|
Дата и час: Чет Мар 13, 2025 6:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Съб Юни 06, 2015 3:01 am |
 |
rainbow |
|
 |
Регистриран на: Чет Сеп 27, 2007 12:43 am Мнения: 76 Местоположение: Бургас/София
|
velush написа: rainbow Цитат: Няма аниме от жанр Military, SCI-Fi, Horror, Apocalypse, което да не сте оплюли. А ние ли сме виновни, че ги правят пълни боклуци? Какво Military + SCI-Fi ще ни предложиш? Aldnoah.Zero? За Apocalypse може би Coppelion? Последното SCI-Fi + Horror + Apocalypse + Military дето даваше някакви надежди беше M3: Sono Kuroki Hagane и го подхванахме само аз и Ровури. Аз го помъчих доста и го дропнах по средата, защото Мари Окада вече ми звучи, като напълно изчерпана сценаристка. Та вземи да изчакаш първите 1-2 серии и прецени дали си струва да вдигаш гири заради God Eater или не. Апропо, аз горе се пошегувах с плюенето и първосигналната реакция на Kiba. Виж си плюенето по Soukyuu no Fafner и как там отново се обаждаш само и само да казваш, че Биберонските работи са ЕДИНСТВЕНИ. И в онази тема Рагнос се изказва - "Диалогът е натоварен с един куп техническа терминолигия, чуждици и словесна еквилибристика". Е, какво да има? Любов ли?????? СУТИЕНИ ???? Веднага след моя коментар се обаждаш. Сега пак. Естествено, че ще оставиш нещо. То не е за хора свикнали да гледат гащички, реване да ли да му кажа, че го харесвам и прочие. То затова тракерът се напълни с глупости. Форумът също. Последната тъпотия, която чух за Tokyo Ghoul 2, която всъщност е коментар в замундата- Не ми хареса, защото свърши много тъпо-всички умряха.  Разбира се, че не му е харесало след като не е разбрал смисъла на саможертвата за по-добро бъдеще. Все едно да не разбереш саможертвата на Ботев примерно  Казах-като не ви харесва, го подминавайте и стига се плюли. И аз не харесвам определени жанрове, но не акам във всяко заглавие, както вие. Karas, Mnemosyne, Wolf's Rain
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Съб Юни 06, 2015 1:39 pm |
 |
velush |
|
 |
|
rainbow Цитат: Виж си плюенето по Soukyuu no Fafner Фафнерът е емо сапунджийско изстъпление...нито има свястно sci-fi в него, нито хубави военщини. Цитат: Биберонските работи са ЕДИНСТВЕНИ Не съм казвал такива неща. Ти така ги интерпретираш. Принципно няма нищо лошо в гашичките, но и към тях имам високи изисквания (форма, начин на предлагане и пр. ).gif) ), но когато определено аниме се има за много сериозно, критериите ми се вдигат още повече и ако доставя единствено буйни емоции, пък никакъв смисъл в останалите аспекти, просто не мога да не го плювна. Мразя този знак за равенство между изнасилено тъжно, истински тъжно и сериозно. Цитат: И в онази тема Рагнос се изказва С него доста се различаваме, ако не си забелязал. Аз обичам псевдо техническо линго.  И моля, обърни внимание на още нещо - цитираният биберонен "Ямада и кучките" го дропнах отдавна...защото не отговаря на строгите ми критерии за забавление. ).gif) Цитат: Tokyo Ghoul Тая тъпня я дропнах още след една серия...само коментирах, че по една хипотеза, Ботев малко са го "жертвали" съратниците му. Прилича ми на типично българско поведение. Цитат: Mnemosyne, Wolf's Rain Тези също, като Фафнер са характерни с това, че не наблягат на света и фантастично или фентъзито в него. Не разглеждат нови проблем породени от новите условия, или пък стари идващи в различен вид. Никаква фантазия или научна, или псвдо-научна спекулация...просто тези елементи се ползват, като най-обикновен фон, за още повече драма и изсипани с багер пържени в палмово масло чувства. Тааа, затова плюя по голяма част от sci-fi-а и фентъзито - ползват ги, като евтин тапет, вместо да направят нещо интересно с тях. Примерно Mardock Scramble също е от този род глупости. Цитат: Karas Пък аз го харесвам това аниме. Не помня да съм "акал" върху му. Може да съм коментирал, че е е баш high fatnasy, но определено си ме кефи.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Съб Юни 06, 2015 10:20 pm |
 |
Ragnarök |
|
 |
|
Т'ва май го циклих на PSP-то много отдавна. Беше доста скучно.
|
|
 |
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Пон Юли 13, 2015 9:20 am |
 |
velush |
|
 |
|
God Eater ep. 1 - като сюжет това е абсолютно стандартна шоненска героика. Той иска да се бие обаче не го пускат, все пак тръгва и се оказва, че нещата не са толкова лесни, но пък има естествен талант (това де, в случая не е съвсем естествен, но горе-долу по клишето). Абсурдността се повишава от това, че бие чудовищата с някакво гъзарско изглеждащо, но абсолютно непрактично оръжие. Не помага и това, че пичът държи тази планина от скрап с една ръка в поза, която подсказва че е не по-тежка от хилка за федербал. Артът е особено изродски, понеже е комбинация между 3D CGI и после сам му приложили филтри и ефекти, които да го докарат да прилича на картина рисувана с акварел  . Резултатът е грозноват, но мен ме кефи. Локациите също са рисувани със CGI и са ми относително интересни. Пълно е с гласове на познати сеюта. Засега ще го следя, точно заради странната и кичозна визия.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Пон Юли 13, 2015 12:57 pm |
 |
NightWing |
|
 |
|
KoP3Le7o написа: По-тъпа анимация не бях гледал. Задоволих любопитството си с първия епизод. Наддали втори ще го огрее.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: God Eater (лято 2015)  Публикувано на: Пон Юли 20, 2015 11:29 am |
 |
velush |
|
 |
|
God Eater ep. 2 - това да си беше поставило тази цел, нямаше да може да се развие по-клиширано. Накъсаното темпо и биенето на паузи ме разби окончателно. Мислех си, че е специално гонен ефект само за първа серия, но явно авторите са решили да тормозят зрителя по този начин до края на сериала. Следващият път - рускинята доказва, че няма нужда да я спасяват (и цялото драматично моткане около решението на главния герой е било излишно  ).
BANG!
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|