|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 1:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Юли 21, 2014 7:49 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Позна, че ще е три епизода. Как ми се иска да бяха по-дълги. Иначе всички мачове на Ей-чан винаги продължават, колкото се може повече. Поне героят ще си изгради солидна издръжливост при положение, че този мач е три сета и вероятно ще е колкото се може по-близък. На мен ми харесва, че анимето продължава да си е напълно откровено и истинско, което само ме вдъхновява да го следя още повече. И малко да съжалявам, че ще е толкова кратко. Наистина се надявам да има опция за втори сезон, но всеки път,когато реша да изгледам ОП имам усещането, че ще му направят оригинален край. Интересното в този мач на Ей-чан и Арая е, че и двамата герои принуждават другия да играе извън комфортната си зона. А и по принцип, двама играчи с напълно противоположни стилове на игра винаги имат любопитни мачове. Най-готиното на Ей-чан като играч е, че когато е изправен пред проблем, поема рискове и играе агресивно. Той си знае слабостите, но вместо да задълбава в тях, търси отговори. Може би затова намирам образа му за много вдъхновяващ. Много е интересно дали ще победи Арая. Ако се получи така, никак няма да е лошо, от гледна точка на следващия му противник.
_________________ Good & Evil /// http://www.sdc-bg.com/
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Нед Юли 27, 2014 11:19 pm |
|
samara |
|
|
Регистриран на: Пон Юли 18, 2005 8:39 pm Мнения: 2483 Местоположение: някъде в облаците
|
Епизод 17: Студиото си е пазело паричките за моменти като играта между Такума и Арая. А дори и финалът на мача между Ей-чан и Арая беше много красив. Моментите след състезанието бяха също толкова важни, колкото и резултатите. Реакцията на Нат-чан беше перфектна и много логична, ама ме напуши на смях Маруо като се усети какво прави Иначе Ей-чан вече достигна логичния момент към който водеха всички стъпки, които предприе досега. А родителите му останаха като гръмнати. Сега да им видим реакцията след този хипотетичен въпрос. И имам усещането, че следващия мач в превюто ще изиграе финалната си важна роля.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 1:00 pm |
|
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
17 - Как ми се искаше да видя мач, Маруо - Такума... Жалко, че падна, сега да видим как ще развият историята, но си мисля, че новия ще има главна роля.
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 4:42 pm |
|
posteriori |
|
|
|
samara написа: Епизод 17: Студиото си е пазело паричките за моменти като играта между Такума и Арая. Явно, да, най-после да видя малко по-реалистичен тенис в движенията на героите, пък било то и за няколко кратки момента. А за Ей-чан, че ще загуби, си бе повече от ясно, онзи го доминираше през по-голямата част от мача, въпреки че нашия все пак успя прилично да го затрудни. Но определено анимето малко по малко започва да влиза в ритъм.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Юли 28, 2014 8:06 pm |
|
samara |
|
|
|
И на мен ми се искаше да видя мач между Такума и Маруо, но реално погледнато няма да му е сега момента. Маруо навлиза в добър ритъм, но още не би могъл да достъгне Такума според мен. Ако ще има такъв мач, вероятно ще е чак на професионално ниво вече.
Да, добре беше направен мачът на Такума и Арая. Време беше да видим малко по-задвижено темпо и движения. Наистина жалко, че не беше особено дълъг. Но предполагам, че ще ни покажат повече в следващите епизоди щом загатнаха, че новият герой - Ике Соуджи, ще играе някаква роля.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Нед Авг 03, 2014 8:47 pm |
|
ONEPIECEFTW |
Модератор |
Регистриран на: Вто Юли 16, 2013 11:44 pm Мнения: 1791 Местоположение: Japan
|
18 еп. - Вече се реши да стане професионален играч, сега да видим дали ще успее. Да видим как ще играе срещу професионалист. Ще е интересен за гледане следващия епизод.
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Авг 04, 2014 1:40 am |
|
samara |
|
|
|
Сигурно се повтарям много, но това аниме ми харесва все повече и повече. Как ми се иска да го удължат. Няма "Искам да участвам в състезанието, щото ей-така" и "Изведнъж съм срещу най-добрите играчи, защото съм гений." Вместо това имаме "Ще направя кариерен план за да убедя родителите" (damn, does anyone do that?) и "Ще вложа цяла година труд за да спечеля, нищо, че вероятно е много по-трудно отколкото звучи." Майката е разбираемо скептична, бащата е разбираемо прагматичен, а синът определено е пораснал интересно. Псевдо-срещата с Нат-чан беше хубав момент. Интересно е как си помагат в контекста на разговорите с важни решения. Ике Соуджи е ексцентрик изглежда. Няма лошо. Щом ще даде шанс на Ей-чан да види още по-отблизо каква е играта на професионалист и какво липсва в неговата. Ще е интересен следващ епизод. П.С. Имаше още един момент с хубаво анимирана бърза игра в мача на Ике. Пак кратък, но добър.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Авг 04, 2014 6:48 pm |
|
posteriori |
|
|
|
Вече почнаха да разнищват темата за професионалния тенис, което определено ми е интересно, особено за страна като Япония. То по принцип, да станеш професионален тенисист не е кой знае каква философия. Поне у нас, по смътни спомени отпреди доста време, за какртотека към БФТ се плащаше някаква символична сума (10-20 лв или нещо от сорта) и ти издават документ със снимка. Останалото си зависи от тебе - треньори, подготовка, записвания по турнири и т.н. И веднъж нагазиш ли в дълбокото, няма излизане (освен ако не се издъниш някъде солидно, разбира се). Та, определено ще ми е любопитно Ей-чан какви ще ги забърка, макар че цяла година до въпросния All-Japan си е доста време, но нали все пак е Baby Steps...
