|
Дата и час: Нед Фев 02, 2025 10:47 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Нед Апр 05, 2015 6:27 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
Ragnos написа: Това ще е следващият Алдной Зиро, помнете ми думата. And here I stand corrected. Не е клонинг на Алдноато, а на любимото аниме на Велуша. Приликите са толкова много, че е трудно да не се забележат. По едно време се зачудих дали ако сменят думата "вампир" с "титан" няма да получа усещане за дежа вю. Като прескочим очевидните прилики (студиото, част от екипа, музиката), самият монтаж на кадрите, диалогът, героите, локациите, протагониста, врагО... всичко е по шаблон. MC-то пак ще екстерминейтва всеки, дет му е крив. УИТ-аджиите нещо не им се получават проектите след първия и последния им хит и решиха да заложат на нещо изпитано, за да закърпят бюджета до втория сезон на Шингекито. Good call, все някой ще се върже. Дано да успеят да си покрият поне режийните. П.П. По-смотан враг от вампири не можаха ли да измислят? Сега 50 на 100 от тях ще ми изглеждат като Шавългея от повърнята Сдрач. Тоз дет го затриха в първи епизод беше дори по-зле.
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 9:39 am |
|
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
Интересна е същата постапокалиптична среда, само че с вампири. На мен те ми харесват. Димитре, може и да е по шаблон, но е по-добро от повечето анимета от тази година. Ще го следя.
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 11:48 am |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Цитат: но е по-добро от повечето анимета от тази година. Годината още не е свършила, мен анимето не ме впечатли с тоя първи епизод. Owari no gay....
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 11:55 am |
|
The Hollow Shrine |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 17, 2011 7:55 pm Мнения: 1635 Местоположение: Akasha
|
Gay no Seraph? Но съм съгласен, че е по-добро от повечето. Аз лично и от 2014 не помня да е имало кой знае какви попадения. Особено с такива бекграундииии...
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 1:41 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
The Hollow Shrine написа: Особено с такива бекграундииии... Mushishi, Space Dandy... Плюс това, хубави бекграунди ≠ хубаво аниме! Впечатления от 1-ви епизод - not bad at all. Керектър дизайнът не ме кефи, гейските изпълнения - пълен фейл, но абстрахирайки се от това - рисунъкът изобщо не е лош, анимацията е на добро ниво, историята е достатъчно интересна, засега, а саундтракчетата, дело на Савано, Тачибана и Уада, се вписват чудесно в цялостната атмосфера. Планът е да го следя редовно, ще видим какво ще стане
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 1:54 pm |
|
Str3e7 |
|
|
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
|
Надмина очакванията ми, но пак не е кой знае какво. Не знам всички к'во ви кефи артът - наречете ме будала, ама половината фонове бяха отвратителни. Харесаха ми само тези, където Ю бягаше през онзи тунел ли, к'во беше, и сцената, в която вампирите проверяваха децата по име. Саундтракът беше приятен, но можеше и още, предвид лицето, стоящо зад него. Предполагам занапред ще е доста по-добре. Герои симпатични не видях, въпреки че Юичиро след тайм-скипа не изглеждаше зле. Колкото до историята - хвана ми окото. Не я срещаме за първи път, както беше споменато вече, обаче ми харесва как се е получило засега. Единствено вампирите ме дразни колко безлични са ги направили, изключая благородника, дето умре. Искаше ми се да задълбочат малко за самия вирус, но и за това има време. Керъктър дизайна е фифти-фифти Като оценка за първи епизод се колебая между 7- и 8/10. п.с Микаела (забележете името само) е страшно хомо. Яко ми стана като му резнаха ръчичката. А, да, забравих да спомена - убийството на вампира беше страшно нелогично, ама айде. оф, мързи ме да коментирам пойче.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 2:17 pm |
|
velush |
|
|
|
Ice-Man Цитат: анимацията е на добро ниво Ахаха. Виж само самолетът как падна, като стиропорен модел, на който му се е скъсал конецът на който е окачен. (Това хипербола, ама настина падна неестествено.) Str3e7 Цитат: дето умре Цитат: Яко ми стана Сега погледни отново плаката и виж, кой тип с женско име и такава външност е подозрително жив на него. Вампирите са безсмъртни, та най-вероятно графът на който Михаела беше кучка, също е оцелял. Само временно да се отнесъл заради куршум мозъка ...между другото от пистолет, който трябва да се зарежда след всеки изстрел, пък тук го използваха няколко пъти без такива подробности, като сипване на барут и слагане на ядро. В какви отношения ще са в бъдеще не е ясно, но визитите на блондито при старата кръв може да имат нещо общо, че на плаката първият е цял-целеничък.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 3:13 pm |
|
Ice-Man |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 28, 2008 10:44 am Мнения: 5256 Местоположение: Стара Загора/Варна/Албена/Златни пясъци/София
|
velush написа: Виж само самолетът как падна, като стиропорен модел, на който му се е скъсал конецът на който е окачен. (Това хипербола, ама настина падна неестествено.) Взривът беше доста добре анимиран. Имаше както дървени, така и динамични сцени. Особено екшън sequences-а с вампира си беше чиста сакуга. Анимацията на 1-ви епизод определено бе на добро ниво.
