Дата и час: Пон Фев 03, 2025 9:06 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 3 от 4 [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Paprika
МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 7:15 pm 
Аватар

Определено - аз лично харесвам Paprika повече от Perfect Blue и Tokyo Godfathers

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юни 23, 2009 7:23 pm 
Аватар

Е като изключим сюреалистичността, доста трудно е да се сравняват Paprika и Perfect Blue. Иначе на Satoshi Kon всички филми са добри.

МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2011 7:19 pm 
Аватар

Да почива в мир Сатоши Кон. Не видя как Нолан почти изцяло е изкопирал филма в "неговия" "Генезис" . Както и Аронофски от "Р.В." за "неговия" "Черен лебед". Разликата е, че поне Реквиема отдавна си бе платил за правата над филма. Вдъхновяващ бе за много от американците този човек. Скоро ще пуснат посмъртно последният му филм, който той така и не успя да завърши напълно.

МнениеПубликувано на: Сря Юли 27, 2011 8:49 pm 
Аватар

От година и нещо, се каня да го изгледам и днес най-накрая го направих.
Беше толкова странен, и различен, и невъзможен.. Тоест много ми хареса. Не знам какво съм чакала до сега. Не може да се опише с думи.. И идеята беше достатъчно интригуваща, и арта ми хареса, пък за музиката да не говорим. Едни от любимите ми жанрове бяха примесени.. 10/10 му давам. :love:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Яну 14, 2013 1:48 am 
Аватар

Чудесен е. Ще го гледам пак. А Паприка е ... можеш да се влюбиш в нея :)

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2013 4:33 pm 
Аватар

Ще го пускат по бтв cinema след половин час, ако правилно съм разбрал. Ако на някой му се реуочва... ако не сте го гледали - препоръчвам. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 03, 2013 5:48 pm 
Аватар
TokiSubs

С бг аудио - не мерси!

Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 5:34 pm 
Аватар

Може би е време да направя предновогодишно ревЮ на един от посредствените филми(който е и последния) на Кон(мир на праха му). Харсевам Кон и харесвам как умее да смесва фантазия и реалност, но в този анимиран откъс от въображението му много неща си губиха връзката по между си и направо си липсваха.

Няма да дискутирам анимацията и музиката, защото комбинацията с МадХаус 99,99% е уинър в този аспект. И затова технически, визуално и музикално е кристална 10-ка.

Ще се спра на историята и развитието на главните герои. Ми те за съжаление бяха тотално засенчени от развитието на второстепенния герой дедектива , за който имаше много прилична съб-плот линия и завършен психологически профил. Но той е ВТОРОСТЕПЕНЕН баси. Нещо не е много в час, ако прожекторът е насочен към втори ред герои, а основната плот линия е избутана настрани. Поне в тази насока филмът леко се отсрами. Но фактът си остава за една слаба основна сюжетна линия, ако и замаскирана с грабваща окото сюрреална анимационна ферия, която държи вниманието докрая само да си кажеш - е това ли беше??

Малко за характерите: Няма какво добро да кажа за всички, изключае дедектива.

Лошкото:обикновено е респираторната система на една добра история, затова изисква прецизно изграждане - тъп, та вдлъбнат. Клиширан, плосък и скучен. Нищо не ме грабна в неговата дилема, даже не разбрах точно ква беше. Скрач дат.
Мацката - макар ,че имаше напъни да я развият по-комплексно в няколко момента, брутално се връщаше на стартовата линия. За Едиповия Комплес кав е и за кво се бори-пак Индията.

Любовният пък туист накрая дори не ми се коментира :headbang2: . Беше по-нереален и объркващ от всички сюрреални същества на Кон взети заедно. :doh:

За мен балансът между реалност и сън беше дълбоко нарушен в превес на сънищата, но това изигра лоша роля на иначе красивия филм. С нищо няма да го запомня, освен с анимацията и ефектите. Послание - гранде дзеро и мистеро.

Калем и пресилено 7 на огрооооомни релси. Заради Жеймс Бондът. 8)

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 7:05 pm 
Аватар

alshu написа:
Цитат:
Но той е ВТОРОСТЕПЕНЕН, баси.

Nope.
Детективът всъщност е част стандартните очаквания от публиката и затова е важно да се разбият на малки парченца.

