Дата и час: Сря Фев 12, 2025 11:13 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 6 от 12 [ 169 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014)
МнениеПубликувано на: Пон Дек 01, 2014 7:58 pm 
Аватар

Ragnos
Цитат:
едно към едно определението за SnK, бе брат

Не, там екшън кефът може да е добър, но е в изключително малки количества, а паузите помежду са гмуркане в нечия бездна от негативни емоции.
Не, благодаря, опитвам се да ги откажа!
Може дори да изпадна в подробности, че са толкова грубо и елементарно натрапени на зрителя, че отказвам да ги изпитам изпитвам, ма вече съм го писал около 100-на пъти.
Може дори да сложа на кантара TF, което е хем нелогично, хем излишно емоционално, хем екшънът не е кой знае какво, но пък идиотската комбинация по някакъв мистичен начин ме радва, музиката е добра, звукът е странен :lol: , част от героите са ми симпатични, а това нърдовско не-знам-ква-си животинка, срещу друга не-знам-ква-си животинка си е дори интересно.

Цитат:
Даже датският принц не би могъл да отговори.

Кво даже...я колко народ измря заради него (най-ми е жал за Полоний :( ).
Хамлет е човекът с най-лошите отговори.

Zavulon
Цитат:
От значение е и кога си ги гледал.

Препоръчвам ти ето този сейнен - http://myanimelist.net/anime/1608/Salaryman_Kintarou
Ако го издържиш поне до 1/3 може и да ти просветне какво искам да кажа. :lol:
Ако още не си разбрал - не казвам, че всички сейнени са тъпи, а че как нещо се води за възрастни, не го застрахова от невъзможната тъпотия на някои автори.
Кинтаро е пример за краен идиотизъм.

Цитат:
Ще ползвам за пример Пикник край пътя на братя Стругацки.

Абсолютно лош пример. Тази книга я обожавам още от преди ти да се родиш...и бих я харесал независимо от настроението.
Тя за мен е очевиден шедьовър и фантастична класика. :lol:

Цитат:
Всъщност идеята e уникална.

Може би, но реално се ползва за изпомпване на домашни бюджети, не за запознаване с древни култури...

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 01, 2014 9:43 pm 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
едно към едно определението за SnK, бе брат

Не, там екшън кефът може да е добър, но е в изключително малки количества, а паузите помежду са гмуркане в нечия бездна от негативни емоции.

Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги, а негативните емоции са твърде повърхностни, за се вземат на сериозно от всеки човек над 16 години, сиреч сложени са просто за бекгранд, който да уплътни и свърже събитията, а не за да предизвикват душевни сътресения у зрителя. Аз затова и ти се чудя на акъла - в TF екшънът е в минимални количества, а анимираният такъв клони към нулата. :lol: Героите са десетки пъти по-дразнещи и изкуствени, за сравнение между музиката и дума не може да става, а това нърдовското дори не ща да коментирам... ииии пак се отклонихме. Край на офтопика.

МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2014 10:51 am 
Аватар

Ragnos
Цитат:
Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги

Това не е вярно или пък фенщината ти, те кара да виждаш нещата изкривено.

Цитат:
негативните емоции са твърде повърхностни, за се вземат на сериозно

Че аз не ги взимам сериозно, просто са ми адски досадни едновременно за фон, пълнеж, предястие, основно ястие и десерт.

Цитат:
в TF екшънът е в минимални количества...

Казах - по някакви ирационални причини ме забавлява (но аркът със змиорката ме изтерза). От гледна точка на продукцията SnK е десетки пъти по-добро, но пак не мога да го понасям. Аз и нискобюджетни неща гледам.
А за музиката - въпрос на вкус. Конкретно към тези хорове дето пеят на латински с патос имам доста големи изисквания. Композиторът на SnK има още да се учи примерно от Кармина Бурана (кантатата, не само текста) или от композициите на Базил Полидорис :D .
Имаше и едно доста свястно парче в края на Vampir Hunter D: Bloodlust.
Останалата част от музиката, не че не се опитва да е грандиозна, но не ме радва.
От друга страна музиката в TF отговаря на обстановката - странна е и пълна с механични звуци.
Ако случайно се интересуваш по каква патетична (буквално) оркестрова музика си падам - OST-то на Little Witch Academia...

