Дата и час: Съб Фев 22, 2025 12:17 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 6 [ 79 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Аниметa за качване в Замунда
МнениеПубликувано на: Сря Юли 08, 2015 11:40 am 
Отаку България

Значи потребителю -xDarkMOONx-, не съм енкодер и ще се опитам да ти обясня по възможно най-достъпния начин нещата и ако объркам нещо енкодер/ите да ме поправят, за да не се полъжат хората.
Разликата от 480p до 1080p е от земята до небето, понеже на един "приличен" епизод размера му е 300-400 мб, вместо 600-700 мб за 720p да не споменавам, че един 1080p за единичен 24 минутен епизод трябва да е около 1-2 гигабайта. Просто повечето аниме проекти се кодят от пишман-енкодери като изключим 3-4 енкодери, от които е и v3nk0y, anikin и няколко др, които енкодват на високо ниво. От качеството винаги има значение, лично мнение и съвет. Ако имаш възможност да си свалиш нещо по-добро, възползвай се. Не става въпрос само за видеа, а и за субтитри. :)

За сийда не съм съгласен, защото в Замунда има ъплоудери с по над 100 терабайта ъплоуднат трафик и с по 8-9 мб ъплоуд възможности, така че не бъди сигурен, че няма кой да сийдва такива торента, въпроса обаче е друг. Не всеки харесва 10 битовите преводи - глупости. Давам ти два примера за 10 и 8 битов енкод. Нищо че аз лично предпочитам 8 битовия, защото стават по-бързо и разликата е минимална, но 10 бита са по-добри - няма съмнение.

Ето ти нагледен пример.

[CBM] Blood-C - The Last Dark (Dual Audio) [BDRip-1080p-8bit]
Blood-C: The Last Dark (2012) [1080p][Dual-Audio][5.1][Hi10p]
(Просто пример е v3nk0y, не тръгвай да се заяждаш.) :lol:

Разликата е, че се разминават с по 100 мб и че 10 битовото видове се енкодва с няколко часа повече от 8 битовото, и е с далеч по-добро качество.

Няма как да се качват на повече от 1-2 места, смисъла е никакъв. В Замунда винаги има сийд стабилен и се посещава от много хора, докато Арената се посещава от шепа хора. Другия еквивалент е Вибокс7, но има хора, които се оплакват, че системата им разкапва качеството на енкодите. Аз лично имам възможност да сийдвам 100 торента с по 2,3 мб ъплоунд - не е много, но се сийдва добре и 1 гигабайт, и 10 гигабайта, за над 10 гигабайта става вече мъничко по-бавно, но това са ми възможностите.

Дано съм ти бил от полза и ако има грешни изводи в поста ми относно енкода, нека някой енкодер да ме поправи, докато не се е полъгал някой. :blush:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 08, 2015 11:51 am 
Аватар

>(Просто пример е v3nk0y, не тръгвай да се заяждаш.) :lol:

Няма как да не се заям. Примера ти е лош.
Сравняваш trusted акаунт с обикновен.
Масата потребители в nyaa винаги ще предпочетат зеления. :V

Също да добавя, не съм срещал скоро група,
която да пуска 8 битови видео потоци.
Единствените, които го ползват,
са RAW групите и реенкодерите като DeadFish и прочие.
Цял свят ползва 10 битов x264. Дори започвам да забелязвам,
че и новия x265/HEVC навлиза из средите.
И то не само сред аниметата. Доста често се среща тези дни,
въпреки че има още много време, докато замени x264 екодера.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 08, 2015 1:50 pm 
Аватар

Chep, абсолютно си прав с това, обаче мисълта ми беше друга.Исках да кажа че каквото има такова гледаме(дали 720/8бит или 720/10бит ). Ето пример ще ти дам, преди няколко дена ми са догледа Rainbow бях гледал само 2 еп и все отлагах. Реших да си го дръпна, обаче сийд имаше само на 480п версията, така че в момента гледам нея.(от 3 метра разтояние :lol: ) Не всеки му се тегли, даже и аз някой ден като сам скапан от работа и не ми се бута нищо, пускам дирекно през цифровата и гледам от там, най вече през вбох7 приложенията. Пък tам за качество да не говорим :doh:
Стига с СПАМА аз съм дотук, няма да пиша повече :death:
Давайте с заявките стига спам :rose:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 08, 2015 3:09 pm 
Аватар

-xDarkMOONx-
Цитат:
ми са догледа Rainbow

velush
Цитат:
Някои заглавия са по-семпло анимирани или фокусират повече на история и диалози, а не толкова на визия. Те също не губят много качествата при по-ниска резолюция.

-xDarkMOONx-
Цитат:
стига спам

Ми ти почна да обясняваш, че няма значение какъв боклук се качва стига да се покрият повече заглавия...на мен примерно такава политика не ми харесва.
Най-добре е човек да гони най-доброто достъпно за него качество, в най-практичния за него формат.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 6 [ 79 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]