Дата и час: Пон Фев 03, 2025 2:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Dance with Devils (Есен 2015)
МнениеПубликувано на: Сря Окт 07, 2015 10:27 pm 
Аватар

Изображение
Dance with Devils
Жанрове:Romance, Supernatural, Reverse Harem
Тип:ТВ серии
AniDB/ANN

Tachibana Ritsuka is a female second-year high school student who attends Shiko Academy in Shiko Town. She enjoys her school life while living with her mother Maria, but one day, that balance falls into ruin when she discovers several of her attractive male classmate are demons.

---

Еми... на мен ли ми се стори или това е ривърс харем с история? Даже главната героиня има характер ОО
И също имаше някои интересни похвати - Япония се опитва да имитира Дисни XD Дали ще направят тяхна версия на Solors of the Wind? :lol:
Анимето се оказа нещо много различно от очакванията ми. Още не знам какво да очаквам, но си заслужава да се задържа на борда още малко :)

Заглавие: Re: Dance with Devils (Есен 2015)
МнениеПубликувано на: Сря Окт 07, 2015 11:36 pm 

Сорри никой друг не гледа фуджоши стъфа...

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Окт 07, 2015 11:48 pm 
Аватар

Толкова по-зле за този никой. Всички останали са добре дошли да драскат ;)

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 9:27 am 
Аватар

Щеше да е по-интересно, ако тримата rapist-и отдолу на постера ги нямаше.
Това отзад опера ли е? Damn, ся ще трябва да го погледна... :D

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 9:23 pm 

Виж ако беше нещо от рода на русалката можеше да ти правя компания, ама ривърс харем... Макар че, никога не съм гледал кой знае може да ми хареса.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 9:46 pm 
Аватар

Хубав ривърс харем беше Акацки но Йона. Него го изгледах по различни причини, но не съжалявам, въпреки че очаквах да се отвратя.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 10:58 pm 
Аватар

Цялата работа заради ривърс харема ли? :huff:
То принципно жанра не се обича много заради разни адаптации на отогета, които нямат капчица креативност и оставящ зрителя леко любопитен, но крайно незадоволен. Това е случая с Вампирите любовници, Хакуоки, Амнезия и т.н, но не е като да липсват сносни заглавия (макар и малко): Ouran Host Club, Saiunkoku Monogatari, Fruit Basket etc... Пример за добра адаптация на отогета: Uta no Prince-sama, Kin`iro no Chord: Primo Passo.

Танцът с демоните по скоро принадлежи на групата на отогетата (отоге игра щяла да излиза малко след началото на анимето), но има елементи, които са нетипични и новаторски. Та то първи епизод го изби на мюзикъл! Самата продукция е на по-високо ниво от обикновено. Дори английския в началото на епизода беше по-разбираем от обикновено XD Не го хвала, просто отбелязвам, че е по-различно от обичайното и привличам внимание към анимето, което иначе щеше да бъде пропуснато между другото.

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 11:12 pm 
Аватар

Нещо против Хакуоки? :D Един от малко ривърс хареми, в които главната няма силни чувства към 100 герои, не е тотална изтривалка и мъжките не я тормозят по всевъзможни начини. Това тук спази всичките тия правила за жанра. Поредната Bitch-chan, само че в мюзикъл.

Edit: Едно съвършено ревю, което pretty much важи за всичко в жанра. :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Окт 08, 2015 11:41 pm 
Аватар

The Hollow Shrine написа:
Нещо против Хакуоки?

Нищо против освен сетинга и героите :D Да не е изтривалка, не означава, че е интересна. Тъкмо си казах като братчето и се появи "А, стана интересно!" и малко след това почна да заталачва с драмите на вампирясването и Шинсенгуми историческата тривия :/ Макар, че точно заради тези моменти вероятно на теб ти е харесало, тъй че както се казава: "Хора всякакви, вкусове всякакви." :)

Цитат:
Поредната Bitch-chan, само че в мюзикъл.

Не изключвам, че може да се окаже точно това, но защо омаловажаваш частта с мюзикала?

Цитат:

Тук говорим за анимета. Ревюто е за отогетата. Пусни го в темата в игри. Там ще ти обясним, че не всичко, което хвърчи се яде ^^

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 12:57 am 
Аватар

Да, действително нямам много опит с японската история, та това много ме привлече в Хакуоки. :D
Рядко ми харесват slice of life сцени. А и трагичната нотка ми допадна. Въобще, харесвам си го. :lol:
Ще се радвам да ми препоръчаш нещо подобно/с подобен сетинг xD Преведени игри, preferably, щото аниметата не вдъхват доверие.

