Дата и час: Пон Фев 03, 2025 2:45 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 6 [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider (есен 2015)
МнениеПубликувано на: Съб Ное 28, 2015 3:35 pm 
Аватар

8-ми беше значително по-добър от 7-ми.
Върнаха се в пътя, който ми харесваше.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 28, 2015 7:11 pm 
Аватар

Настигнах анимето. Впечатлението ми е не се е променило особено.
Надявах се на по-съдържателни диалози или монолози, които да запълнят бавния пейс, но то всъщност си се оказа просто бавно, най-често.
Ендинга е по-вълнуващ от повечето събития в епизодите. :D (So glorious tho...)

Мистерията засега ми изглежда недостатъчно дълбока, не замесва достатъчен брой хора,
около които да се завъртят други въпроси, освен що-годе единствения, който следваме от началото.

Режисурата е страшно скучна и невпечатляваща откъм ъгли, рисунък и анимация(изключвам анимацията на ОП/ЕД).
Можеше да компенсира липсващите неща.

Като цяло Subete ga F ni Naru със сигурност е било по-добро в книжен вариант.
Усещам, че нещо много съществено се е изгубило при прехода към визуална форма.
Засега 7/10, дано финалните епизоди да донесат нещо по-интригуващо.

Едит:
Щях да споменавам ингриша в седми епизод. :lol:
Да слушаш и да се възхищаваш. Женицата трябваше да е уж тая, дето иде от Америката и английският й е като майчин,
та затова сенсея да се съобразява и да говори на нейния език, ама се оказа, че неговото произношение е по-добро...
Поне в сравнение с "Аз съм спийкъра на Гугъл Транслейт и не ме е срам, че ми плащат за това".

МнениеПубликувано на: Чет Дек 03, 2015 7:31 pm 
Аватар

8-ми дори няма какво да му се коментира. Няма да се учудя ако накрая се окаже че убиец въобще няма.

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2015 10:27 am 
Аватар

Вервай ми и убити няма!
Всичко това е някаква анимацийка по телевизията.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2015 8:35 pm 
Аватар

Е именно де велуше :lol: .

Не знам защо нещо не успяваш да четеш между редовете на постовете ми...

МнениеПубликувано на: Пет Дек 04, 2015 10:59 pm 
Аватар

Щото са от по един ред?

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2015 6:46 am 
Аватар

Аз гледах вчера сериала и там разкриват кой е убиецът за 2 епизода. Не знам дали и в книгата е било така, но ако е, и в анимето е така, то не ми се вярва да се хареса на много хора.

МнениеПубликувано на: Съб Дек 05, 2015 10:57 am 
Аватар

Какво скандално разкритие! Убиецът бил не кой друг, а самата Magata Shiki. Сега обаче остава отворен друг въпрос, чий е трупа (ако не е на въпросната дъщеря; или и дъщерята и майката носят едно и също име).
А па с тия часовници избиха рибата :lol:

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2015 1:10 pm 
Аватар

Йее, постерите на No.6, Galilei Donna, Guilty Crown, Black Rock Shooter, R;N, C и другите NoitaminA анимета!
Най-вълнуващото нещо в тоя епизод.

МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2015 7:51 pm 
Аватар

Най-накрая почнаха да анализират системата за сигурност...и пресяха тоновете сорс за 2 минути...
А календарната сметка сметка можеше да си я направят с компютъра (има си готови библиотеки за това), а не да ползват Мое - човекът калкулатор.
Авторът определено има само бегли познания за такива неща, като компютри, операционни системи и пр.
То така може да се напише (или хакне) ОС-а, че да има дупки в сигурността и никой да не ги хване, дори при дълбок анализ...а не някакви прости инширети с часовника.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2015 11:28 am 
Аватар

Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider ep. 10 - изясниха някои аспекти, обаче:
- Кой би оставил затворник/психиатричен пациент сам да изгради компютърната система на затвора си?
Ако е въпрос на влияние и подкупи, защо въобще не са я пуснали на свобода, а вместо нея да държат някоя невинна клошарка?
- Вратичката в системата е прекалено елементарна и не дават достатъчно свобода за манипулации. Можеше така да се реализира, че да се възмони по-сложни трикове, които да позволят на Шики да се разхожда по целия остров (ако иска), без да я забележи/запише никой.
- Според мен е невъзможно тя сама да е извършила раждането и да се е грижила за бебето. Това означава масова конспирация около сигурността - прекарване на гинеколог, асистенти, евентуално педиатър и пр. и пр.
- Ако замисълът е почнал още преди 15 години, тове е абсурдно, защото на такъв ранен стадий на бременност едва ли е могло предварително да се знае пола на детето и дали ще прилича чак толкова на нея.
Може би предположението на Сохей за 7 години е по-реално, но пак растежа на детето не е толкова предвидим.
- Безумните глупости, които върши Шики хич не ми приличат на гениалност.
Да беше толкова умна и манипулативна би организирала "инцидент" с родителите си (ако въобще са и пречели). Като глава на корпорация вече би имала пълна свобода (да си стои във виртуалния свят), а заместниците и да въртят досадната бюрокрацията и социалните ангажименти.
Тази жена си е просто пълено куку, а не суперзлодей.