Shingeki no Bahamut: Genesis ep. 8 - нямаше много екшън този път, но все пак обяснения и красоти. Амира, май носи в себе си различни личности...или пък нарочно ни подведоха.
Шъ мъ изминявате, но артът ме кефи стотици пъти повече от този в SnK и мога да си го гледам без да ми дреме, случва ли се нещо в анимето или не.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2014 11:19 am 
Аватар

velush написа:
Ragnos
Цитат:
Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги

Това не е вярно или пък фенщината ти, те кара да виждаш нещата изкривено..

Шъ мъ извиниш, ама ти ли знаеш по-добре, дето си гледал един епизод, или аз, дето покрай превода щЪ-не-щЪ съм гледал целия сезон поне 10 пъти и го знам почти наизуст? :lol:

Цитат:
фенщината ти

Апетитът идва с яденето, драги, не обратното. За фенщина може да ми говориш, ако бях маниак на мангата и това би могло да изкриви преценката ми за анимето... както в случая на Копелето с Паразита, да речем. Само че аз не съм прочел и една страница от тая манга, не се кефя на всеки бонус под формата на тъпа ОВА или лайфекшън, не си свалям фенфикшън, арт и други отаку простотии, не ставам и не си лягам с SnK. Просто приеми, че някои хора може да ги кефи, без това автоматично да ги превръща в мейнстрийм зомбита и роби на модата. Пък ти си го мрази на воля, това е твое право.

velush написа:
Шъ мъ изминявате, но артът ме кефи стотици пъти повече от този в SnK и мога да си го гледам без да ми дреме, случва ли се нещо в анимето или не.

Нема лошо, и мен ме кефи... като изключим CGI на доста моменти.

МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2014 3:38 pm 
Аватар

Епизод 7 - Дали няма да се окаже, че Амира е подведена към Бахамута нарочно от баща си ?

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2014 4:35 pm 
Аватар

Кралят се оказа вещицата от Снежанка! =))

МнениеПубликувано на: Вто Дек 02, 2014 11:54 pm 

@Velush

Цитат:
Ако още не си разбрал - не казвам, че всички сейнени са тъпи, а че как нещо се води за възрастни, не го застрахова от невъзможната тъпотия на някои автори.

Въпрос на вкус а той може да се промени през годините.Така заглавие което си смятал за тъпо, може да се дължи на простия факт, че не ми могъл да разбереш посланието му.

Цитат:
Абсолютно лош пример. Тази книга я обожавам още от преди ти да се родиш...и бих я харесал независимо от настроението.
Тя за мен е очевиден шедьовър и фантастична класика. :lol:

Не очаквах да ме разбереш, за това използвах този пример. В Търновската библиотека от 20 години никой не беше взимал заглавието. Соц. литературата хич не отива с образа който съм си изградил за теб... Остава да ми кажеш че си и троцкист който харесва Достоевски.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2014 3:56 pm 
Аватар

Zavulon
Цитат:
той може да се промени през годините

Конкретният пример - Кинтаро е такъв боклук, че никакъв житейски опит не може да промени преживяването.

Цитат:
В Търновската библиотека от 20 години никой не беше взимал заглавието.

Това какво отношение има към моите литературни предпочитания?
Или пък към тези на търновци?
Ето аз книгата си я купих, не съм я чел от библиотека.

Цитат:
Соц. литературата

Ми то има разлика между литература писана по време на социализма (дето не беше и социализъм) и такава, която го пропагандира.
Специално Стугатцки в ранното си творчество са тук-таме леко критични, а в средното и късното бая подигравателни към "строя" и режимите му. ("Приказка за тройката" е абсолютна гавра със Сталин, пък предишната книга "Понеделник започва в събота" с бюрокрацията и тоталитарния модел на управление.) Цензурата доста е шарила по книгите им.
Точно "Пикник край пътя" била направо неузнаваема спрямо оригиналния вариант.
Голяма част от творчеството им може да се разбере и от тийнейджъри (шонен/шоджо) и от възрастни (сейнен/джосей).

Цитат:
Остава да ми кажеш че си и троцкист който харесва Достоевски.

Къде е Троцки и къде пък е любовта към класиката, каквато е творчеството на Достоевски. :shock:

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 03, 2014 8:41 pm 

Акцентирам отново :

Социалното фентъзи не пасва на образа който съм си изградил за теб.

