Дата и час: Нед Фев 23, 2025 1:12 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Flag (Лято 2006)
МнениеПубликувано на: Пет Мар 13, 2009 4:26 pm 

Изображение

Заглавие - Flag (플래그)
Тип - TV
Епизоди - 13
Време на излъчване - 16.06.2006 - 02.03.2007
Жанр - Приключенска Драма (Военно, Управляеми Роботи, Сейнен)
Production - Aniplex
Времетраене: 24 мин/еп

По идея на - Takahashi Ryousuke (Gasaraki, Blue Gender, Armored Trooper Votoms )

Официална страница
AniDB

Opening:Yoshihiro Ike - Hope for Peace
Ending: Nobuchika Eri - Lights

Историята:

“The camera has been watching. The countless acts of human folly and brutality on countless battlefields… The camera has been watching. The everyday activities of humanity. Their little joys, their secret and hopes. The camera has seen all this and recorded it. It has recorded these numerous fragments of time. And in each of these moments frozen in time we catch a glimpse of the unvarnished truth. As time marches on, it becomes the past. But those voices from the past… Those moments frozen in time… Those individual photographs have been known to change the course of history. They have also been known to determine the course of a single person’s life. And now, once again, a photograph that was taken here…is about the change the world”

През 20хх избухва война в малка цетрално-азиатска държава, въпреки намесата на ООН. Но снимка направена на бойното поле изглежда може да ускори постигането на мир. За нещастие заснетото знаме превърнало се в символ на мира бива откраднато от въоръжена екстремистка организация точно преди подписването на мирния договор. SDC (Special Development Command) биват изпратени от ООН заедно с фотограф, който да документира действията им. Фотографката Ширасу Саеко, която е направила прочутата снимка на въпросното знаме.

Фийдбек:
Наскоро попаднах на това заглавие и отначало ме привлече с това, че никъде не съм го мяркал, но има приличен рейтинг от 8++. В общи линии избухва война, млада фотографка успява да заснеме невероятна снимка на веещо се знаме на ООН с донарисувани на него религиозни знаци от съответната средноазиатска държава и прозиращият силует на важна религиозна фигура как се моли на един покрив на фон на слънцето. Това което наистина впечатлява е атмосферата, оринталската музика и начинът на представяне на действията. Анимето е разказано чрез снимков материал и почти постоянно гледаме през обектив било то на фотоапарат, видео камера или нощтно виждане на хеликоптер. Някакъв Блеър Уитч Проджект флеър, който допринася за оригиналност. Персонажите и историята са солидни и се взимат опрделено на сериозно. Ефектите са много разнообразни и ти прави кеф как е постигнато усещането за телевизионен запис, кадри от уеб-камера, гледане през обектив. Панелите на операционни системи, които се шмугват между другото и отварят снимки по които се води историята допринасят за цялостното усещане.
Разглежда се конфликт подобен на размириците в последните години (естествено откъм идеалистичната му страна, но това няма нужда да се дискутира в момента). Историята наистина не ти дава много да се заплесваш по персонажите (което не е лошо бих казал).
Аз горещо го препоръчвам ако ви се гледа нещо сериозно, действието е slow-paced и плътно.

И да, става въпрос за женското Ивчоу (въпреки че той бие по сексинесс). Има меки... което не го очаквах, но изглежда Японците смятат че с меки се решават всякакви военни конфликти :lol:
(меките са лейм бдв)

Link @NyaaTorrents

Заглавие: Re: Flag (Лято 2006)
МнениеПубликувано на: Пет Мар 13, 2009 5:30 pm 
Аватар
Sky King

Беше доста добро, гледах преди бая време, но и мен ме впечатли със сериозността си ... тези които очакват тийн пилоти на яркорозови меки ще останат разочаровани, но ако ви се гледа нещо нестандартно нестандартно с наистина добър сценарий, Flag е анимето ;)

Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Мар 13, 2009 7:43 pm 
Аватар
Ecchi Warrior

Супер, това е аниме като за мен ^^. Блийд благодарско за инфото :D

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Мар 14, 2009 1:59 am 

Заинтригува ме доста. Ще му метна едно око ^^

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 31, 2009 12:59 am 
Аватар

Flag е много интересно аниме като се вземе в предвид гледната точка,а тя е именно камерата на фотожурналиста Saeko Shirasu.Добавяме и това,че голяма част от действието се развива на бойното поле,което допринася за реазлизма и проблемите които са показани в анимето,а именно мира в случая.Анимацията е на ниво,звука също - като тук трябва да добавя,че ED на анимето е един от най-добрите който съм виждал.Общо казано анимето е изключително добро.Оценка:9.5/10.

МнениеПубликувано на: Нед Окт 26, 2014 10:25 pm 
Аватар

Flag - едно от най-интересните и креативни анимета, на които съм попадал. Псевдо-документалистката концепция е представена внушително, с порядъчен реализъм в поведението на героите и развитието на ситуациите. Същото важи и за роботите, които тук не са просто "меки" тип Гъндам/Макрос, а създават впечатление на добре изградени военни машини.
Атмосферата е изключително автентична, макар и представяща фиктивна страна, но очевидно заимствана от източните региони с цялата палитра от международна политика, източна религия и социален бит.
Разбира се, всичко това предполага едно сравнително трудно за гледане (особено ако нямаш съответната нагласа), но все пак порядъчно увлекателно заглавие. Сега видях, че е правено от Takahashi Ryosuke, един от по-известните режисьори на Sunrise от близкото минало, на когото скоро изгледах Blue Gender и определено ще си направя труда да потърся и други негови произведения.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]