|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:45 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 01, 2015 7:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Logrus написа: От първата до последната му интерпретация.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 01, 2015 9:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Последната част може да се опише с три думи: визуално запомняща се. Препоръчвам да се гледа на кино, защото епичният момент ще се изгуби на малкия екран. Основните плюсове са както ги изреди Логрос. Към тях ще добавя актьорската игра както на вече познатите ни образи от Властелина, така и новите от Хобит - Мартин Фрийман, Ричард Армитидж и, разбира се, Бенедикт Къмбърбач, който озвучаваше Смог и Некроманта. Сцената в Дол Гулдур ме израдва на 100%, чак се бях навел напред от ръба на седалката. Най-вече заради нея смятам да гледам филма още веднъж. Като най-голям недостатък на трилогията виждам самия факт, че решиха да е трилогия. Далеч по-добре щеше да е да направят два филма (както беше според първоначалния замисъл). Сигурно идеята е била на Ню Лайн Синема - добре напълниха джобовете с Власетелина и решиха пак да се налапат, ако могат. На нас може да не ни харесва, но в обратния случай инвестициите в продукцията сигурно щяха да са доста по-скромни. Ще изчакам да видя и екстендед версията и ще си допълня коментара.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 03, 2015 12:45 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6528_1515365020.png) |
Wind_Falcon |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Хобит е анимиран вече, Властелина също, като има два анимирани филма, единия покрива Fellowship + Two Towers, режисиран от доста известния режисьор Ралф Бакши, и още един филм по Return който не съм гледал но казват че не струва.
Аз и анимирания Хобит и филма на Бакши харесвам. Далеч не колкото трилогията по Властелина на Джаксън, но Хобитите му според мен цялостно не струват и може да се спори че са по-слаби в някои отношения (сравнено със старите анимации). Най-странното е че първият филм въобще не ми хареса поради някакв причини, но в ретроспекция и преглед на книжката отново май той се оказва най сполучлив измежду трите филма. 2трия сякаш беше най-добре режисиран но има прекалено много Джаксънови допълнения и преправяния, а сцените от книгата са прекалено слабо реализирани.
Последна промяна Wind_Falcon на Съб Яну 03, 2015 4:34 pm, променена общо 1 път
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 03, 2015 1:50 pm |
Ragnos |
|
|
Да, точно тези се оказа, че съм ги гледал преди доста време. Не съм запомнил много от тях. Проблемът с Хобит според мен идва от това, че самата книга е детска. И макар да се явява като своеобразна предистория на Властелина, двете произведения са фундаментално различни едно от друго. Властелинът направи името П. Джаксън известно, но следващите му опитити с Кинг Конг и Сектор 9 доказаха, че не го бива за голямата режисура. Струва ми се, че самият той е осъзнавал, че точната адаптация на книгата ще обърне и малкото му останали фенове срещу него и затова се е опитал да направи своеобразен клонинг на Властелина от Хобит. Само че някъде по средата сметките му не са излезли, след като не се е разбрал с продуцентите по въпроса с броя на филмите. И така адаптацията от преразказ с елементи на разсъждение е заприличала на долнопробен тинейджърски фенфикшън, където незнайни елфски жени воини се влюбват в джуджета с едва набола брадица, напушени с гъби вълшебници карат шейни със заешки впрягове, докато се състезават с уарги, Леголас прави скейт дрифтове в речни корита и избива поголовно тъпи орки и т.н. и т.н. Въпреки всички тези безумия съм готов да простя на Пешо гаврата с Толкин, защото ако някой друг можеше да се справи по-добре с адаптацията за Средната земя, вероятно щеше да го е направил. Разбира се, заслугата не е изцяло на бай Пешо. Трябва да се спомене и екипът му, който има повече участие в създадените във Властелина визия и сетинг, които само са копи-пейстнати в Хобит. Още повече, че едва ли може да има по-добър Билбо на млади години от Мартин Фрийман или поне аз вече не мога да си го представя.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Яну 03, 2015 7:24 pm |
Ragnos |
|
|
