|
Дата и час: Пон Фев 03, 2025 11:50 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Нед Яну 03, 2016 3:52 pm |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: наспамил За бурната активност в темата, смятам да съм и направил услуга. Като гледам и какво те е впечатлило - мелодрамата също намирам, че е типично за теб. Та хората се държели типично, каква изненада!
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 1:47 am |
|
DiaDora |
|
|
|
*Мелодрама - от гръцките думи за „мелодия“ и „драма“ е жанр, към който могат да спадат произведения на различни изкуства (литературни творби, телевизионни сериали, широкоекранни филми, музикални и пр.) и който се характеризира с пресилен драматизъм, шумна изява на чувствата, известна повърхностност и даже кичозен ефект. Нямаше нищо от това горното. Имаше form of pure and beаutiful art. A красотата сама по себе си е способна да докосне емоциите човешки. Но ти си наплюл горкия филм напосоки ,че няма да го гледаш и тва е. И пак ще сбъркаш. Както с Оурана.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 10:37 am |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: Нямаше нищо от това горното. То това ти е проблемът на оценъчната система (както и на голяма част от съвременните зрители) - пресилените неща ги възприемаш за нещо нормално. Когато не ги получиш - "слаб сюжет", "недоразвити герои"... Цитат: сама по себе си е способна да докосне емоциите човешки Всяко нещо, което кара хората да говорят за "огледало на живота" и "раждане на красива керамична ваза" са ми силно подозрителни. Особено, като знам на какви други неща същите хора са реагирали по подобен начин.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 12:19 pm |
|
faye |
|
|
|
Доста отдавна гледах МА, така че ме извинете ако впечатленията ми не са пресни: В случая съм далеч по-съгласна с Диадора. Филмът беше наистина красив и емоционален и най-важното - успя да остави спомен за себе си. Беше една хубаво изградена история с подплата за разлика от псевдо драмите излизащи напоследък. Ако трябва да го сравня с нещо, близо идва Гробът на светулките на Миазаки. Наскоро ме помолиха да дам някакви препоръки за аниме подходящо за човек от третата възраст и едно от малкото заглавия, който ми дойде на ум, че може да свърши работа беше МА. Велуше, ти имаш навика да опортваш на база първоначалното си впечатление за дадено заглавие. В случая губиш, но да си принципен си е хубаво. Дано процентът на среднистите боклуци, които си пропуснал е далеч по-голям
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 12:46 pm |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: далеч по-съгласна Съгласна си спрямо чие друго мнение? Аз нямам мнение за самото аниме. Просто не е от нещата, които ми интересуват и вълнуват. Коментирам някои външни работи и разсъжденията на участниците в темата (и са евентуалната причина никога да не го подхвана). Цитат: Филмът беше наистина красив и емоционален На теб може и да ти повярвам, но знаейки на какво се радва и най-вече на какво не се радва ДиаДорчето по-скоро бих избягал от нещо, което и харесва толкова много. Цитат: на база първоначалното си впечатление В случая не е първоначално, а външно. И обикновено си правя изводи не за общочовешките качества, а за такива работи като - отношението към зрителя, тематиката и пр. лични предпочитания. Цитат: случая губиш Губя какво? В редките случаи, когато съм в настроението и на нужното минимално умствено ниво за изкуство, ме интересуват съвсем други теми. Актрисата е извън тях. Цитат: Дано процентът на среднистите боклуци, които си пропуснал е далеч по-голям В това е и разковничето - боклукът за един е съкровище за друг. Ето вие не можете да си представите някой да гледа Millennium Actress и да има различна реакция от вашата. Аз пък не мога да си обясня, как DiaDora може да критикува Paprika за такива дребни и несъществени неща. Защо пропуска основните послания? Нима не са и достатъчни? (Явно не. Явно държи на съвсем други неща.)