Цитат:
а основната плот линия е избутана настрани

Това е, защото го гледаш като стандартна драма, а всъщност историята и героите не са толкова важни, заедно със самата Паприка.
Те са сложени с цел да извадят определени теми и въпроси. Разглеждането и анализът на тези теми са основната задача на филма.
Затова имаш елементарен злодей и абсурдни романтични отношения. Истинската мишена са човешките емоции и психика. Странностите, които носи абсолютно всеки от нас.

Лично за мен Паприка е произведение на изкуството, затова и не е длъжно спазва стандартните правила за разгръщане на сюжет и персонажи. (Ако беше обикновена сапунка, вече трябваше да ги покрива.)
От нещата, които критикуваш оставам с впечатление, че си изтървала sci-fi, психологическата и философската есенция на заглавието.

С други думи...моля те, не оплювай едно от любимите ми анимета, само защото очакваш всяко заглавие да е латино теледрама.

Последна промяна velush на Сря Дек 30, 2015 8:30 pm, променена общо 1 път

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 8:01 pm 

Знаеш ли, Велуше. Така като каза, че ти е любимо; изведнъж, ме надъха до го гледам, само за да го наплюя като хората; с моя почти 20 годишен стаж в гледане на аниме, но не мисля, че мога да си причиня още нещо от Сатоши Кон, след провал като ПБ.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 8:27 pm 
Аватар

Ми да наплюеш Paprika ще ми е забавно, защото ще имам по-солидна почва да ти отстоявам (отколкото да спорим за някакви нива на кафявото ширпотреба).
Други любими неща от Сатоши Кон са ми - Tokyo Godfathers и Mousou Dairinin.
Да критикуваш тях, също бива.

Виж Синьото и Актрисата не съм ги гледал и не са ми в кръвната група.
За тях няма да ми пука, каквото и да е отношението ти.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 9:41 pm 
Аватар

20 години стаж, а не е гледал "Паприка"...
За протокола, едно от малкото анимета, които се продават у нас както на DVD, така и на Blu-ray (ако изобщо има някъде останали, само на една витрина съм го виждал)

Синьото - много отдавна го гледах, но бях останал със смесени чувства си спомням.
Актрисата пък страшно много ми хареса. Препоръчвам!
Кръстниците също беше много силно.

МнениеПубликувано на: Сря Дек 30, 2015 11:41 pm 
Аватар

Велушчооо, Велушчо, драги.... ти май не разбираш разликата от оплюване/флейм и критика. Което ми е странно, щото ти сам си върл критик и оценител на анимета и всякви анимации де. Аз те считам за единствения истински отаку , който познавам виртуално. Признала съм те. Ако някога изчезнеш нейде, отсъствието ти ще е болезнено осезателно. Както и многословните ти тиради. :hat:

Просто си надрасках кои негативни страни ми избодаха очите, докато го гледах. Всичките дупки бяха в сюжетната линия и изграждането на главните герои. Което не означава ,че е лош филма. Но можеше да е много по-добър. И запомнящ се.

Да речем след кат се разбра кой е антагонистът и имаше стремглав срив в историята; дотогава горе-долу държеше некво ниво.

А и тва с романтичния пирон накрая ми се заби директно в ..айде да не казвам къде. :icecream:

Ще ми е интересно да чуя какви общочовешки теми и въпроси трябваше да извади, които аз не съзрях :lol: ? :icecream: Аз видях само дедективския казус изпипан.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 31, 2015 1:04 am 
Аватар

Боркане, че ти от 4-годишен ли зяпаш аниму? Баси, аз от тая възраст почти и спомени нямам. Респект, брат.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 31, 2015 8:05 pm 
Аватар

DiaDora
Цитат:
не разбираш разликата от оплюване/флейм и критика

Казано от човекът автор на съждението "фокусът на сюжета не ми харесва" = "сюжетни дупки".

Цитат:
кат се разбра кой е антагонистът и имаше стремглав срив в историята

Не е било според очакванията ти за "неочакван обрат" и хайдеее...историята се срина.
Не е от любимия ти вид трилъри, като някои други на Кон, друг вид заглавие е.
В реалния живот примерно можеш да видиш злодеите от стотици километри, но просто си принуден да работиш с тях (което е истинската житейска драма).

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 3 от 4 [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]