|
Дата и час: Чет Фев 06, 2025 11:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Вто Май 26, 2009 10:13 pm |
|
Vegetto |
|
|
Регистриран на: Вто Юли 19, 2005 12:15 pm Мнения: 257 Местоположение: София
|
И аз го изгледах. bloodsongg написа: ендинга беше зле ...но като цяло е симпатично аниме на Bones. 8/10 Точно казано. Същата оценка и от мен.
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Вто Авг 09, 2011 7:01 am |
|
Marik |
|
|
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 9:46 pm Мнения: 338 Местоположение: New York
|
пак края го н_ с_аха ех, надявах се на нещо малко по - различно, но както и да е. Анимето си го бива. Историята е доста оплетена, не съм чел мангата, но може би в нея нещата са по - добре представени.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Нед Окт 19, 2014 8:21 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Великолепен свят, уникален ОП, комплексни персонажи. Честно казано, не са много заглавията като Bounen no Xamdou, при все някои сериозни спадове в историята към края. Нямаше ръшнатост, но въпреки това, едни още 10 епизода биха разгърнали ситуацията по много по-адекватен начин, без накъсанатата епизодичност, през която се прескачаше в последните епизода. И все пак, точно заради наситеността на събитията, героите получиха подобаващо развитие, особено за сравнително скромните 26 епизода. Като говорим не само за тримата главни, ами и за не малка част от страничните персонажи. Взаимоотношенията между родителите на Akiyuki, например, заслужаваха особено внимание, най-малкото заради начина, по който бе подходено към тях. Имаше си ги и стереотипните персонажи, разбира се, като ревнивия приятел от детинство, обърканата и несигурна по-малка сестра, както и командира, опитващ се да запълни собствената си душевна и емоционална празнота, но затъващ все повече в деградиращи военни практики. Но дори и стереотипи, към тези герои също бе подходено по подобаващ начин. Проблемът обаче бе, че историята въведе твърде много персонажи, за които бе просто невъзможно да бъдат реализирани напълно в рамките на тези 26 епизода. Завършекът бе като цяло задоволителен, въпреки че лично на мен не ми допадна особено, като се има предвид решенията, които Akiyuki и Nakiami направиха. В техническо отношение анимето бе много красиво направено, с въображение и страхотно ОСТ. Крайна оценка - 8/10, като можеше да е доста по-висока, ако историята се бе насочила в по-различна насока.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Окт 20, 2014 11:21 am |
|
velush |
|
|
|
Цитат: историята въведе твърде много персонажи, за които бе просто невъзможно да бъдат реализирани напълно в рамките на тези 26 епизода И аз останах с някакво такова впечатление. Най-вероятно са се надявали на проект от сорта на Euraka 7, но насред продукцията се оказало, че нямат бюджет за 50 серии... Липсват ми този вид заглавия. Напоследък Bones или отиват прекалено далече в претенциозните си безумия, като Zetsuen no Tempest или залагат на съвсем елементарен mainstream, като Captain Earth и Chaika. Няма го балансът. Е, Space Dandy беше приятен експеримент...т.е. антология от експерименти на множество студия, но не разказваше някаква по-голяма и смислена история.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Окт 20, 2014 9:24 pm |
|
dfmdfmdfm |
|
|
|
и от мен 8/10. Края не беше кой знае какъв, а и останах с повече очаквания от към историята Но като цяло е добро за гледане, въпреки че май няма да му се прави rewarche.
_________________ without a doubt the best anime ever created!!!!Tengen Toppa Gurren Lagann
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Съб Ное 29, 2014 7:32 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
Силно начало с доста нестандартни идеи, но някъде по средата режисурата отиде по дяволите и се оплетоха в множеството сюжетни линии. Хора умираха без причина - едни по собствено желание, други - насилствено, без това да предизвика нещо у зрителя. На финала съвсем се омотаха в многото си идеи, на които очевидно нямаха представа как да придадат завършен вид. Сума ти неща останаха само загатнати, а на персонажи като Куджирейка, Янго и Райгьо не се обърна досттъчно внимание. Още десетина епизода и по-читав режисьор можеха да направят магията, но с този финал заглавието си остава леко посредствено, въпреки че даваше заявка за доста по-добро. 7/10 от мен.
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Нед Ное 30, 2014 12:55 am |
|
velush |
|
|
|
Ragnos Цитат: без това да предизвика нещо у зрителя Е, на теб би ти доставило кеф да ги дерат нерв по нерв...още в 50-100 серии На мен финалът си ми хареса. Всички малко или много го отнесоха. Нито щастлив, нито пък напълно нещастен край. Някои пък персонажи просто се мяркат и после си заминават без въобще да се отразят на главната история. Не е ли така по-естествено, вместо абсолютно всеки от тях да има космическо значение? Какво им е посредственото на тези неща? Просто виждаш само част от историята, а на заден план се случват други работи. Заглавието е едно от малкото, които боравят със загадките, както на мен ми харесва. Има много въпроси, но главните герои получават отговор само на тези проблеми, с чиято същност са се сблъскали. И в нито един момент го няма "Ако останете оооще малко, ще ви обясним всичко!", "Честна дума в следващия епизод!", "Почти сме там!".
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Нед Ное 30, 2014 11:54 am |
|
Ragnos |
|
|
|
Мен не ме интересува на теб какво ти е харесало, казвам само какво на мен НЕ ми е харесало. Каквото и да ми доставя кеф, със сигурност не е каквото на теб ти доставя. Така че просто го приеми и си излезни. За мен заглавието си остава посредствено.
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 12:26 pm |
|
velush |
|
|
|
Е, щом това ти е посредствено заглавие, просто нямам думи и наистина е безсмислено да приказвам. Цитат: просто го приеми и си излезни Е, знаеш че аз така не правя.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 3:10 pm |
|
velush |
|
|
|
Факт. Като харесвам нещо тъпо споделям на какво се кефя в него и все пак подчертавам, че е тъпо. А пък Bounen no Xamdou хич не е от тъпите. Пък сега, че ти имаш някакъв задължителен списък от неща (свръх емоционални смърти на героите, развтие на всяка цена на образите им) и когато някое заглавие ги изпълни формално (за да пълни времето, в което наистина на знае за какво да приказва) за теб става особено гениално, не премахва множеството и преобладаващи положителните страни на Bounen no Xamdou. Последните не ги виждам в нито едно аниме, което си хвалил напоследък.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 4:07 pm |
|
Ragnos |
|
|
|
Между посредствено и тъпо има тънка разлика. Държиш ли да ти я обясня? Цитат: Последните не ги виждам в нито едно аниме, което си хвалил напоследък Напоследък почти не съм хвалил заглавия. А ти не си ги виждал, щото в повечето случи си ги дропнал след еп. 1.
|
|
|
Заглавие: Re: Bounen no Xamdou (лято 2008) Публикувано на: Пон Дек 01, 2014 6:01 pm |
|
velush |
|
|
|
Цитат: Между посредствено и тъпо има тънка разлика. Тъкмо нея използвам за контраст, защото твоето боклучавото може да означава и тъпо и посредствено... Цитат: дропнал след еп. 1 Щом аз дето се кефа на боклучави съм ги дропнал след една серия...или са още по-боклучави или пък са толкова невъзможно гениални и отвяващи, че нискокапацитетният ми мозък просто е отказал да ги възприеме.
BANG!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|