Последна промяна velush на Пон Яну 04, 2016 1:41 pm, променена общо 1 път
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 1:31 pm |
|
faye |
|
|
|
тц, тц! Прекалено много вдълбаваш. По-простичко ми разбирай простия пост: По съм съгласна с Диадора, защото нейното мнение е положително за едно заглавие над средностатистическото, а твоето е отрицателно на база "външни" впечатления (т.е не си го гледал ) След това пояснение, което вярвам е напълно излишно не е нужно да продължавам, тъй като целта ми не е да те убеждавам да гледаш или харесваш каквото и да било. Колкото до Паприка, не съм чела темата за да нищя вашите мнения, но мен лично филма ме остави със смесени чувства. Очаквах нещо различно и това което получих, въпреки че имаше достойнства, не ми се ослади толкова колкото се надявах. Не е надценено заглавие - интересно е откъм визия и идеи, но за мен липсваше обединяващия елемент, който да ме накара да симпатизирам на героите. Това е проблем не само на Паприка, а и на повечето майнд-фак заглавия - човек в трезво състояние трудно се "вкарва във филма"
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 1:48 pm |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: а твоето е отрицателно Не е отрицателно, не е и положително. Просто не ми се гледа. Това поне в моите представи не означава нищо лошо. Цитат: за мен липсваше обединяващия елемент За мен всичко си беше част от една история и се въртеше около общи теми. Предполагам, че сте свикнали драмата (без мело) да ви се представя в определен формат. Разминаването с него (не само при mind fuck подходи) го приемате за негатив.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 3:37 pm |
|
faye |
|
|
|
Я, прочети мненията си отново, абстрахирай се от собствените си мисли - все едно са чужди мнения, и кажи пак че нямаш негативно отношение към анимето Отново за Паприка - дори не възприемам Паприката за драма в истинския смисъл на думата, тъй че поне за мен горното ти твърдение може да се приеме под определена гледна точка за вярно Принципното положение - ми не, подходът сам по себе си нищо не означава. Просто един от елементите на продукцията. Факт - подобна сюжетна линия в други филми и анимета са ми допадали (Paranoia Agent, Summer Wars, FLCL, Tatami Galaxy, Kaiba...), съответно не можеш да обвиниш типа или подхода на анимето, че дискриминирам на общо основание. Проблемът е в самата Паприка, че не успя да ме ангажира. Ако оценявам виждането на режисьора, качеството на анимацията, основните идеи и подхвати - да, получава 10/10, но нали важното е как аз съм възприела шоуто
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Пон Яну 04, 2016 4:53 pm |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: и кажи пак че нямаш негативно отношение към анимето Ако бях фен на Актрисата, може би и аз щях да приемам това отношение за негативно. Та имаш моето уверение, че не е такова. Цитат: Paranoia Agent, Summer Wars, FLCL, Tatami Galaxy За Paranoia Agent съм съгласен, че не притежава всичките "важни" според някои хора елементи или пък не са в достатъчни количества. Обаче Summer Wars, FLCL и Tatami Galaxy притежават всичките тези неща, които DiaDora изброи в другата тема, но само са леко разбъркани и трябва да си ги наредиш сам. В Summer Wars дори са си в стандартния ред. Някак не мога да го групирам с останалите - за мен радва по различен начин. Ако хипотезата ми е грешна, тогава не улавям разликата. Аз харесвам Paprika приблизително по същия начин, както и Paranoia Agent. Може би първото ме радва малко повече, но само заради шантавите визии.
Последна промяна velush на Вто Яну 05, 2016 12:52 am, променена общо 1 път
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Вто Яну 05, 2016 12:49 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Kaкво ми е на вазата, бе чшшшш.... Много разбира твоята нежна, романтична душа от раждането на изкуство пред очите му. Едно е да купиш хубавата ваза като завършен продукт от антиквар, друго е да гледаш как я създават от кална буца глина. faye* - alshu си избира анимета по принципа на онче-бонче или под особен натиск на общественото мнение. Няма никаква логика, освен може би във втория случай неква. Така гледа сега Ван Писа. Под натиск на популярността му. Пречупи се там. Нормалните хора кат харесат нещо от даден артист гледат всичко до дупка. Но алшуту си го кълве щъркела и се кефи да си спами. Нема лошо. Мен ме весели. *Гробът не светулките*не бих го причинила на никой, там съм ревала с хлълцане и 2 дена бях в депресия. Независимо колко е добър, филмът е много,много тежък. Истинската трагедия по дефиниция от всички тълковни речници. Ако някой дет иска да си пререже вените, тва ще му е добър прелюд. козлето : Оурана е култ-комедията за мен, правят на мармалад всичко дет е фантазия на отакувците.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Вто Яну 05, 2016 1:15 am |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: друго е да гледаш как я създават от кална буца глина Като дете много ме кефеше да гледам грънчари по телевизията...но никога не съм го възприемал за нещо особено романтично или дълбоко. Просто техника. Да гледаш конвейер, който произвежда винтчета или опакова тоалетна хартия е същия кеф (Има една документална поредица - How It's Made, хвърли и едно око.). Цитат: Едно е да купиш хубавата ваза като завършен продукт от антиквар О, извинявай че никога съм нямал или че никога няма да придобия възможност да купувам произведения на изкуството. Извинявай, че мога да изпитам естетическо удоволствие без да го притежавам, а само като го видя в някой музей. Цитат: си избира анимета по принципа на онче-бонче Не е баш така, но и какво значение има? Ти нали имаш свободата да правиш, каквото ти си искаш? Не виждам, защо те дразни, че някой друг я упражнява по негов си начин. Цитат: Пречупи се там. Това вече да не казвам от под коя мишница си го извади. Цитат: Нормалните хора кат харесат нещо от даден артист гледат всичко до дупка. And where is the fun of that?
