|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 11:09 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 7:58 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=4586_1691886832.jpg) |
velush |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
|
Ragnos Цитат: едно към едно определението за SnK, бе брат Не, там екшън кефът може да е добър, но е в изключително малки количества, а паузите помежду са гмуркане в нечия бездна от негативни емоции. Не, благодаря, опитвам се да ги откажа! Може дори да изпадна в подробности, че са толкова грубо и елементарно натрапени на зрителя, че отказвам да ги изпитам изпитвам, ма вече съм го писал около 100-на пъти. Може дори да сложа на кантара TF, което е хем нелогично, хем излишно емоционално, хем екшънът не е кой знае какво, но пък идиотската комбинация по някакъв мистичен начин ме радва, музиката е добра, звукът е странен ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) , част от героите са ми симпатични, а това нърдовско не-знам-ква-си животинка, срещу друга не-знам-ква-си животинка си е дори интересно. Цитат: Даже датският принц не би могъл да отговори. Кво даже...я колко народ измря заради него (най-ми е жал за Полоний ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) ). Хамлет е човекът с най-лошите отговори. Zavulon Цитат: От значение е и кога си ги гледал. Препоръчвам ти ето този сейнен - http://myanimelist.net/anime/1608/Salaryman_KintarouАко го издържиш поне до 1/3 може и да ти просветне какво искам да кажа. Ако още не си разбрал - не казвам, че всички сейнени са тъпи, а че как нещо се води за възрастни, не го застрахова от невъзможната тъпотия на някои автори. Кинтаро е пример за краен идиотизъм. Цитат: Ще ползвам за пример Пикник край пътя на братя Стругацки. Абсолютно лош пример. Тази книга я обожавам още от преди ти да се родиш...и бих я харесал независимо от настроението. Тя за мен е очевиден шедьовър и фантастична класика. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Цитат: Всъщност идеята e уникална. Може би, но реално се ползва за изпомпване на домашни бюджети, не за запознаване с древни култури...
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 9:43 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=35646_1538937108.jpg) |
Ragnos |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
velush написа: Ragnos Цитат: едно към едно определението за SnK, бе брат Не, там екшън кефът може да е добър, но е в изключително малки количества, а паузите помежду са гмуркане в нечия бездна от негативни емоции. Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги, а негативните емоции са твърде повърхностни, за се вземат на сериозно от всеки човек над 16 години, сиреч сложени са просто за бекгранд, който да уплътни и свърже събитията, а не за да предизвикват душевни сътресения у зрителя. Аз затова и ти се чудя на акъла - в TF екшънът е в минимални количества, а анимираният такъв клони към нулата. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Героите са десетки пъти по-дразнещи и изкуствени, за сравнение между музиката и дума не може да става, а това нърдовското дори не ща да коментирам... ииии пак се отклонихме. Край на офтопика.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 02, 2014 10:51 am |
velush |
|
|
Ragnos Цитат: Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги Това не е вярно или пък фенщината ти, те кара да виждаш нещата изкривено. Цитат: негативните емоции са твърде повърхностни, за се вземат на сериозно Че аз не ги взимам сериозно, просто са ми адски досадни едновременно за фон, пълнеж, предястие, основно ястие и десерт. Цитат: в TF екшънът е в минимални количества... Казах - по някакви ирационални причини ме забавлява (но аркът със змиорката ме изтерза). От гледна точка на продукцията SnK е десетки пъти по-добро, но пак не мога да го понасям. Аз и нискобюджетни неща гледам. А за музиката - въпрос на вкус. Конкретно към тези хорове дето пеят на латински с патос имам доста големи изисквания. Композиторът на SnK има още да се учи примерно от Кармина Бурана (кантатата, не само текста) или от композициите на Базил Полидорис ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) . Имаше и едно доста свястно парче в края на Vampir Hunter D: Bloodlust. Останалата част от музиката, не че не се опитва да е грандиозна, но не ме радва. От друга страна музиката в TF отговаря на обстановката - странна е и пълна с механични звуци. Ако случайно се интересуваш по каква патетична (буквално) оркестрова музика си падам - OST-то на Little Witch Academia... Shingeki no Bahamut: Genesis ep. 8 - нямаше много екшън този път, но все пак обяснения и красоти. Амира, май носи в себе си различни личности...