_________________ Powered by SFP+ 650 Gold Modular|ASUS Z170-A|Intel i5-6600K| CM Hyper 212 EVO|CORSAIR DDR4 2400MHz 2x4GB| SAPPHIRE R9 380 4GB|SEAGATE 1TB Barracuda| Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design R5 White Window
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 6:11 pm |
|
Str3e7 |
|
|
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
|
velush написа: Сега погледни отново плаката и виж, кой тип с женско име и такава външност е подозрително жив на него. За това не съм твърдял обратното, казах конкретно за ръката му (й?!) Даже ми беше интересно защо точно не е умрял и се наспойлих... Но това вас не ви интересува velush написа: Вампирите са безсмъртни, та най-вероятно графът на който Михаела беше кучка, също е оцелял. В някои книги, предавания etc. може и да са безсмъртни, тук засега това не е потвърдено. Казаха само, че са силни
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 6:52 pm |
|
velush |
|
|
|
Ice-Man Цитат: Взривът беше доста добре анимиран. Щото е много трудно да туриш едни пушеци, нали? Цитат: Особено екшън sequences-а с вампира си беше чиста сакуга. И колко време траеше... Цитат: Анимацията на 1-ви епизод определено бе на добро ниво. Не, беше на типичното за WIT ниво. 20-тина минути дърварщини под средното за заглавие от този клас и към 3 минути сакуга. Ето конкуренцията от UTW го докарва към 4 минути чиста сакуга...нооо и останалото също хич не е зле. (При това са далече от формата си във F/Z според The Hollow Shrine) Един вид знаят кои кадри и фази от движенията да пестят, докато вашите любимци не се научиха, нищо че имат мега-хит в каталога си. Str3e7 Цитат: казах конкретно за ръката му Най-вероятно си я е изрегенерирал. Цитат: Но това вас не ви интересува Авторите не ги интересува, че ще спойлят с този плакат, пък на нас ли... Цитат: тук засега това не е потвърдено Сигурно има начин (ясенов кол в сърцето и отрязване на главата ), но един вид се очаква да не се толкова лесни за отстрелване.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 7:43 pm |
|
Ice-Man |
|
|
|
velush написа: Щото е много трудно да туриш едни пушеци, нали? Анимирането на взривове и пламъци е изкуство. Не всеки го умее. Тук се е получило достатъчно добре. Е, не е на нивото на Йошимичи Камеда и неговите шедьоври във FMA:B, но не и пък някакво супер зле. velush написа: И колко време траеше... Ти какво искаш? Цял епизод чиста сакуга ли? Не е невъзможно, но след това 6-7 епизода ще са на ниво м/у bad и mediocre. Не очаквам от това аниме да има top-notch анимация от сорта на Space Dandy, Kill la Kill, TTGL и подобни... Тук говорим за анимация на ниво - good, която със сигурност е налице.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 8:21 pm |
Воркан |
|
|
|
Ice-Man написа: Не очаквам от това аниме да има top-notch анимация от сорта на Space Dandy, Kill la Kill, TTGL и подобни... Някаква шега ли беше, защото не я разбрах ? Калпава анимация и деформирани МС-та не правят заглавието "арт".Учудвашо е колко хора скачат обаче на вагона.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Owari no Seraph (пролет 2015) Публикувано на: Пон Апр 06, 2015 10:55 pm |
Воркан |
|
|
|
SNK i KanColle притежават top notch анимация.Изтърсаците които споменаваш ти са пародия за термина. Все едно да сравняваш истинска картина с някакво мацано петно. Обидно е.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|