Дел Торо, авторът на Хелбой и The dumbest awesome movie ever made - Пасифик Рим? Този Дел Торо ли? Не говориш сериозно. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) (Лабиринтът на Фавна даже не успях да го издържа до средата) Колкото до холивудските бози - те са си запазена марка на Холивуд. Дори Нолан и Ридли Скот не са имунизирани срещу тях. Да очакваш от холувудска продукция да не потече боза е като да очакваш слънцето да не изгрее от изток. Цитат: при положение че като детска книжка има по-добре изградени герои, свят и ситуации отколкото популярните многотомни фентъзи поредици Той Логрос много добре си го каза: Цитат: Книгата, встрани от качествата си, има доста недомислици и като цяло тя е толкова интересна, защото просто Толкин го бива мамкаму Аз бих добавил, че той е може би най-великият филолог на съвремието ни. Чел съм неща, писани по същото време, от негови близки приятели и колеги като К. С. Луис например - направо са вселени под неговото ниво, що се отнася до въображение и художествен стил. Неслучайно Властелинът го наричат Библията на фентъзи жанра. Просто до ден-днешен си остава недостижима. Някъде четох една чуждестранна критика, че Стивън Ериксън, който е антрополог и археолог по професия, със своето сказание за Малазанската книга на мъртвите се доближавал до Толкин - хванах се да я чета - вече 4 години се мъча, прочетох 8 от 10-те й тома по 1000 страници, и колкото и да ме кефи многопластовият и мащабен свят, който е създал, пак е мнооооого далече от Толкин. Бай Пешо според мен е уцелил правилната визия, атмосфера и епичност на битките. Далеч е от идеалната среда, но с това разполага Холивуд явно...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Яну 05, 2015 12:45 pm |
Ragnos |
|
|
Вчера го гледах още веднъж. Наистина имаше един тон тъпотии, които първия път не ми направиха особено впечатление, включително яко преиграване от второстепенния каст, cheesy моменти в стил "Забранена любов", а в основната битка забелязах неща, които ги имаше в трейлъра, но липсваха във филма. На сцената със скачащия Леголас по пропадащите камъни цялата зала се съдра да се хили. Също и на Азог под леда. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Иначе плюсовете си остават общо взето същите. П.П. И откъде, по дяволите, изникнаха тия кози деа???
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Филм: The Hobbit (2012-2013) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Чет Яну 08, 2015 12:17 am |
![Аватар](http://i232.photobucket.com/albums/ee34/KISSSY_P/avlm.png) |
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
Мисля, че е крайно време да се намеся и аз в тази дискусия...... Предвид че Властелина за мен е издигнат до култ, изключително много се дразня на това постоянно сравнение с "книгите това, филмите онова" Ако успеете да си върнете старческата памет 10 години назад, ще си спомните един небивал хейт към първата трилогия, който беше толкова "заслужен" колкото и тоя, който отнася Хобита в момента.....с тази разлика, че сега освен сравняването с книгата, има и сравняване и с предишните филми. Еми много съжалявам, господа, ама двете неща са съвсем различни, както книгите Дотам и обратно и Властелинът на пръстените са бая различни една от друга, така се очаква и филмите да бъдат....това, че са се опитали да запазят атмосферата от Властелина и на някои хора тази история им е по-малко интересна не е проблем на Питър Джаксън. И както тука, така и в оригиналната трилогия мога да ви покажа 50 места, където филмите могат да бъдат прекрасно допълнени така че да се запълни историята от книгите и да се направи малък реверанс към Толкин, лека му пръст. Всички забравят че това е само една интерпретация, от погледа на един достатъчно отдаден фен, който само заяви че ако след още някое десетилетие някой реши, че не е доволен и иска да прави римейк, моля да заповяда......макар че наистина искам да видя някой, който ще се осмели. Предвид колко настървена публика сме явно, ще бъде оплют стъпкан и накълван безмилостно. На мен специално този филм ми хареса, имаше си и типичните слаби моменти (моля ви се, татето елф от настършелен пудел, стана кротко агънце само след лош поглед на сина си......който след това реши да ни покаже какво ново във филма Суперелф....за n-ti пореден път...........и за бога, защо винаги докарват проклетите орли на края на действието, само за да покажат че ако бяха там в началото изобщо нямаше да има нужда от филм?!?!), НО ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) , да, има но, филма успява да изкара онова просълзяващо споменче за атмосферата, епичността на историята и онзи ентусиазъм, с който изяждах книгите и предните филми в свободното и несвободното си време, просто защото исках да ги науча наизуст. Was fucking awesome. Друго fucking awesome нещо, за което просто нямам търпение някой да каже нещо против, за да му натикам чорапите в устата е битката в Дол Гулдур. Промени ми почти изцяло впечатлението от Галадриел, която досега ми изглеждаше твърде много като мудна Royalty-мързи-ме-да-си-мръдна-пръста-за-тебе-Фродо-затова-вземи-тази-стъкленица елфка и изведнъж показа наяве елфическите си зъби....или нокти. Елронд също се би за пръв път от.....изключително много време, по чудо пак със миниъните на Саурон (май само за това си мърда пръста и той като цяло), но пак беше радост за окото. I will rant more later. Отивам да си догледам първия властелин
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|