В крайна сметка - само безсмислените псевдофилософски монолози се отдават добре на шоуто. Иначе нито предлага интересни загадките, които накрая да се навързват в логично обяснение, нито предлага изграждане на интересни герои.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2015 11:47 am 
Аватар

velush написа:
- Според мен е невъзможно тя сама да е извършила раждането и да се е грижила за бебето. Това означава масова конспирация около сигурността - прекарване на гинеколог, асистенти, евентуално педиатър и пр. и пр.

Това не е невъзможно. Преди да има sophisticated болнични заведения и медицински персонал, жените са раждали максимум с един човек помощник и то ако съобщят навреме. Циганките като раждат по 5-6-10 чавета, едва ли всеки път ходят до майчин дом за процедурата. Shiki е имала възможност докато трае бременноста й да си поиска по счупения телефон каквото иска да й се достави и да го замаскира между някакви други консумативи. Действително, звучи малко нереално да си роди бебето сама, да му среже правилно пъпната връв и да си изпере чаршафите, но нали все пак е ГЕНИЙ, she must have figured it out. Полът на бебето е щастлива случайност. Въпреки че има някакви уж интуитивни жени, дето разправят, че знаели пола на бебето си още преди лекаря да ги сканира. И нашата може да е от тия, толкова гениална, че даже е планирала, че ще има дъщеря :lol:
Педиатър не й трябва, защото детето й расте в абсолютно стерилна обстановка и няма откъде и от какво да се разболее. Тук обаче сценарият навлиза в друг major plot hole: че в момента, в който дъщеря й излезе във външния свят, ще е способен да я убие и един lactobacillus.

За останалите неща съм съгласна :Д

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 14, 2015 7:12 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
she must have figured it out

Колкото и да е хинтелегетна-минтелегетна, не може да предвиди собствените си реакции при силни болки и хормонален дисбаланс.
Та и трябва поне един човек, да и "бабува"...може би чичото, ако е достатъчно вещ по гинекологичните въпроси или може да се справи набързо с някой Dummy's Guide по темата.
При раждане могат да се случат и разни усложнения (де да знам, заплитане в пъпната връв и т.н.). Дори да е щастлива случайност да ги няма, пак човек с нейния интелект би трябвало да е готов и за тях, не да залага на "Абе, то има жени дето са се оправили и сами".

Цитат:
Педиатър не й трябва, защото детето й расте в абсолютно стерилна обстановка

Дори в идеална обстановка могат да възникнат случайни състояния или пък наследствени, за които може и да не знае.
Да приемем, че се е самообучила (но ако питат мен без практика е изключено).

Бая рехави са тези два момента...а биха били решени, ако вратичката в системата беше по-широка и позволяваше излизане/влизане от сградата в определени периоди (в зависимост от смените на целия персонала).
- Лъжлива жива картина от камерите.
- Лъжливи записи.
- Системата за заключване да пропуска през вратите в определени случаи и да не вдига алармата.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2015 12:13 pm 
Аватар

velush написа:
Дори да е щастлива случайност да ги няма, пак човек с нейния интелект би трябвало да е готов и за тях, не да залага на "Абе, то има жени дето са се оправили и сами".

Yeah, но не е невъзможно.

velush написа:
Дори в идеална обстановка могат да възникнат случайни състояния или пък наследствени, за които може и да не знае.

Като изключим наследствените, които пак по някаква щастлива случайност не са се случили (а можеха и при кръвосмешение често се случват, заради сходните гени), реално нищо не я застрашава. Единствената възможност е храната или другите субсидии, които влизат отвън да са контаминирани.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 15, 2015 1:38 pm 
Аватар

lovelyangel666
Цитат:
при кръвосмешение

Четох, че не било кръвосмешение.
Шики била рода с жена му - т.е. с другия съучастник (макар че и тя е някакъв вид жертва), който с мълчанието си и помогна доста.

Цитат:
но не е невъзможно

Аз и не казвам, че е напълно невъзможно, но си е лотария.
Перфектното престъпление е това, което предвижда и заобикаля всички пречки (или има алтернативни разклонения, които да компенсират).
Нищо не е пречило на автора да си измисли такова и с това да докаже гениалността на персонажа си.
Сега не съм убеден в нея. =)) =)) =))

Друго, което не ми хареса е, че при разговора със "сестрата" набиваха яко на реакциите и, а сцената на пристана беше подозрително развлачена.
То бива хинтове, ама чак толкоз.

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 6 [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]