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Вто Авг 05, 2014 11:19 am |
|
posteriori |
|
|
|
Поне Ей-чан удари кьоравото, трябва да му се признае. Да имаш възможността да тренираш всеки ден, при това в престижен клуб, не е шега работа, най-малко от финансова гледна точка. Там не знам какви такси е плащал, но по нашите ширини ненапразно се казва, че това е спорт за заможните. Че ония даже и решиха да го спонсорират. Колкото до успеха и това дали зависи от спечелването на въпросния All-Japan, всичко опира до индивидуалните цели. Можеш да си разцъкаш на местно ниво, а можеш и да гониш титли от Фючърси, Чаленджъри и нагоре. Все си професионалист.
_________________ .~.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Пон Авг 11, 2014 1:10 am |
|
samara |
|
|
|
19-ти епизод: Мда, важно си е, че не само Миюра, но и даже ръководството на клуба се съгласи. Харесва ми как анимето постепенно разкрива потенциала на Ей-чан за този спорт и не малка част играе самият му характер - наблюдателност, аналитичност и отворено съзнание. Миюра бая беше доволен, че за десетте минути игра с Ике нашият е хванал основните разлики между тях. А сцените с тренировките бяха доста добре фокусирани върху това през какво трябва да премине за спорта. При това в пъти повече от нормалното темпо, защото започна късно. Повечето спортни анимета не дават кой знае колко от тренировките на спортистите - пускат сцени, че тренират усилено, но не се съсредоточават много върху това какво и защо се случва при тях. Интересно е и как Ей-чан открито приема реалността каквато е и няма големи колебания и драми. Втората част на епизода: Я, още един Маруо! Приличат си по мислене и подход към играта. Бих искала да ги видя един срещу друг. Като цяло епизодът свърши по-бързо отколкото очаквах. Ако съде по превюто на следващия, може би ще има малко comic relief? P.S. Относно колко скъп е спорта по нашите ширини са ми казвали все други хора. Но онзи ден имахме разговор с едни колеги полякиня и швейцарец, които се учудиха като им казахме с една румънка приятелка, че да ходиш на тенис при нас е най-вече за заможните. Разправяха, че при тях е лесно достъпен спорт и можеш да отидеш да играеш навсякъде. (не че ме изненадаха особено, ама се сетих за разговора като стана дума.)
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Нед Авг 17, 2014 8:06 pm |
|
samara |
|
|
|
Аз очаквам да видя точно Note-kun vs. Laptop-kun по някое време. Ще бъде epic Споменаха в този 20-ти епизод как Такума е загубил от Набае, все пак. А той е нещо като ъдейтната версия на Ей-чан Малко по-екстремен от него обаче (да бъде най-добър във всяко отношение), докато Ей-чан е прагматик малко. Иначе, този епизод беше може би най-забавен от всички досега. Хубаво проследихме как се надгражда работата на тренировките от миналия епизод, даже вече Ей-чан има спечелен турнир и за награда му казаха, че това беше само началото и пак същите мъки ще минава, само дето по-интензивно Моментите с фестивала бяха страхотни. Особено разговорът им с Нат-чан и как замръзна, когато тя го попита какво би искал да е отговорила. Химията между тях е много интересна, ама и там вървят с бебешки стъпки. Интересен момент беше, когато Ей-чан се замисли, че животът му се е променил и сега се върти изцяло около тениса. Да видим докъде ще стигне. П.С. А, преди два дена сънувах "Baby Steps" и как Маруо играе на корта Досега не ми се беше случвало да сънувам аниме...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Baby Steps [пролет 2014] Публикувано на: Вто Авг 26, 2014 1:08 am |
|
samara |
|
|
|
Цитат: Аз очаквам да видя точно Note-kun vs. Laptop-kun по някое време. Ще бъде epic И какво? Само един епизод по-късно те наистина ни го показват. Май след трети епизод вече бях решила, че ще се наложи да се примиря с бюджета дето са му дали на студиото и анимацията дето ще има, ама какви бяха тези откъслечни Пикасо моменти в лицата по едно време? Иначе... предполагам, че Набае е сравнително лоша комбинация като противник с Маруо. Значи ще бъде интересно. Наистина е любопитно какво да очакваш, когато на корта се срещнат двама играчи с подобни стилове на игра. Всеки се опитва да намери слабостите на "човека в огледалото", ако може така да се каже. Такума отиде напред и предполагам, че както други играчи, ще бъде цел за Маруо за известно време, особено след като го отряза да играе срещу него така категорично. А на мен ще ми е интересно как Маруо въобще ще стане професионалист. Той че напредва, напредва, ама при положение, че досега го даваха горе-долу реалистично, аз всъщност не предполагам, че ще успее от първи път. Ама да видим какво ще ни дадат с 25-ти епизод като стигнем до него.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|