Мюзикълът винаги е бил много условно нещо, за мен поне. Много зависи от другите неща, а тук не ми се понрави особено.
Макар че без него цялостната картинка щеше да е доста по-зле.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 11:05 am 
Аватар

Otome, което се прави на мюзикъл? Дори нямаше да имам нищо против песничките, ако не бяха с толкова ретардирали лирики :lol: "It's an ordinary day and I'm just an ordinary high-school girl~" Очертава се едно от нещата, които ще гледам просто защото трябва да гледам нещо.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 1:54 pm 
Аватар

Цитат:
Ще се радвам да ми препоръчаш нещо подобно/с подобен сетинг xD Преведени игри, preferably, щото аниметата не вдъхват доверие.

Препоръка на отоге, което ще се хареса и на девойки и на господа, преведено е на английски и има някаква културна нотка... Току що ме прати в 20-та глуха :lol:
Преведените японски отогета се броят на пръстите на ръцете (не броя боклуците за телефони). То и затова се вдигна толкова много шум, като локализираха Амнезия за английската аудитория. Толкова е малък избора, че на всичко се радваме. Преди това само Hakuouki, Yo-Jin-Bo бяха официално на английски + 5-6 игри с фенски превод. Всичко останало на английски е най-често инди продукции. Тъй че от към игри, ако се настоява за японска автентичност избора не е голям. Ероже феновете са далеч по-големи късметлии. Все пак Hatoful Boyfriend е интересно и има добри английски игри от жанра.
Ривърс харем анимета, които си заслужават и вероятно, често минават под радара Saiunkoku Monogatari, Tenshi na Konamaiki, Ayashi no Ceres например.
Цитат:
Otome, което се прави на мюзикъл? Дори нямаше да имам нищо против песничките, ако не бяха с толкова ретардирали лирики "It's an ordinary day and I'm just an ordinary high-school girl~"

Нали? Кръстосах си очите като чух “tsujou no joshi koukousei” :lol:

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 2:04 pm 
Аватар

Зарязах ривърсите след Вампирите любовници, по точно в началото на втори еп, щот изпитвах неистово желание да вляза в монитора и да пребия главната подметка. Това го проверих просто по инерция и се оказа, че изгледах първия епизод без да превъртам много много. Главната поне засега е търпима или поне докато не я заспасяват по неизвестни причини и то най-вече от сама нея. Мюзикълът не ми пречи много много, а и за разлика от другото подобно заглавие този сезон(леле, то що за чудо беше... :shock: ) е направо поносим. Ще видя и втори епизод и тогава ще реша.

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 5:06 pm 
Аватар

popcorn girl написа:
Главната поне засега е търпима или поне докато не я заспасяват по неизвестни причини и то най-вече от сама нея.
Главната направо си е супер на фона на всички останали damsel in distress протагонистки :lol: Дори показва наченки на характер! :lol: А спасяването е един ритуал, без който не може да мине нито едно otome, така че brace yourself.

faye написа:
Нали? Кръстосах си очите като чух “tsujou no joshi koukousei” :lol:

Joshi kousei* ;D Не ти ли напомня малко на Blood-C в това отношение? Онази там също си пееше някакви неща от типа на "И днес е един обикновен ден. Татко измете пода на храма" :Д Тука нещата звучат една идея по-добре пък и имат добър музикален съпровод.

Also, добро инфо за отоге :thumb: Досега ми се е случвало да играя само нормални VN хареми. Arcana famiglia има ли ингриш превод? Анимуто изглеждаше почти обещаващо.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Окт 09, 2015 6:19 pm 
Аватар

Цитат:
Joshi kousei* ;D

Дам, пее коусей. Не съм обърнала достатъчно внимание. Но じょしこうせい /joshikousei/ и じょしこうこうせい/joshikoukousei/ са синоними, тъй че не е голяма грешка ;>

Цитат:
Не ти ли напомня малко на Blood-C в това отношение?

Няма как да ми напомни, освен ако не взема да го изгледам за което шанса е доста малък :lol: Абе принципно тук-таме има такива подобни песнички, ама тук май най-много ми замяза на Дисни. Чудно дали така звучат филмите им преведени на японски... Дам, звучи адски подобно и странно :doh: :lol:

Цитат:
Also, добро инфо за отоге :thumb: Досега ми се е случвало да играя само нормални VN хареми. Arcana famiglia има ли ингриш превод? Анимуто изглеждаше почти обещаващо.

Раздвам се, че успявам да помогна с отоге пропагандата :vicious: За Аркана, не. Това го няма и не съм чувала за някакакви признаци за превод или лицензиране. Ако ти е интересно да опиташ нещо друго от жанра нямам нищо против да препоръчам спрямо някакви общи изисквания, които може да имаш. Въпреки, че японските отогета са ограничени като количество има голям брой английски и доста от тях си заслужават времето, понякога даже и парите ^^

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 49 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]