или пък нарочно ни подведоха. Шъ мъ изминявате, но артът ме кефи стотици пъти повече от този в SnK и мога да си го гледам без да ми дреме, случва ли се нещо в анимето или не.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 02, 2014 11:19 am |
Ragnos |
|
|
velush написа: Ragnos Цитат: Нито е в малки количества, нито паузите между него са толкова дълги Това не е вярно или пък фенщината ти, те кара да виждаш нещата изкривено.. Шъ мъ извиниш, ама ти ли знаеш по-добре, дето си гледал един епизод, или аз, дето покрай превода щЪ-не-щЪ съм гледал целия сезон поне 10 пъти и го знам почти наизуст? Цитат: фенщината ти Апетитът идва с яденето, драги, не обратното. За фенщина може да ми говориш, ако бях маниак на мангата и това би могло да изкриви преценката ми за анимето... както в случая на Копелето с Паразита, да речем. Само че аз не съм прочел и една страница от тая манга, не се кефя на всеки бонус под формата на тъпа ОВА или лайфекшън, не си свалям фенфикшън, арт и други отаку простотии, не ставам и не си лягам с SnK. Просто приеми, че някои хора може да ги кефи, без това автоматично да ги превръща в мейнстрийм зомбита и роби на модата. Пък ти си го мрази на воля, това е твое право. velush написа: Шъ мъ изминявате, но артът ме кефи стотици пъти повече от този в SnK и мога да си го гледам без да ми дреме, случва ли се нещо в анимето или не. Нема лошо, и мен ме кефи... като изключим CGI на доста моменти.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 02, 2014 11:54 pm |
Воркан |
|
![](./images/ranks/rank7.gif) |
|
@Velush Цитат: Ако още не си разбрал - не казвам, че всички сейнени са тъпи, а че как нещо се води за възрастни, не го застрахова от невъзможната тъпотия на някои автори. Въпрос на вкус а той може да се промени през годините.Така заглавие което си смятал за тъпо, може да се дължи на простия факт, че не ми могъл да разбереш посланието му. Цитат: Абсолютно лош пример. Тази книга я обожавам още от преди ти да се родиш...и бих я харесал независимо от настроението. Тя за мен е очевиден шедьовър и фантастична класика. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Не очаквах да ме разбереш, за това използвах този пример. В Търновската библиотека от 20 години никой не беше взимал заглавието. Соц. литературата хич не отива с образа който съм си изградил за теб... Остава да ми кажеш че си и троцкист който харесва Достоевски.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 03, 2014 3:56 pm |
velush |
|
|
Zavulon Цитат: той може да се промени през годините Конкретният пример - Кинтаро е такъв боклук, че никакъв житейски опит не може да промени преживяването. Цитат: В Търновската библиотека от 20 години никой не беше взимал заглавието. Това какво отношение има към моите литературни предпочитания? Или пък към тези на търновци? Ето аз книгата си я купих, не съм я чел от библиотека. Цитат: Соц. литературата Ми то има разлика между литература писана по време на социализма (дето не беше и социализъм) и такава, която го пропагандира. Специално Стугатцки в ранното си творчество са тук-таме леко критични, а в средното и късното бая подигравателни към "строя" и режимите му. ("Приказка за тройката" е абсолютна гавра със Сталин, пък предишната книга "Понеделник започва в събота" с бюрокрацията и тоталитарния модел на управление.) Цензурата доста е шарила по книгите им. Точно "Пикник край пътя" била направо неузнаваема спрямо оригиналния вариант. Голяма част от творчеството им може да се разбере и от тийнейджъри (шонен/шоджо) и от възрастни (сейнен/джосей). Цитат: Остава да ми кажеш че си и троцкист който харесва Достоевски. Къде е Троцки и къде пък е любовта към класиката, каквато е творчеството на Достоевски.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 03, 2014 8:41 pm |
Воркан |
|
|
Акцентирам отново :
Социалното фентъзи не пасва на образа който съм си изградил за теб.
