Дата и час: Пет Яну 31, 2025 5:50 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Музика: Слот
МнениеПубликувано на: Съб Окт 17, 2009 9:55 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
СЛОТ

Изображение

Група СЛОТ е създадена в Москва на 2 февруари 2002 година, когато КЭШ среща Дэн на едно от многочислените алтер-купони. Малко след това към тях се присъединява и ID, а барабанист на новоизпечената формация става Дэн Профф.
След дълго издирване на вокалистка, многочислени кастинги и прослушвания Дэн решава да покани в групата Теона Долникова — главната героиня от мюзикълите “Метро” и “Нотр-Дам Де Пари”. Теона се оказва специалистка с много широк профил. Тя била прекрасно запозната със съвременните музикални направления и с лекота можела да пее във всякакъв стил. Така кворумът се състоял и групата прави своя първи демо-запис. Дискът съдържа 5 изпълнения: “INTRO”, “Одни”, “Хаос”, “Бумеранг” и “Клон”.
След като разпространяват най-малко 250 промо-пакета из столичните (и не само) масмедии СЛОТ “се зацепва за дъното”, като продължават да работят над материалите си. Реакциите не закъсняват: през лятото на 2002 година за групата вече започва да се пише. Първите статии излизат в списанията “Неон” и “NME”. Все пак един проект с участието на най-добрата вокалистка в Москва не може да не провокира интереса на публиката.
Своят първи концерт СЛОТ изнася в клуб “Точка” в организирания там т.нар. "TWIST FEST-2".

Групата прави повече от успешно представяне на конкурса на сайта realmusic.ru, където в продължение на няколко месеца публиката избира най-добрите от 3000 представени изпълнения. Песента "Одни" оправдава очакванията на СЛОТ, като нито веднъж не е била класирана на по-ниска позиция от 5-ата и в края на краищата донася победата на СЛОТ. Финалът на конкурса се състои в клуб «"16 тона". От петимата участници журито присъжда първа награда на СЛОТ.

Групата успява да стане известна и в национален мащаб, благодарение на блокбастера "Бумер". Двата суперхита "Клон" и "Только бы прикалывало" влизат в саундтрака към филма и по този начин стават първите официални релийзи на групата. В киносалоните трейлърът на филма се излъчва под музиката на "Клон".
Епопеята с "Бумер" носи на групата договор с гиганта в руската музикална индустрия "Мистерия звука" и през октомври 2003 г. СЛОТ издава своя първи албум — "СЛОТ I".
Когато идва ред да бъде избрано парче за клип, групата решава да не сменя конете на правата и с помощта на режисьора Марина Цурцуми се появява първото видео на вече превърналата се в хит песен "Одни". Клипът бил показван и по МTV в продължения на няколко месеца.
През зимата на 2004 г. групата си дава сметка, че вече било невъзможно да бъдат съвместени ангажиментите на формацията с тези на Теона Долникова. Тогава с голямо съжаление те стигат до извода, че ще трябва да направят невъзможното и да намерят достойна претендентка за ролята на нова вокалистка.
Започват безкрайни търсения, прослушвания, препрослушвания, сравнения и т.н. След като чуват огромно количество претендентки, най-накрая групата се спира на Ульяну-IF.
Това обаче не бил краят на изпитанията за СЛОТ. През лятото на същата година Дэн и Профф също решават да не работят над два проекта едновременно и се съредоточават над "Трактор Боулинг".
И отново сложна задача — да се намерят заместници на двама висококласни музиканти. Кэш и ID решават да поканят в групата Михеича (бас) и Мr. Dude (барабани). Отначало отрепетирват концертната програма и едва след това, в началото на 2005 г. пристъпват към създаването на следващия албум.
През есента СЛОТ излизат на сцената за първия си РАМП (Руска алтернативна музикална премия) заедно с лидерите на родната алтернативна сцена и световна икона — KOЯN. Лидерът на KOЯN Джонатан Дейвис отбелязал изявата на СЛОТ, определяйки групата като отлично съчетание от най-доброто от Linkin Park и Evanescense.
През 2006 г. групата издава дългоочаквания албум "Две Войны", от който буквално за няколко месеца са били продадени над 10 000 копия.
Веднага след рилийза на албума следват щастливите времена за СЛОТ – намерили вокалистка, маниерът на изпълнение на която идеално съответствал на стилистиката на СЛОТ. Момичето нарича себе си nookie и отлично се вписва в колектива не само с професионалните, но и с човешките си качества, които след няколко събития музикантите в групата започнали особено да ценят.
Практически по същото време групата има нов директор — Антон Дьяченко, който успява да нормализира всички дейности на групата.

