Dennou Coil /Cyber Coil, Coil - A Circle of Children/
genre: adventure, sci-fi
date: 12.05.2007 till 03.11.2007 /26 ep/
producers: MADHOUSE
The story takes place in the fictional Daikoku City. It follows a group of children as they use illegal AR visors called Dennou Mégané "computer spectacles" to unravel the mysteries of their half real, half Internet environment. The world displayed in the internet-connected visors contains games, virtual pets, and also internet viruses. The children interact with and reshape the digital landscape with the help of software tools.
/AnimeNewsNetwork:)/
и така... анимето е лудница
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
. арта е готин, character design-a става, opening-a също е приятен... но най-важното е историята: див пост-сайбърпънк, начина по който са вплетени cyber-елементите, така че да създадат подреден и завършен свят е просто...
то не че от един епизод само картинката става няква подредена или завършена, де, ама айде...
детайлите, детайлите мен лично супер мн ме изкефиха, начина, по който се преплитат cyberspace and real space... /дори самата идея за този half real, half cyberspace свят е достатъчна, за да ми потекат лигите, така че...
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
/
каакто и да е. анимето е култ, нарадва ме на макс. единственото кофти е, че героите са някви хлапета на по 12 (май на толкова са шестокласниците), ама тва в последствие ще се види, зависи как се развие историята по-нататък...
/досвидяло им се е да вкарат малко eighties протагонисти тип society outcast renegades (cyberpunk style:)/
а пък и е детско все пак...
/as opposed to those more obscure titles i was referring to above:))/
PS:нямам си и най-бегла представа как се прави тема-дискусия /or whatever/, дано тая да минава...