|
Дата и час: Вто Фев 04, 2025 5:54 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 5:08 pm |
|
Dark Ranger |
|
|
|
Заглавие: Magic Kaito 1412 Жанр: Комедия, Приключенски, Шонен Тип: TV Епизоди: 24 Продукция: A-1 Pictures, TMS Entertainment Година: Октомври 2014 Официален сайт: http://a1p.jp/works/magickaito/Линкове за повече информация: Резюме: Кайто Куроба е обикновен младеж, чиято страст в живота винаги е била фокусничеството, а човекът, вдъхновил го да избере това хоби, е неговият баща, загинал злощастно в инцидент по време на изпълнението на една от многото си екстравагантни илюзии, подобни на тези на световно популярния американски илюзионист Хари Худини. Един ден обаче Кайто узнава за завръщането на прочутия и международно издирван престъпник, наричащ себе си Кайто Хлапето, когото обществото отдавна считало за мъртъв, и славещ се с умението си да се измъква от полицията, разчитайки на рядко срещани фокуси. Интересното е, че това своеобразно завръщане става осем години след гибелта на бащата на главния герой. Кайто с охота решава да разобличи крадеца, но дали това негово наивно любопитство няма да му изиграе лоша шега?
Последна промяна Dark Ranger на Нед Окт 12, 2014 1:23 pm, променена общо 5 пъти
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 5:17 pm |
|
velush |
|
|
|
Още не съм гледал новата серия, но в мангата и предишното аниме не е снимачна площадка, а театрална сцена на която се изпълнява илюзионистко представление. Как е тук? А има ли камеота от Конан и компания? (На бас че има!) Довечера смятам да гледам новия епизод.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 5:38 pm |
|
Dark Ranger |
|
|
|
velush написа: илюзионистко представление. Как е тук? Аз пък от видяното помислих, че е някаква каскада, но може би си прав. Както и да е, резюмето го написах за 5 минути, така че не е баш цвете за мирисане.
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 5:48 pm |
|
velush |
|
|
|
Dark Ranger Цитат: помислих, че е някаква каскада Ми то така наречения escape artist (примерно Худини) си е едновременно и илюзионист, и каскадьор, защото този тип фокуси изискват добри физически умения. Може да се каже, че това е жанр в илюзионизма.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 6:12 pm |
|
Str3e7 |
|
|
Регистриран на: Вто Фев 12, 2013 7:54 pm Мнения: 1940 Местоположение: Тука ще напиша, че съм готин
|
Епизод 1: Не съм гледал предишното Меджик Кайто, но се надявам това да не ми попречи гледането на тези серии... От коментарите ви разбирам, че това е нещо като римейк? Отделно пък на Конан съм чел само мангата, и то десетина глави... И все пак, Magic Kaito 1412 ми хареса. Много! По принцип не съм фен на Гошовия стил на рисуване, но тук е с доста по-добър арт (все пак сме 2014, но държа да отбележа, че ми хареса). Кайто е голям симпатяга, а Аоко *поглежда епизода, защото не й помни името* ми е доста по-интересна главна героиня от тази в Детектив Конан. Също така се очертава да има сполучлива история - престъпник гони истинските престъпници, виновни за смъртта на баща, чиято работа също не е чиста. Друг плюс е, че аз като цяло доста обичам фокуси и макар леко абсурдните номера на нашият главен герой, доста ми харесват. Накратко, останах доста впечатлен от поднесеното в първи епизод и от все сърце му пиша 9-ка. Дано и занапред продължи така.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 6:34 pm |
|
velush |
|
|
|
Цитат: но се надявам това да не ми попречи гледането Според казаното от crazy_little_crow - не. Просто са му оправили малко анимацията и пейсинга, а и по-важното, според анонса за броя на епизодите - ще продължат историята. Старият спешъл дето се излъчваше между сериите на Конан беше само 12 серии. Не ти и трябва да си чел/гледал Конан. Може и да има някое намигане, но толкоз. Появите на Кайто там нямат много дълбока връзка със собствената му централна история.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Пон Окт 06, 2014 7:55 pm |
|
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Определено няма да го гледам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Вто Окт 07, 2014 10:39 am |
|
velush |
|
|
|
Magic Kaito 1412 ep. 1 - реинтерпретация на Magic Kaito. Близко до старото аниме, но има и разлики. За разлика примерно тук установиха по-добре връзката на Кайто с покойният му баща, а фокусите които прави са малко по-земни и реалистични (ама малко). Тази версия ми харесва.
crazy_little_crow, мисля че си е анимирано от нулата дори да са ползвали част от старите сторибордове. Освен това новите или доста различните неща (може би сходни, но се виждат от различен ъгъл) са доста повече от 30%.
Wind_Falcon, на бас че не е товя тип заглавие! А и уточнение - предишните серии не са OVA, а TV special-и.
Dark Ranger, тук смъртта на бащата е на друго място. Там беше в театър, в който избухва пожар. Мисля, че тук не става дума за кино площадка, а за публично escape artist представление предавано дирактно по телевизията, подобно на шоутата на Дейвид Копърфийлд.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Сря Окт 08, 2014 4:52 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Първи епизод не беше нищо особено. Само Кайто да не се окаже маскираният мъж, който разкриваше световноизвестните фокуси!
|
|
|
Заглавие: Re: Magic Kaito 1412 (есен 2014) Публикувано на: Вто Окт 14, 2014 9:25 pm |
|
Dark Ranger |
|
|
|
Отново свежо епизодче. Тази продукция се превръща в една от приятните изненади за този сезон, надявам се и занапред да ми доставя все такива положителни емоции. Общо взето почти няма от какво да се оплача към този момент, освен рисунъка на персонажите може би, но компенсират с невероятния си чар. Забравих да спомена, че опенингът кърти мивки!
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|