|
Дата и час: Пон Фев 03, 2025 9:06 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Сря Юли 27, 2011 8:49 pm |
|
anime_fan_st |
|
|
Регистриран на: Пет Май 29, 2009 6:26 pm Мнения: 1062 Местоположение: Казанлък
|
От година и нещо, се каня да го изгледам и днес най-накрая го направих. Беше толкова странен, и различен, и невъзможен.. Тоест много ми хареса. Не знам какво съм чакала до сега. Не може да се опише с думи.. И идеята беше достатъчно интригуваща, и арта ми хареса, пък за музиката да не говорим. Едни от любимите ми жанрове бяха примесени.. 10/10 му давам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Сря Дек 30, 2015 5:34 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Може би е време да направя предновогодишно ревЮ на един от посредствените филми(който е и последния) на Кон(мир на праха му). Харсевам Кон и харесвам как умее да смесва фантазия и реалност, но в този анимиран откъс от въображението му много неща си губиха връзката по между си и направо си липсваха. Няма да дискутирам анимацията и музиката, защото комбинацията с МадХаус 99,99% е уинър в този аспект. И затова технически, визуално и музикално е кристална 10-ка. Ще се спра на историята и развитието на главните герои. Ми те за съжаление бяха тотално засенчени от развитието на второстепенния герой дедектива , за който имаше много прилична съб-плот линия и завършен психологически профил. Но той е ВТОРОСТЕПЕНЕН баси. Нещо не е много в час, ако прожекторът е насочен към втори ред герои, а основната плот линия е избутана настрани. Поне в тази насока филмът леко се отсрами. Но фактът си остава за една слаба основна сюжетна линия, ако и замаскирана с грабваща окото сюрреална анимационна ферия, която държи вниманието докрая само да си кажеш - е това ли беше?? Малко за характерите: Няма какво добро да кажа за всички, изключае дедектива. Лошкото:обикновено е респираторната система на една добра история, затова изисква прецизно изграждане - тъп, та вдлъбнат. Клиширан, плосък и скучен. Нищо не ме грабна в неговата дилема, даже не разбрах точно ква беше. Скрач дат. Мацката - макар ,че имаше напъни да я развият по-комплексно в няколко момента, брутално се връщаше на стартовата линия. За Едиповия Комплес кав е и за кво се бори-пак Индията. Любовният пък туист накрая дори не ми се коментира . Беше по-нереален и объркващ от всички сюрреални същества на Кон взети заедно. За мен балансът между реалност и сън беше дълбоко нарушен в превес на сънищата, но това изигра лоша роля на иначе красивия филм. С нищо няма да го запомня, освен с анимацията и ефектите. Послание - гранде дзеро и мистеро. Калем и пресилено 7 на огрооооомни релси. Заради Жеймс Бондът.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Сря Дек 30, 2015 7:05 pm |
|
velush |
|
|
|
alshu написа: Цитат: Но той е ВТОРОСТЕПЕНЕН, баси. Nope. Детективът всъщност е част стандартните очаквания от публиката и затова е важно да се разбият на малки парченца. Цитат: а основната плот линия е избутана настрани Това е, защото го гледаш като стандартна драма, а всъщност историята и героите не са толкова важни, заедно със самата Паприка. Те са сложени с цел да извадят определени теми и въпроси. Разглеждането и анализът на тези теми са основната задача на филма. Затова имаш елементарен злодей и абсурдни романтични отношения. Истинската мишена са човешките емоции и психика. Странностите, които носи абсолютно всеки от нас. Лично за мен Паприка е произведение на изкуството, затова и не е длъжно спазва стандартните правила за разгръщане на сюжет и персонажи. (Ако беше обикновена сапунка, вече трябваше да ги покрива.) От нещата, които критикуваш оставам с впечатление, че си изтървала sci-fi, психологическата и философската есенция на заглавието. С други думи...моля те, не оплювай едно от любимите ми анимета, само защото очакваш всяко заглавие да е латино теледрама.
Последна промяна velush на Сря Дек 30, 2015 8:30 pm, променена общо 1 път
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Сря Дек 30, 2015 8:01 pm |
Воркан |
|
|
|
Знаеш ли, Велуше. Така като каза, че ти е любимо; изведнъж, ме надъха до го гледам, само за да го наплюя като хората; с моя почти 20 годишен стаж в гледане на аниме, но не мисля, че мога да си причиня още нещо от Сатоши Кон, след провал като ПБ.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Сря Дек 30, 2015 11:41 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Велушчооо, Велушчо, драги.... ти май не разбираш разликата от оплюване/флейм и критика. Което ми е странно, щото ти сам си върл критик и оценител на анимета и всякви анимации де. Аз те считам за единствения истински отаку , който познавам виртуално. Признала съм те. Ако някога изчезнеш нейде, отсъствието ти ще е болезнено осезателно. Както и многословните ти тиради. Просто си надрасках кои негативни страни ми избодаха очите, докато го гледах. Всичките дупки бяха в сюжетната линия и изграждането на главните герои. Което не означава ,че е лош филма. Но можеше да е много по-добър. И запомнящ се. Да речем след кат се разбра кой е антагонистът и имаше стремглав срив в историята; дотогава горе-долу държеше некво ниво. А и тва с романтичния пирон накрая ми се заби директно в ..айде да не казвам къде. Ще ми е интересно да чуя какви общочовешки теми и въпроси трябваше да извади, които аз не съзрях ? Аз видях само дедективския казус изпипан.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Paprika Публикувано на: Чет Дек 31, 2015 8:05 pm |
|
velush |
|
|
|
DiaDora Цитат: не разбираш разликата от оплюване/флейм и критика Казано от човекът автор на съждението "фокусът на сюжета не ми харесва" = "сюжетни дупки". Цитат: кат се разбра кой е антагонистът и имаше стремглав срив в историята Не е било според очакванията ти за "неочакван обрат" и хайдеее...историята се срина. Не е от любимия ти вид трилъри, като някои други на Кон, друг вид заглавие е. В реалния живот примерно можеш да видиш злодеите от стотици километри, но просто си принуден да работиш с тях (което е истинската житейска драма).
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|