Дата и час: Пет Фев 07, 2025 3:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Jupiter Ascending (2015)
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2015 12:47 pm 
Аватар

Изображение

Directors:
Andy Wachowski (as The Wachowskis) , Lana Wachowski (as The Wachowskis)

Cast
Cast overview, first billed only:
Mila Kunis - Jupiter Jones
Channing Tatum - Caine Wise
Sean Bean - Stinger Apini
и др.

Огромен спойлер

Сюжет:
Действието на филма се развива наши дни. Една на пръв поглед обикновена жена, изживява американската мечта. Тя не е много очарована от житейската си ситуация, но това е на път да се промени.
Сблъсква се с реалността, така каквато не е и сънувала, че може да бъде. Малко ала Матрицата, но без хапчета и ролята на Тринити и Морфиъс се изпълнява от ушко-добродушко.
Толкова за сюжета и без спойлери, личното ми мнение е, че филмът е боза. Но ...

Ами това е, слаб филм, който няма да се помни дълго. Може би след 100 години ще има култов статус, заради концепцията с жътвата, но се съмнявам.
Сещам се още нещо, липсваше на филма харизматичен злодей. Някой като барон Харконен от Дюн (книгата). Смятам, че до голяма степен провалът се дължи на мешавицата Уашовски, които този път не са намерили своите звезди. Но не обвинявам актьорите, тея двамцата са за бой.
И като казах бой - от толкова много екшън не остана никакво време за развитие на сюжета. Краят, макар и с някои интересни и клиширани действия, така виси във въздуха, че и с малкото добри впечатления, които имах, накрая ги изплюх на тръгване. Този филм отчаяно много се нуждае от втора част, но с нищо не я заслужи.

п.п.
на обложката и плаката на филма трябва да пише "От създателите на Матрицата, които никога повече няма да направят свестен филм."

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

Заглавие: Re: Jupiter Ascending (2015)
МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2015 3:34 pm 
Аватар
Културовед

Намирам трудно за вярване написаното в Огромния спойлер, ама ако е истина - филма ще си струва да се гледа поне за това. :lol:

Цитат:
на обложката и плаката на филма трябва да пише "От създателите на Матрицата, които никога повече няма да направят свестен филм."
Тва ще да е заради 'ново'появилата се жена в тиима им. :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2015 4:28 pm 
Аватар

^word!!!
:hmm: кое те грабна в описанието :lol: ?

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2015 5:06 pm 
Аватар
Културовед

Това, че

Сефте ще гледам такъв филм. :lol:

МнениеПубликувано на: Пон Фев 09, 2015 6:47 pm 
Аватар

да бе вярно, аз не схванах за кой спойлер говориш =))

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 10, 2015 10:39 am 
Аватар

:hotl: Само защото не повярвах на спойлера ходих да го гледам. Истина излезе, още не мога да повярвам. :hotl: Иначе наистина, зрелищно клише, дето ако не е на кино, изобщо не си струва да го гледаш. :huff: Крали идеи от тук и там, събрали ги и рекли: Елате да видите какъв миш-маш стана!
А,да! Идеята за жътвата във Vandread ми се струва много по-добре обмислена.

МнениеПубликувано на: Сря Фев 11, 2015 8:24 pm 
Аватар

Е аз пък съм на противоположното мнение, филма ми хареса страшно много, незнам дали от това че нямах високи очаквания или пък ми се гледаше нещо подобно, но ми влезе под кожата и ме израдва максимално.
За брата и "сестрата" и Вендетата и Облака бяха много добри

http://myanimelist.net/profile/nozo
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 3:12 am 
Аватар

Филмът не остави ли у теб впечатлението, че е бледа сянка на самия себе си? Бастора ми подсказа, че е бил забавен умишлено за преработването му в по-хуманен, за идиотите в Холивуд, вариант. Както и да е, ще ми е интересно да прочета по-дълъг, положителен коментар. Аз се опитах да го харесам, бога ми имаше за какво да се хвана в началото.

