, Джо Кукър и Стинг. В момента не мога да се сетя за песен, излязла в изминалите 6-7 години, която да ме накара да се почуствам така както ако слушам някои от гореизброените. Тея хора си изливат душата в музиката, творят изкуство, а не обект на продажба. Вместо тва някви лигльовци се качват на сцената и се лигавят с микрофона. Или пък големите гъзари еди кой си dj или еди кое си mc. Юпиии...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 1:04 pm 
Аватар

Еми хубава музика ще има и за напред , но тогава стандартите ще са много по-различни от сега.Сигурно ще се премине на изцяло някви електроники и незнам...Ретрото си остава вечно :)

П.П. Санго-чан ебаси големия подпис :shock:

Последна промяна Kostadin-kun на Пон Май 28, 2007 1:05 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 1:45 pm 
Аватар

Местоположение: ...помня, че снощи пих, но после ми е мътно... Къде съм ???
Ами ето един прост пример :

Като идол за сегашните метали в БГ се явяват Iron Maiden, Manowar и т.н. (поне аз така съм забелязал) групи започнали да свирят преди 10-20-30 години.

При новата музика много рядко има качествени попадения, които да станат безпорни хитове в жанра си.
Преди време когато бях заклет рапър (така да го кажеме) любими изпълнители не ми бяха Lil'Jon и т.н. от тея севременните, а наприемр 2Pac :ave: , Dr.Dre, NANA, Down Low общо взето стари неща са тва.
Също така да кажем слушам Foreigner, Chicago, Eagles, TOTO и тем подобни ретро групи :)

Абе няма спор, в старата музика има много пъти повече касови парчета отколкото в съвременната, така че дори и след 20 години според мен ше се слушат подобни парчета :)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 1:52 pm 
Аватар

Другото което е, ние израстваме със старата музика и един вид тя ни се набива с съзнанията. Пък, че е по-стойноста - по-стойностна е.

Ich und du...
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 2:48 pm 
Аватар

аз много съм зарибен за метъла... и като прочетох Dunan_Knut и Herowar какво написаха наистина се замислих... цялата ми плайлиста е с групи които имат дейност от минимум 10 години :/(с 1 2 изключения...4 са преброих ги :/)
просто много малко от новите групи имат това излъчване и това уникално звучене което старите групи имат :( сичко е копирано от някъде или направо си е кавър който най-често прецаква хубавата песен :/
Мдам и аз имам няколко песни на Placebo ама вокалиста много ме дразни и някак всички пени са еднообразни :/
една от групите (новите) която ме кефи са My Chemical Romance - като им преслушаш албума се вижда че не е еднообразен и в същото време е различен от предишния :/( е да има и доста лигави песни ама няме избор и да сме претенциозни сега не върви)

и нещо много от старите добри групи се комерсиализираха :( егати веднага давам пример със StaticX. е то последните песни къде е резачката и това звучене което ме грабна като ги чух за пръв път? никаде:( уейн статик въобще не е статик вече и почна някакви мелодични бози да пее ... абе реве ми се.

много тъжна равносметка направо ... аз си пускам Сонатата и Hammerfall .. айде

Freedom has a meaning for me, howl with me.
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 3:44 pm 
Аватар

Незнам ,но аз лично предпочитам т.нар " ретро" музика пред "модерната".
Просто за мен комерсиализацията е крах за музиката като изкуство и аз предпочитам да си слушам старите неща.Но слава богу има и изключения ,които наистина си струват да се изслушат (става въпрос за новата музика).

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 3:48 pm 
Аватар

Не отричайте всичко ново напълно.Има толкова много стойностни парчета.Не ме карайте да изброявам.Да,старите са повече на брой,но това не означава,че трябва да загърбвате новото. :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 4:36 pm 
Аватар

Сега има много пари в музиката и затова повечето изпълнители гледат да направят поредната макарена/кетчуп ли кво беше там/чалгия, дето масата заблудени тийнейджъри да я слушат и да им дават маса кинти. Преди като че ли не е било така - музиката се е правила, за да доставя удоволствие в голяма степен на самите музиканти :) . Но наистина не трябва да отричаме всичко ново, щото това е прогрес все пак :) .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 5:01 pm 
Аватар

Ся сигурно ше ме нахокат хора,задето съм пуснал това,но ето ви нещо готино,но сравнително ново. :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 9:26 pm 
Аватар

kanela написа:
ние израстваме с ена музика, дам, и тя си остарява с нас... :)
и все пак се надявам сегашните бози да не се превърнат в "златни хитове" след време :?

Това ми беше идеята че най-вероятно така ще стане.И следващото поколения ще израсне със бозава музика и няма да знаят какво е истинска музика
И под ретро не взимам предвид само метъл също така
Dance,Hip-hop,Step,Rock'n'Roll,Hulio Iglesias Style музики.Също така саундтраци от мюзикли и още много и много.Много се надявам да останат завинаги.Още от сега си ги записвам на дискове

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 35 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]