Значи потребителю -xDarkMOONx-, не съм енкодер и ще се опитам да ти обясня по възможно най-достъпния начин нещата и ако объркам нещо енкодер/ите да ме поправят, за да не се полъжат хората.
Разликата от 480p до 1080p е от земята до небето, понеже на един "приличен" епизод размера му е 300-400 мб, вместо 600-700 мб за 720p да не споменавам, че един 1080p за единичен 24 минутен епизод трябва да е около 1-2 гигабайта. Просто повечето аниме проекти се кодят от пишман-енкодери като изключим 3-4 енкодери, от които е и v3nk0y, anikin и няколко др, които енкодват на високо ниво. От качеството винаги има значение, лично мнение и съвет. Ако имаш възможност да си свалиш нещо по-добро, възползвай се. Не става въпрос само за видеа, а и за субтитри.
За сийда не съм съгласен, защото в Замунда има ъплоудери с по над 100 терабайта ъплоуднат трафик и с по 8-9 мб ъплоуд възможности, така че не бъди сигурен, че няма кой да сийдва такива торента, въпроса обаче е друг. Не всеки харесва 10 битовите преводи - глупости. Давам ти два примера за 10 и 8 битов енкод. Нищо че аз лично предпочитам 8 битовия, защото стават по-бързо и разликата е минимална, но 10 бита са по-добри - няма съмнение.
Ето ти нагледен пример.
[CBM] Blood-C - The Last Dark (Dual Audio) [BDRip-1080p-8bit]Blood-C: The Last Dark (2012) [1080p][Dual-Audio][5.1][Hi10p](Просто пример е v3nk0y, не тръгвай да се заяждаш.)
Разликата е, че се разминават с по 100 мб и че 10 битовото видове се енкодва с няколко часа повече от 8 битовото, и е с далеч по-добро качество.
Няма как да се качват на повече от 1-2 места, смисъла е никакъв. В Замунда винаги има сийд стабилен и се посещава от много хора, докато Арената се посещава от шепа хора. Другия еквивалент е Вибокс7, но има хора, които се оплакват, че системата им разкапва качеството на енкодите. Аз лично имам възможност да сийдвам 100 торента с по 2,3 мб ъплоунд - не е много, но се сийдва добре и 1 гигабайт, и 10 гигабайта, за над 10 гигабайта става вече мъничко по-бавно, но това са ми възможностите.
Дано съм ти бил от полза и ако има грешни изводи в поста ми относно енкода, нека някой енкодер да ме поправи, докато не се е полъгал някой.