|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 7:08 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Авг 06, 2015 4:46 pm |
|
FirePenguin |
|
|
Регистриран на: Пон Сеп 01, 2014 3:10 pm Мнения: 1034 Местоположение: Whole Cake Island, New World
|
VastoLorde96 написа: По-вероятно е Белами да се присъедини - вече е пират на свободна практика, а и оттук насетне на сламеняците ще им трябва всяка възможна помощ. Това лайно при Сламените!!? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ по-добре е дори Бартоломео.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Авг 06, 2015 4:53 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
VastoLorde96 написа: По-вероятно Не съм казал, че е сигурно.
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Авг 06, 2015 5:58 pm |
|
NightWing |
|
|
|
Терапията на д-р Чоппър-кун ще помогне. Инак ще е забавно с него.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Сря Авг 12, 2015 2:00 am |
|
subzer0 |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 2:14 pm Мнения: 1345 Местоположение: In my era, the times when I was happiest.
|
poker написа: Както Ace. Всъщност неговите хора биват разпределени между дивизиите в екипажа на Whitebeard.
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Авг 20, 2015 9:58 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Тази арка е смрад и пародия на Алабастра.
Чаках финала, за да затвърди мнението ми и един вид не останах разочарован. От друга страна обаче, разочарованията от OP след таймскипа продължават.
Какъв ми е проблема с One Piece - в началото мангата изглеждаше непретенциозна, смисъл веселяшки шоунен. Последствие тя се разви, еволюира. Показа размах и креативност, с които си спечели армия от почитатели, мен включително. Хумор, емоции, екшън, страхотни персонажи. От ебавката с фалшивите сламеношапковци, нищо такова не виждам. Попадаме в клиширания водовъртеж на шоунените за сила, още сила, още повече сила и тн. Повтаряемост на историите, сюжетите, персонажите. Обезличаването на главните герои и превръщането им в клишета. Примерно, с какво Нико Робин е Нико Робин в тази арка? В този екипаж има всичко на всичко ТРИ логически издържани като персонажи - бойни единици (Луфи, Зоро и Франки) плюс Санджи, който е нещо като диверсант и неочаквано подкрепление (както беше при Алабастра). От както Усопп е в мангата, той се бори и всячески се старае да промени своята природа и да се превърне във войн, така че приемам за логично да е част от бойната група. Но не е, заради шоненските майтапи с него. Приключенския елемент е пратен на майната си, заедно с каузата "ще стана крал на Пиратите" for the sake of drama and stuffz.
Чувствам, че ако отида по-далеч с критиката, ще се отдалеча ще се отдалеча съвсем от това, което доскоро беше една любима моя манга. И виждам зад тези конфликти, между мен и мангата, дългата ръка на печалбата, която иска историята да продължи и да остане на ниво детската градина, докато една част от читателите й отдавна вече не трябва да са там. Това или трябва да приема, че това е максимума на Ода. Аз като възрастен човек, не мога да намеря причина да продължавам да я чета One Piece. Все още има някаква тънка нишка обещания, които съм получил през годините, за историята и тн, но не съм готов OP да се превърне за мен в това, което е Белината.
Както и да е, не приемайте това горе за критика към личния ви вкус, ако One piece ви харесва. Аз съм изключително претенциозен към нещата, които са ме вдъхновявали и щедър към истории, които просто ме забавляват или ми носят някакво друго, мимолетно, удоволствие от четенето. С тайм спика, OP даде някакви заявки за зрялост и развитие на историята, но нищо от това не се видя.
Още не съм стигнал до момента със "Сбогом и благодаря за рибата", но го няма това усещане за нетърпение и радост при вида на новия чаптър.
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: One Piece Публикувано на: Чет Авг 27, 2015 2:44 pm |
|
VastoLorde96 |
|
|
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4127 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Еми, крайно време беше да се случи нещо такова... От началото на историята все гледаме как пирати бягат от пехотинци. Може да са много по-силни, ама все бягат от тях. Дори когато отидоха на война, накрая пак бягаха. Крайно време беше някой (Луфи) да тропне с крак и да каже, че не става все да бягат. На мен ми хареса!
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|