Дата и час: Сря Фев 05, 2025 12:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Национални фантастични награди
МнениеПубликувано на: Чет Май 19, 2016 9:01 am 
Аватар

Приятели (:

Имате ли любими фантасти и фантастики – родни или чужди; открити през предишната година или влезли в сърцето ви отдавна; написани, нарисувани, заснети или изиграни? Номинирайте ги до 29 май в първия етап от Националните фантастични награди:

http://nfnagradi.net/

Особено много ни интересуват:

– в категории „Любим комикс“, „Любимо списание“, „Любим фензин“: български фантастични манги (рисувани/писани от българи, все едно на какъв език), излизали през годините или (в категориите „за 2015 г.“) специално миналата година

– в категория „Любимо визуално представление за 2015 г.“: фантастичните пиеси, показани на Аниплея миналата година (и се чудим дали целият Аниплей 2015 също може да се приеме за фантастична пиеса – все пак, имаше русалка в него... :D )

– пак там: AMV, правени от българи

– в категория „Любима книга-игра за 2015 г.“: фантастични визуални романи (visual novels), правени от (преобладаващо) български екип (имаме ли такива?)

– в категория „Любим популяризатор“: имената на хората, които движат Анивенчърите, Аниплеите и другите фестивали и общностни срещи тук

... и въобще всичко българско и фантастично, което е грабнало сърцата и умовете ви през 2015-а.

(Пояснявам „фантастика/фантастичен“: българската дума е обхватна и включва научната фантастика, фентъзито, свръхестествения хорър, киберпънка, сюрреализма, слипстрийма, ..., ..., ... Ако за нещо се колебаете – номинирайте го, пък ние ще ви питаме за подробности при нужда.)

ВАЖНО:

1. За да участвате в гласуването (което ще тече през юни), е нужно първо да се регистрирате – най-късно до началото на юни, за предпочитане до 29 май.

2. Регистрацията ви сега ще важи и следващата година; и по-следващата... и въобще докато имаме сили да организираме НФН. Правите я веднъж (отнема 5 минутки, макс.) и не я мислите повече.

3. Тази година основната новост в правилата за гласуване е, че имате право да подкрепяте произволен брой номинации в категория (а не само една). Значи, да се отблагодарите на всеки, който ви вдъхновява/кефи/ви е платил... опа, опа!... така де, схванахте ми мисълта. ;)

Ако тая мисъл ви вдъхновява/кефи/така де – вижте 1.

Ако участвате за първа година, препоръчвам ви при регистрацията да се удостоверите с линк към ваш пост в този форум (стига да имате поне 10 поста и да сте създали профила си преди 1 февруари 2016-а). Ето за пример валиден линк за Tra[n]ceR:
viewtopic.php?p=1276064#p1276064

(Важно е линкът да се вижда от външни хора без регистрация във форума.)

Накрая няколко лични мисли:

За мен основната цел на Националните фантастични награди е да популяризират – многото чудни творби и събития, които минават под радара ни – и да ни помагат да се опознаваме взаимно. Миналата година сред 260-те номинации, които получихме, открих напълно неподозирани бг уебсериали, нови писатели за деца, компютърни игри с бг участие...

И въпреки че следя родната аниме, манга и косплей сцена от 3-4 години, измъчва ме мисълта колко малко знам всъщност. Колко ли интересни неща пропускам... :( На вас не ви ли се случва? Когато създавахме НФН, искахме тия пропускания да стават все по-малко, пътищата помежду ни – все по-къси.

(Аз съм мостостроител. Всички пътища са ми важни. :) )

Мога да продължа и още – но времето тича, 29-и препуска насам... чакаме ви!

И още: ще се радваме, ако поне двама от вас се включат в организацията на НФН догодина. Споделената работа спори повече. :)

Профил  

Заглавие: Re: Национални фантастични награди
МнениеПубликувано на: Съб Юни 04, 2016 9:29 am 
Аватар

Приятели (:

В първия етап на Националните фантастични награди събрахме 130 номинации. И сега... отново е ваш ред. :)

Гласувайте! До 12 юни! И после пак до 21 юни!

Припомням ВАЖНОТО:

1. За да участвате в гласуването, е нужно първо да се регистрирате. (Ако още не сте.)

Ако гласувате за първа година, препоръчвам ви при регистрацията си в полето „Представящи линкове“ да попълните линк към ваш пост в този форум (стига да имате поне 10 поста и да сте създали профила си преди 1 февруари 2016-а). Ето за пример валиден линк за Tra[n]ceR:
viewtopic.php?p=1276064#p1276064

(Важно е линкът да се вижда от външни хора без регистрация във форума.)

2. Регистрацията ви сега ще важи и следващата година; и по-следващата... и въобще докато имаме сили да организираме НФН. Правите я веднъж (отнема 5 минутки, макс) и не я мислите повече.

3. Тази година основната новост в правилата за гласуване е, че имате право да подкрепяте произволен брой номинации в категория (а не само една). Значи, да се отблагодарите на всеки, който ви вдъхновява/кефи/ви е платил... опа, опа!... така де, схванахте ми мисълта. ;)

Ако тая мисъл ви вдъхновява/кефи/така де – гласувайте! Резултатите в НФН зависят само от нашето участие... или безучастие.

А аз разказвам личните си причини да участвам в случването на НФН ето тук. Дали някой от вас също ще ги припознае като свои? :)

Профил  

Заглавие: Re: Национални фантастични награди
МнениеПубликувано на: Сря Юни 29, 2016 2:00 pm 
Аватар

Резултати от Националните фантастични награди 2016

И три благодарности от Човешката библиотека. :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]