Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 5 от 5 [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Как оценявате Ghibli
 10 - Subarashi  67%  67%  [ 94 ]
 9  11%  11%  [ 16 ]
 8  7%  7%  [ 10 ]
 7  3%  3%  [ 4 ]
 6  1%  1%  [ 2 ]
 5 - ми то само приказки, средна работа  6%  6%  [ 8 ]
 4  2%  2%  [ 3 ]
 3  1%  1%  [ 1 ]
 2  0%  0%  [ 0 ]
 1 - пред баба ми и фантазията ми не струват  2%  2%  [ 3 ]
Общо гласове : 141

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Studio Discussion: Ghibli
МнениеПубликувано на: Пон Сеп 02, 2013 7:21 am 
Аватар

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... ture-films

Време му беше сякаш. Предполагам ще престана да гледам Джибли филми освен ако не са на Такахата/Горо.

МнениеПубликувано на: Съб Сеп 13, 2014 9:19 am 
Аватар

https://www.animenewsnetwork.com/daily-briefs/2014-09-12/mamoru-oshii-asks-ghibli-suzuki-about-restructuring/.78715

Страшно интересна статия!
Цялото това "преструктуриране" на студиото явно дава широк отзвук в Япония. Само не разбрах какъв точно се пада Mamoru Oshii (колкото и да е уникален режисьор), че да поставя официално под въпрос действията на съоснователя на Джибли - Toshio Suzuki. Дали има реално основание, това е съвсем отделен въпрос.
Явно в самото студио нещата не са никак розови, което ми се струва до известна степен логично след оттеглянето на Миязаки. Това, че се прави масово съкращаване на персонал, говори достатъчно красноречиво.
Но както обяснява самия Oshii, тенденцията е процеса на анимиране да се изнася в близките азиатски страни (както се прави по цял свят за почти всеки тип производство). Така че опции има и от Джибли със сигурност са наясно с това. Въпроса е, как това ще се отрази на бъдещите им продукции. Takahata продължава да режисира филми, както се вижда от наскоро пуснатия по кината The Tale of The Princess Kaguya (макар че не бих отказал да видя и някой нов негов сериал - Akage no Anne и Marco, From the Appenines to the Andes от преди официалното Джибли, за мен са си почти шедьоври). Миязаки-син пък се опитва да прати всички традиции на студиото по дяволите с новото си CGI аниме, но тепърва ще се види какво ще излезе от цялата работа и накъде ще го избие студиото.

Интересно е, че се и говори за продължение на Nausicaä. Когато едно студио почне да си изравя старите свръхуспешни продукти от не съвсем близкото минало и да им прави продължения, това обикновено са тревожни знаци за случащото се във въпросното студио. Но пък от друга срана, спрягат името на режисьора на Евангелион - Hideaki Anno, който (изненадващо за мен самия) е работил по оригинала и може да се получе нещо доста екстравагантно. По-странното в случая е, че го гласят за своеобразен наследник на Миязаки, ако изобщо реши да отиде да работи за Джибли.

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 14, 2014 2:10 am 
Аватар

Oshii и Miyazaki са стари приятели, така че предполагам Oshii е навътре/има връзки и с други хора от Ghibli (дори Goro Miyazaki още от малък се е запознал с Oshii покрай баща си и има високо мнение за него).

Масовото съкращение не е само свързано с Miyazaki.

Аз лично на Anno единственото аниме което е режисирал и харесвам май е Top wo Nerae! така че хич не съм доволен че го спрягат за наследник на Miyazaki, особено пък да прави продължения на стари негови филми. Но предполагам че не са им останали алтернативи, както другаде мисля че съм писал, те от доста години се опитват да му намерят заместник на Miyazaki (предполагам още от Землеморията, ако не и от преди това).

Ще видим какво ще донесе бъдещето, но аз съм по-заинтересован от Goro Miyazaki отколкото от останалите старочоци. Добри неща ни поднесоха през годините, но и тяхното време за жалост свърши (само се моля Oshii да има още сили за някой и друг шедьовър преди и той заслужено да се пенсионира).

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 11:04 pm 
Аватар

Всъщност, после видях, че от Джибли не просто са си орязали персонала, ами и са преустановили всякаква аниматорска дейност за неопределен период от време, докато си избистрят нещата. Което, предвид възрастта му, означава, че Такахата повече филми надали ще прави. The Wind Rises и The Tale of Princess Kaguya се очертават да са като лебедова песен за основателите на студиото. Тъжна работа, особено при положение, че Джибли не са правили филм с култов статус от поне 10 години.

МнениеПубликувано на: Вто Сеп 16, 2014 11:19 pm 
Аватар

С последното изречение съм напълно съгласен.

МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2014 6:32 pm 
Аватар

http://www.animenewsnetwork.com/news/20 ... med/.80873

http://variety.com/2014/film/news/hayao ... 201347826/

You old dog Miyazaki :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2014 2:32 pm 
Аватар

Мдаммм...прав си че послъгва. Аз пък да му се вържа.
Не че ми пука, аз така или иначе не гледам нищо от студиото. Дори с Астрид Лингрен не успяха да ме прилъжат.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 25, 2016 5:36 am 
Аватар

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юни 11, 2018 12:08 pm 
Аватар

Дръпнах му един мини маратон на няколко филми от Хаяо Миязаки.
Без да е голяма изненада - освен графично, анимационно и откъм сетинг не си падам по героите и сюжетите му, още повече, че това са заглавия от по-ранните му периоди, пълни с жизнерадост, наивитет и опростенчески идеи. Последното донякъде идва и от факта, че са предназначени предимно за детска публика.
От една страна не мога да се съглася с мнението на множество кино критици, че Миязаки е най-великият, от друга страна признавам, че е един от най-влиятелните в японската анимацията. Въпросните филми събудиха у мен спомени за множество по-късни и несвързани с Ghibli проекти.

Tonari no Totoro - един от най-известните филми на студиото и определено заслужава славата си. Пасторални картини, оригинална митология и митологични същества, в чийто дизайн и анимации е вложена цялата креативна сила на създателите му. Чрез жестове, мимика и гегове са разказани много повече неща отколкото с диалог. В това отношение силно напомня за Panda Kopanda.
Сигурно щеше да е най-радостната и жизнеутвърждаваща анимация, която съм гледал, ако не знаех на каква мрачна истинска история е базирано.

Kaze no Tani no Nausicaa - интересни екологични концепции и социално-политически коментари, но твърде много идеализъм и sjw красноречия. Не мога да си представя главната героиня да постигне същите неща, в условията на реален пост-апокалипсис, дори да е спасителят от легендите.
Историята е твърде дълга за времетраенето на филма, ключови моменти изглеждат превъртяни на бързи обороти. Може би щеше да работи по-добре под формата на ТВ сериал или OVA.
Анимацията е някак претупана и по-старомодна в първата част на филма и чак след средата се развихря до характерното ниво за авторите.
В множество по-късни анимета се усеща влиянието на Nausicaa и дори самият Миязаки преработва идеята и героите във филма си от 1997 Mononoke-hime.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 5 от 5 [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]