|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 10:41 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 07, 2015 2:23 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
>Май си я настъпил по мазола. Е, това не го бях чувал! ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Звучи готино иначе.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 08, 2015 2:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=16270_1357055302.jpg) |
zlobcho |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
По принцип не е лошо да дадеш контекст. Вярно, че може да означава настъпил си я по мазола, но може и да има съвсем друго значение. В смисъл може да означава, че си нацелил болна тема за човека, но може и да е случайно и да означава, че просто си я засегнал. Под hit a nerve се има предвид и при зъболекарите, когато засегне нерв онази рязка болка от която виждаш звезди. Така че може да е: засегнал си я по болното място (друг вариант на настъпил си я по мазола), бръкнал си ѝ в кривото гърло, сериозно трябва да си я засегнал, здравата си я вбесил, има още много варианти в зависимост от ситуацията.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 12, 2015 11:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=48368_1501495806.jpg) |
v3nk0y |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Пон Май 28, 2012 6:41 am Мнения: 775 Местоположение: Earth
|
Начи, пес, веднага ти казвам защо е така - шрифтът ти не е кирилизиран. Ползвай шрифтовете тук. Или някой от вградените на операционната система: Arial, Candara, Corbel(не на всички е вграден), Tahoma и за други не се сещам.
_________________ Mai waifu is better than your waifu Korra a bess uh-vatar!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 13, 2015 2:00 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=54786_1449523032.jpeg) |
ku4eto |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
v3nk0y написа: Начи, пес, веднага ти казвам защо е така - шрифтът ти не е кирилизиран. Ползвай шрифтовете тук. Или някой от вградените на операционната система: Arial, Candara, Corbel(не на всички е вграден), Tahoma и за други не се сещам. Иии хоумрън от раз. За това не съм се сетил. Всички Window-ски си стават за кирилизиране, даже някои от тези външните дето съм слагал. И сайта е полезен, макар че не намерих да има кирилизиран Serenity :/ Мерси много!
_________________ For the Blood of the Nations!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 02, 2016 11:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6283_1559926008.jpg) |
KoP3Le7o |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Имам едно запитване, което от миналата година ме мъчи. Миналата, разбирайте миналия месец. В анимето "Гъндам" е пълно с най-различни модели роботи или казано на техен език "костюми", те трябва ли да се пишат в кавички според вас? Например като роботите тип "Заку", "Рик Дом" и т.н.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Термини и Бързи въпроси - бърза редакция ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Яну 08, 2016 3:38 pm |
![Аватар](http://store.picbg.net/pubpic/09/34/106dd4531dc90934.jpg) |
Vixlin |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Вто Мар 10, 2009 4:22 am Мнения: 498 Местоположение: Бургас
|
Заку е име на много различни модели. Примерно: MS-05 Zaku, MS-06 Zaku II, AMX-011 Zaku III, MS-50A Zaku 50. Заку по-скоро според мен е име на тип робот, имащ определени харектеристики. И не мисля че трябва да се пише в кавички като примерно "Банши", "Кшатрия", "Шинаджу", "Страйк", "Аеджис", "Дестини"
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|