Изображение
nookie

През 2006 г. независимата кинокомпания HHG заснема клип към песента "Две Войны", който веднага получава хиляди положителни отзиви от публиката и влиза в списъка на основните претенденти за приза "Клип на годината" в рамките на RAMP-2006.
През 2006 г. групата отново е номинирана са наградите на RAMP (този път в четири категории), като става единствената формация стигнала до финала с три номинации. Благодарение на активната поддръжка на своите фенове СЛОТ стават победители в категорията "Хит на годината"!

Изображение
nookie
На 10 декември 2006 г. в московския клуб "Табула Раса" се провежда първият в историята профилен фестивал СЛОТ.Фест, в който, наред с най-добрите руски представители на алтернативната музика, взима участие и водещата източноевропейска алтернативна група INSANE (Унгария). В резултат излиза сборникът "СЛОТ_festival v.1".
На 1 януари 2007 г. вторият студиен албум на СЛОТ "Две Войны" е признат за най-добрия рок-албум на 2006 година на електронното издание NEWSmusic.ru, като в гласуването взимат участие повече от 25 хил. души.
През 2007 г. групата прави голямо турне в Русия, в което включва повече от 40 града, а в началото на ноември излиза видеото към песента "Мёртвые Звёзды", предшествано от синглите "Тринити" и "Мёртвые Звёзды".
Песента "Мёртвые Звёзды" влиза в саундтрака на филма "Бой с Тенью 2".
Само 6 часа след появата на си на Soundkey.ru, сингълът «Тринити» заема първо място в Top 10 по количество изтеглени албуми в най-големия музикален интернет-магазина в Русия.
Релийзът на третия студиен албум на СЛОТ се състои на 18 ноември 2007 г.

Пояснение към името:
Слот (в авиацията) е кратък времеви период, даден от въздушно диспечерство на контролната кула на дадено летище, през който даден самолет трябва да излети.
В случай че през този период летателният апарат не напусне летището, полетният му план се анулира. При такава ситуция се прави нов план за полет, който трябва да чака одобрение от упълномощения орган за контрол на въздушното движение и (за Европа) системата "Евроконтрол".
Обикновено тази процедура означава минимум двучасово забавяне на часа на излитането, което причинява по-нататъшни закъснения и загуби за съответната авиокомпания. Поради тази причина основна политика на повечето авиокомпании е стриктното спазване на слотовите времена, освен при крайни ситуации на тежки повреди или други независещи от пилотите или компанията фактори, като закъснение на пристигането на цистерните с гориво за презреждане, стачки в хандлинга (фирмите за наземно обслужване на самолета) и др.
Общо взето нови слотове се дават само в случаи на особено натоварен въздушен трафик, когато е необходимо освобождаване на паркингово място за наближаващи за кацане самолети или по време на изпълнението на големи международни военни въздушни учения в близост до съответното летище.

Изображение
2009 година Слот издават нов албум! Наследникът на страхотния "Тринити",4ever, залага с пълна сила на това, което направи групата любима на цяла Русия и на ужасно много хора по света - зверски добри женски вокали, рапкор/крещящи мъжки, засилена електорника и... всичко, което да зариби един модерен рок/метъл фен ;) С две думи, ако има група, която да е предназначена толкова очевидно за младите - това е Слот.

----------------
Имат сингъл от Май,тази година,който може да ви заинтересува евентуално.
Изображение
Достъпен е за сваляне от официалния им сайт или от тук засега.

----------------
Update 15.06.2016
----------------

Дискография:

Албуми:
  • 2003 LP "SLOT1"
  • 2004 LP "SLOT1" (Include Night Watch OST)
  • 2006 LP -2Wars-
  • 2007 LP -2Wars- Limited Edition
  • 2007 LP -2Wars- (with Nookie on vocals)
  • 2007 LP -Trinity-
  • 2009 LP -4ever-
  • 2011 Break The Code
  • 2011 F5
  • 2013 Sixth (Шестой)
  • 2016 SEPTIMA

Профил  

Заглавие: Re: Музика: Слот
МнениеПубликувано на: Съб Окт 17, 2009 11:19 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Изваждам тук коментарите от старата тема,защото при сливането старите мнения щяха да са най-отгоре.

GoDSmAcK написа:
Тамън се чудех дали да пускам тема за тия руснаци. Е превариха ме.
Иначе за групата кво да кажа. Абе я направо <insert random суперлативи here> .

Squall_1st написа:
Сравнително добри.

CemeteryGates написа:
Слушал съм им 1-2 песни...Откъм инструментал,бла–бла рулират,ама нещо просто ми дращи по вътрешната страна на черепа кат' не мога да разбера текста XD А и презирам руския език...Ениуей.Звучене -> 8/10 Всичко останало -> 3/10...

Hedon написа:
Само да кажа, че термина "Mallcore" се ползва от тези, които не харесват Ню метъла и за да не кажат метъл, ползват обидното "Mallcore". Тоест това е един начин да кажеш, че някоя група не може да свири метъл и съква...