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Вто Яну 05, 2016 1:39 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Скръндзооо, затва културата е в криза, щот се стипците една вазичка да си купите бе Добре, оргинален си с тоз лотариен начин на избиране на аниметата, но просто ма фаща яд,че като уникален фен на жанра заради *оргиналността* на метода си се разминаваш с баси великите неща. Но насила може да земеш, не и да дадеш. Ти си знаеш. Може би така наистина е по-фън. Ади Алшу-кун, отивам да си гледам Параноя Ейджънта, щото съм скучна и си карам наред Сатошито.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Вто Яну 05, 2016 3:18 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Преди по-щях и аз да му давам зор на велуша да гледа някое аниме дето по някаква пирчина не иска, но с времето съм се начучил. Виж велуше, недей да оспамваш темите тогава, защото някои хора само чакат да те видят и не мирясват, особено по този параграф "отказва да гледа добри анимета". Иначе нещо което се сетих, и тъй или иначе няма живец у форума, ще си го напиша - принципно и аз съм на техниката ако даден създадел ми хареса, да го следя. Не е и като да не съм си патил (особено когато новите им неща са боклуци в сравнение със старите - тогава е двойно по-голямо неприятното чувство), и особено изигран се чувсвах когато реших да изчета останалите творби на Samura Hiroaki (кой ще знае че автора на Blade of the Immortal ще рисува посредствени романс-комеди джосей драмички?), но тази мешавица на жанрове понякога е и изненада - вече съм говорил за Сидонията, как е интересно да се види типичната аниме ситуация - загубеняк спасяващ света, с нарастващ харем - през признамата на гения зад BLAME! Но и именно и Сатоши Кон спада към този параграф, където го разбрах покрай майндфък трилърите му, пък после бях изненадан колко добри са и останалите му неща, в жанрове които никога не бих си помислил че ще харесам нещо толкова (подобна е ситуацията ми и при Дейвид Линч). Та и предполагам че именно тези създатели които сме ги хареса, са малкото които могат да ни предложат нещо "в страни от интересите ни" което да ни хареса. Между другото faye, и аз съм си мислел как Актрисата е едно от малкото анимето които бих препоръчал на по-възрастни хора.
|
|
|
Заглавие: Re: Millennium Actress (есен 2001) Публикувано на: Вто Яну 05, 2016 11:07 am |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: отивам да си гледам Параноя Ейджънта "Не очаквам да кажеш нищо хубаво за него - предизвикателството!" Wind_Falcon Цитат: недей да оспамваш темите По-добре спам отколкото дълбока хибернация. А и така научава това-онова за постърите. Цитат: особено по този параграф "отказва да гледа добри анимета" Ма на тях им е забавно да изтъкват себе си, като отбележат в сравнение колко съм безкултурен и безпринципен. Що да им развалям кефа? Цитат: как е интересно да се види типичната аниме ситуация - загубеняк спасяващ света, с нарастващ харем - през признамата на гения Ако е възможно тя е представена дори още по-противно. Най-вероятно целта му е била точно да погнуси читателите си. Предпочитам Gintama типа подигравки, които са по-откровени и значително по-сбити. В Сидония трябва да търпиш сезони идиотизми, за да стигнеш до извода "Ма то вярно било много гадно!". Пък ако не стигнеш, ще дойде Wind_Falcon да те подиграе, как не си открил дълбооокия смисъл, който само истински школуван с десетилетия киберпък разбирач може да добие, чрез метода на хомеопатичното разреждане с вода.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|