-xDarkMOONx-
Цитат:
За мене няма значение какво е качеството
За теб няма, за някои хора има.
Примерно за мен е важно да гледам всеки малък детайл от картината и гоня оптималното качество за моята система/системи.
Цитат:
Пускам си анимето излягам са на леглото
Цитат:
ще зяпате от разтояние или ще си прегърбвате гърбовете и разваляте очите
По-скоро твоят врат е леко прецакан в случая, защото седейки на стол не е задължително да се прегърбваш - може да се отпуснеш назад, а от леглото трябва да си извиваш главата под неестествен ъгъл.
Ако картината е с кристално качество, очите не се натоварват.
Цитат:
няма никава разлика в качеството
Т.е. не забелязваш разликата в качеството.
Цитат:
Най доброто качество за блиско разтояние е BDMVто
Предполагам не заради контейнера, а защото са директно BD файлове с по-ниска компресия...което обаче води до по-голям размер. Ако гледаш маса ТВ сериали с такова качество, малко нанагорно ще ти дойде с мястото и времето за теглене, а при едно свястно 10-битово кодиране, че дори някои 8-битови почти не се забелязва разликата.
Въпросът е, кое ти е по-практично и дали ще имаш търпението да чакаш BD рейлизите.
Цитат:
Ако имате хубав телевизор или монитор може да пробвате.
Ооо...ние според теб не сме пробвали?
Цитат:
както и в нуаа(тези който има добър сийд са 8 битови
Това е така, защото освен качествените версии, се правят по няколко рикода на същия материал в 8-бита и с по-ниска резолюция за зрителите с по-слаби машини (аз съм такъв) или за тези, които гледат през други устройства - телефони, таблети, BD/DVD плейъри или директно с флашка в телевизора.
Въобще стана дума за 8-10-битови кодировки не заради спор, кое е по-качествено, а защото ако ползваш неподходящ/остарял плейър (какъвто е евентуално този на Арената) за просвирване на 10-битово кодиране, ще получиш картина манджа с грозде.
На мен ми е любопитно и как се справя с форматирането на субтитрите, защото и това може да е голям проблем.
Третото ниво на драмата с плейърите обикновено е, дали и какви aspect ratio-та можеш да зададеш ръчно на материала, защото понякога автоматичното разпознаване дава грозно смачкана картина.
ПП
В тази връзка има още теми, които могат да се развиват до безкрайност.
- Технически определени формати за кодиране имат предимства, но когато самият кодер си е свършил зле работата, може да се получи и точно обратният резултат.
- По-старите анимета са рисувани за ТВ формати с по-ниска разделителност, затова изглеждат добре и в 480 пиксела по вертикалата.
- Много зависи и от самото аниме. Някои заглавия са по-семпло анимирани или фокусират повече на история и диалози, а не толкова на визия. Те също не губят много качествата при по-ниска резолюция.