Троцки = hangyaku Достоевски = депресарска литература
Кой да предполага, че изпитваш такава силна любов към Русия.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 05, 2014 1:04 pm |
velush |
|
|
Аз Достоевски не го харесвам (баща ми му е фен), но е безспорна класика. Виж Чехов и Гогол ме кефят, нищо че и те боравят с трагедии. Принципно за любовта или омразата към Русия. Доста хора по доста тъп начин политизират нещата. Защо примерно омразата към бившата СССР да ти пречи да се кефиш на "12-те стола" или "Златния телец" дето покрай другите неща се гаврят и с тогавашните апаратчици? Или пък да нарочно да отвърнеш очи от зимната олимпиада в Сочи...сякаш тя не демонстрира колко много неща не са наред в системата на Путин? Конкретно твоето изказване за любовта пък ми звучи странно. Ако ти кажа, че много харесвам ето този комикс - http://www.sssscomic.com/comic.php?page=177 ще означава ли, че съм безнадеждно влюбен в нордическите държави? Аз пък си мислех, че "Пикник край пътя" е sci-fi не фентъзи. Сблъсъкът между различни нива на цивилизациите изглежда, като магия. Виж "Понеделник започва в събота" е фентъзи...а пък продължението и май си е откровена гротеска. В крайна сметка - научи се как работят описателните тагове по AniDB и MAL (имат ред) или въобще престани да им обръщаш внимание, защото обикновено се слагат по рекламните материали или първата серия, слез това никой не ги осъвременява... Bahamut-ът е това, което виждаш - безмозъчен блокбъстър, дето действа на "гръбначно ниво", нищо за мозъка.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 06, 2014 6:12 pm |
Воркан |
|
|
Твърде буквално интерпретираш казаното от мен.
P.S За мен Sci-fi предполага реалност която би могла да бъде постигната в бъдещето, основния фокус се придържа към нея и е съпроводена с достатъчно обяснения за да може читателя да навлезе в историята. Пикник край пътя има атмосферата, но акцентът пада върху човешките взаимоотношения, точно за това е социално. Зоната не предполага разбиране, а единствено интерпретиране.
Щастие за всички даром и нека никой да не бъде пренебрегнат! Това е желанието което изрича Шухарт след като е принесъл жертвоприношение на месомелачката.Проблемът е, че щастието на едни се гради върху нещастието на други.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 06, 2014 10:32 pm |
velush |
|
|
Цитат: За мен Ми виж за какво го водят най-различни критици, щом не ми вярваш. То и sci-fi-ът има доста по-широка дефиниция. Това, което пишеш е характерно (но не и задължително) само за определени периоди.
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 06, 2014 11:50 pm |
Воркан |
|
|
Не става въпрос до вяра или авторитет. Казвам не защото искам да изглеждам прав,а имам своите аргументи.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Дек 08, 2014 9:31 pm |
Ragnos |
|
|
9-ти епизод беше общо-взето скучен. Кралят много добре се вписва в образа на параноик. Имаше един забавен момент, където Фаваро и Амира падаха от някаква стена, Амира се трансформира частично и литна с едното крилце, а наш Фаваро вика "Вярно, забравих, че можеш да летиш", а тя му отвърна "Ми, всъщност не мога" и двамата цопнаха като в картууните с Койота. П.П. Рицарите отдавали чест едно към едно като в Snk. ![Изображение](http://store.picbg.net/pubpic/27/53/5953731c9f6a2753.jpg) П.П.2. Абе, що не чувам тея, дето хранеха SnK за "гаврата" с гръцката митология, да хранят смесването на гръцката митология с ангели, архангели и демони, както и за мястото на Жана Д'Арк във всичко това? ![:rose:](./images/smilies/rose.gif) Нещо двоен стандарт ли, какво ли?
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Shingeki no Bahamut: Genesis (есен 2014) ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 10:21 am |
velush |
|
|
Ragnos Цитат: да хранят смесването на гръцката митология с ангели, архангели и демони, както и за мястото на Жана Д'Арк във всичко това Не е двоен стандарт. Подигравката беше с превода избран от разпространителите - че говорят за някакви титани, а те кьоджините въобще не са титани. Мизерен начин да изстискат интерес от масовата публика с очевидна лъжа. Та тази конкретна критиката беше към разпространителите, а не към авторите, които си имат съвсем други трески за дялане, но поне са избрали добро име. Тук анимето по замисъл е карашък манджа от всичко, за което са се сетили авторите на играта с карти. Не е кой знае каква идея (направо си е кич), но и разпространителите не се опитват да излъжат за какво става дума.
Последна промяна velush на Вто Дек 09, 2014 7:28 pm, променена общо 1 път
BANG!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|