Знаеш ли в какво според мен се издъни този филм най-много? В образа на силата. Ще го сравня с Матрицата, понеже са на един автор.
В първата Матрица, Агените бяха непобедимото зло. Те са силни, бързи, умни, неубиваеми. Когато видиш агент - бягаш.
Те олицетворяват тази власт, която произтича от собствените ти сили.
От друга страна са медузите в реалния свят. Накратко те бяха силни, защото бяха много.
Един вид властта, която роботите имаха над света, произтичаше от тяхната многочисленост.

В Jupiter Ascending, видяхме как една групичка хора заповядват, но никъде не видях основание някой да спазва техните заповеди. Нямаше ги издайническите дребни нещица, които веднага ти подсказват, че пред теб стои човек с власт и то каква. Дребният лигльо, дето искаше да се ожени за майка си, изглеждаше като селски тарикат. Имахме потайна и мистериозна леличка и прекалил с анфетамините чичка.
Да не говорим, че сто милиона земни години еволюция, се бяха отразили точно НИКАК на главния клон на човешката раса и той изглеждаше досущ като землянските овце.
Едно много голямо разочарование се намести у мен, когато до края на филма не видях дори зачатък на пси-сили.
Да го кажем така и четиримата "избрани", изглеждаха като нормален софийски дрисльо.
Неубедително.
Сцената с пчелите беше измиване на ръцете.

Не искам да те убеждавам, че филмът не струва. Изтъквам ти част от причините, да имам такова мнение. И както казах, с удоволствие бих прочел анализ на филма с положителна оценка за него.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 10:29 am 
Аватар

And for the first time in movie history Sean Bean... lives. =))

Още от трейлъра разбрах, че този филм ще е МЕГА простотия, дори си казах, че няма да го гледам. Просто откакто Washovski Brothers станаха Washovski Siblings нещо в иконовия образ, изграден след Матрицата, се пречупи вовеки.

Ще се гледа само заради немъртвия Шон Бийн и това си е! :lol: Въпреки че напълно осъзнавам как ще си загубя времето. :(

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 12:00 pm 
Аватар
Културовед

Damn, филма беше по-зле от колкото се бях настроил. :lol:

Съгласен съм със Zlobcho, наистина са крали от бая места.
Като например самата идея, че 'хората' сме само ресурс. И не го подозираме. Къде ли сме го чували това преди? ААААааа, ами да! Та то и двата филма ги пише на постера в темата. :lol:

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 1:37 pm 
Аватар

за мен основния проблем на филма е че си личи че е замислен като начало на поредица и много неща са само загатнати и споменати като развитието им е оставено за продължение което е съмнително да видим
А и да дразня се на това че всеки очаква от Уашовски всеки филм да е следващата "Матрица" еми няма да стане това си е епохален филм което обърна няколко жанра с хастара и вкара някои нещо които днес са просто стандарт, подобно на Властелина който показа как се прави епично фентъзи но за жалост няма филм който да се доближава до него освен Хобит, но пък си е от същите хора

Всеки път като чуя за Матрицата при първа възможност си пускам това

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 5:50 pm 
Аватар

imo втората и третата част на Матрицата са върховни, просто ... идеите там вече са на екзотерично ниво, което не е по вкуса на всеки и с основание, предвид бушитса, който ни залива на този фронт. Но да кажеш, че не разбираш нещо толкова фундаментално като речта на Архитекта, си е чиста проба мързел :lol:
Очаквам продължение, но може да ни покаже Юпитер? Война в космоса? Революции? наааах :stars:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Фев 12, 2015 7:05 pm 
Аватар

че то тези клипчета са най-вече за майтапа въпреки че има и доста верни неща, гледай им и другите и ще видиш (на Twilight 4-те ги изгледах един след друг и първия път буквално цвилех от смях - power of stares)

А за продължението на Jupiter, еми те споменаха че нейното семейство/корпорация е едно от най-могъщите, но не е единственото, а нали това могъщество се поддържа чрез брой планети и най-вече чрез жътва това дава поле за развитие в различни посоки, отделно наличието на "полиция" предполага и "правителство" и т.н.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]