Троцки = hangyaku
Достоевски = депресарска литература

Кой да предполага, че изпитваш такава силна любов към Русия.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 05, 2014 1:04 pm 
Аватар

Аз Достоевски не го харесвам (баща ми му е фен), но е безспорна класика. Виж Чехов и Гогол ме кефят, нищо че и те боравят с трагедии.

Принципно за любовта или омразата към Русия.
Доста хора по доста тъп начин политизират нещата. Защо примерно омразата към бившата СССР да ти пречи да се кефиш на "12-те стола" или "Златния телец" дето покрай другите неща се гаврят и с тогавашните апаратчици?
Или пък да нарочно да отвърнеш очи от зимната олимпиада в Сочи...сякаш тя не демонстрира колко много неща не са наред в системата на Путин?

Конкретно твоето изказване за любовта пък ми звучи странно. Ако ти кажа, че много харесвам ето този комикс - http://www.sssscomic.com/comic.php?page=177 ще означава ли, че съм безнадеждно влюбен в нордическите държави?

Аз пък си мислех, че "Пикник край пътя" е sci-fi не фентъзи. Сблъсъкът между различни нива на цивилизациите изглежда, като магия. Виж "Понеделник започва в събота" е фентъзи...а пък продължението и май си е откровена гротеска.

В крайна сметка - научи се как работят описателните тагове по AniDB и MAL (имат ред) или въобще престани да им обръщаш внимание, защото обикновено се слагат по рекламните материали или първата серия, слез това никой не ги осъвременява...
Bahamut-ът е това, което виждаш - безмозъчен блокбъстър, дето действа на "гръбначно ниво", нищо за мозъка.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2014 6:12 pm 

Твърде буквално интерпретираш казаното от мен.

P.S За мен Sci-fi предполага реалност която би могла да бъде постигната в бъдещето, основния фокус се придържа към нея и е съпроводена с достатъчно обяснения за да може читателя да навлезе в историята. Пикник край пътя има атмосферата, но акцентът пада върху човешките взаимоотношения, точно за това е социално. Зоната не предполага разбиране, а единствено интерпретиране.

Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат!
Това е желанието което изрича Шухарт след като е принесъл жертвоприношение на месомелачката.Проблемът е, че щастието на едни се гради върху нещастието на други.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2014 10:32 pm 
Аватар

Цитат:
За мен

Ми виж за какво го водят най-различни критици, щом не ми вярваш.
То и sci-fi-ът има доста по-широка дефиниция.
Това, което пишеш е характерно (но не и задължително) само за определени периоди.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 06, 2014 11:50 pm 

Не става въпрос до вяра или авторитет.
Казвам не защото искам да изглеждам прав,а имам своите аргументи.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 08, 2014 9:31 pm 
Аватар

9-ти епизод беше общо-взето скучен. Кралят много добре се вписва в образа на параноик. Имаше един забавен момент, където Фаваро и Амира падаха от някаква стена, Амира се трансформира частично и литна с едното крилце, а наш Фаваро вика "Вярно, забравих, че можеш да летиш", а тя му отвърна "Ми, всъщност не мога" и двамата цопнаха като в картууните с Койота. :lol:

П.П. Рицарите отдавали чест едно към едно като в Snk. :D
Изображение

П.П.2. Абе, що не чувам тея, дето хранеха SnK за "гаврата" с гръцката митология, да хранят смесването на гръцката митология с ангели, архангели и демони, както и за мястото на Жана Д'Арк във всичко това? :rose: Нещо двоен стандарт ли, какво ли? 8)

МнениеПубликувано на: Вто Дек 09, 2014 10:21 am 
Аватар

Ragnos
Цитат:
да хранят смесването на гръцката митология с ангели, архангели и демони, както и за мястото на Жана Д'Арк във всичко това

Не е двоен стандарт. Подигравката беше с превода избран от разпространителите - че говорят за някакви титани, а те кьоджините въобще не са титани. Мизерен начин да изстискат интерес от масовата публика с очевидна лъжа.
Та тази конкретна критиката беше към разпространителите, а не към авторите, които си имат съвсем други трески за дялане, но поне са избрали добро име.

Тук анимето по замисъл е карашък манджа от всичко, за което са се сетили авторите на играта с карти. Не е кой знае каква идея (направо си е кич), но и разпространителите не се опитват да излъжат за какво става дума.

Последна промяна velush на Вто Дек 09, 2014 7:28 pm, променена общо 1 път

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 6 от 12 [ 169 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]