Kostadin-kun написа:
Демек всички казват малкор.Тези образи като ги пуснах ми стана малко некомфортно и затворих руската реч веднага :)

Perfect-Blue написа:
Парчето "воронка" ме кефи.Достойно е за лудо амв.

a за всички който не харесват руския език - ето една песен,която е страхотна,с аниме,и се надявам да се замислят. :wink: http://www.youtube.com/watch?v=QAp-bBTT6zM

Blinkers написа:
Не ги бях чувал до сега.Музиката не е лоша,малко ми приличат на Guano Apes. :)

Issuell написа:
Наскоро една типка ме зариби по тях и доста радват

KoCTeH написа:
Мерси за темата ; )

Не ги бях слушал но сега си пуснах 2-3 парчета и доста ми харесаха ^^

Lone Wolf написа:
"Доброе Утро!" чудех се кога ще цъфне тема посветена на таз група.Да като звучене не са лоши но метъл на руски...не ми допада просто...Но жица яко вкарват!

gaZette_girL написа:
Велики ! Много мощят супер са...случайно разбрах за тях от един приятел....и го питах "И тва ти харесва?" ....ама по късно...се зарибих и аз ..

Сега дори на десктопа ми е Теона ...адски и се кефя на тая жена ...какъв глас какво чудо...евала..

Wizarda написа:
добра групичка са , макар и рядко да ги слушам ми харесват

Mantzikert написа:
Честно казано ме дразнят.

Не е мой този стил. По принцип жени като метъл вокали не признавам .

Darkstalker написа:
Mantzikert написа:
Честно казано ме дразнят.
Не е мой този стил. По принцип жени като метъл вокали не признавам .

http://www.youtube.com/watch?v=w628V9_r-Mk

кво ?

f.Anderson написа:
Групата е адски добра. Просто в песните им има много стил. Особено като чух саундтрака към "Стражта" напрво се побърках от кеф.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 3:08 pm 

Новия им вид във "4ever" е доста зле по мое мнение, само барабаниста изглежда що-годе прилично :lol: .Иначе албума си кърти, както и останалите.В началото ми идваше неестествено руския, но после му се свиква.Много добра група

"The easiest way to be cheated is to believe yourself to be more cunning than others." - Pierre Charron
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Мар 14, 2010 1:26 pm 
Аватар
Мародераторче

Излезнали са два клипа на Зеркала,единия на английски...
СЛОТ написа:
Мы выражаем огромную благодарность кинокомпании STG Cinema - они проделали колоссальную работу, результатом которой стал этот великолепный клип. Особый респект режиссеру клипа Святославу Подгаевскому, своей новой работой выведший на качественно новый уровень рок-клипы в России.

Цитат:
Mirrors EP (English Release)
Includes the English versions of "Mirrors," "My Angel," and "Dead Stars"
(((COMING SOON)))

По-добре да не продължават с английския,макар че Дария компенсира със своя невероятен глас.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 30, 2010 9:53 pm 
Аватар

За Slot разбрах от един mod за Half Life носещ името Paranoia правен от руснаци и играта беше много добра,зарибяваща,страшничка... :twisted: Мода е върховен наравно с метъл парчетата на Slot докато има интензивни сцени.Много добра банда от братушки :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Авг 24, 2012 12:30 pm 
Аватар
Мародераторче

Нов клип...
Не ми хареса много, но все пак все още правят нещо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Окт 04, 2012 8:34 pm 
Аватар

"2 войны" - първата песен, която им бях чух преди доста време и все още ми е любима. Радвам се, че разбрах за тая банда, макар и рядко да ги слушам вече.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 16, 2015 9:35 am 
Аватар
Мародераторче

Новите албуми имат чар, доста противоречиви отзиви чета за тях, но някои песни са доста изчистени.
Break The Code
Изображение
За този - мисля че на руснаци не трябва да се позволява повече да се опитват да пеят на английски!Не защото не се получава донякъде, просто си личи колко е изкуствено и преведено...не.
F5
Изображение
Страхотен албум! Разнообразен с няколко доста запомняши се парчета като Улица Роз (feat. Артур Беркут), Тело (feat. Roman Rain), R.I.P. , Лего ...

Шестой
Изображение
Уникален! С изключение на 1-2 парчета всичко друго е бижу! :rocknroll:

Профил  

Заглавие: Нов албум: SEPTIMA
МнениеПубликувано на: Сря Юни 15, 2016 2:31 pm 
Аватар
Мародераторче

Изображение

Тази година е излезнал новия албум.Не мога да кажа нищо конкретно, защото все още го прослушвам, но вече едно от парчетата ми направи много добро впечетление – Страх и агрессия.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]