Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:11 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 13 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: ~*~ Sailor Moon ~*~
МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2014 10:18 am 
Аватар

Хора.
Вие не четете какво пиша.
Аз написах привършат.

Не знам как си го представяте анимирането, но е адски дълъг, скъп и с комплексна логистика процес.
Преди да се стигне до финалната анимация има писане на сценарий (режисьорски, не само диалозите), множествено пренаписване на сценарий, скриптиране, сторибордиране, поне две фази на предварителна груба анимация и запис на дублажа.
Чак после е финалната анимация, финалният монтаж и финалните корекциите, които неминуемо ще се наложат. Така работи всяко професионално анимационно студио. (Любителите и студентите не ги броим.)
Тук имам чувството, че почти не правят корекции.

Та окончателният керъктър дизайн, може да са го решили и по-късно.

Естествено, че в момента тече работа...но това не значи че зад 4-та серия ще стоят само 2 седмици.
Зад всяка серия седят поне година, година и половина решения, планиране и продукция.
Екипът не работи серия за серия. Той работи по множество серии наведнъж.

Освен това съм забелязал, че медиите понякога послъгват за сроковете и говорят за много по-кратки периоди, а то решенията за продукция се взимат години преди това.

ПП
IceBreaker93
Цитат:
Ми феновете точно това искат, версията на авторката, без цензура

Виждаш колко им дреме на TOEI за желанията на феновете. :lol:
Не знам в бизнес схемата ли е проблема или в това, че по проекта не са впрегнати достатъчно мощности (и двете зависят от това, колко пари са инвестирани), но е факт...нещата не се изпипват.
Не знам защо е така, но подозирам, че ако студиото работеше по тяхната си версия, щяха да вложат повече ресурс.
Т.е. - it's a loose or loose situation.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2014 2:35 pm 
Аватар

Далеч съм от мисълта, че не са готови със сторибордове и скриптове от много време насам, но самата анимация определено се прави в последния момент. За първите два епизода слагаха в сайта картинки от сток фуутича с представянията, за третия сложиха от трансформацията на Рей, защото явно не са били готови с представянето, за четвъртия епизод са сложили картинка от втори, Надявам се поне някои неща да оправят за блу рей изданието - 26 епизода в 13 диска на DvD и Blu-ray са прекалено много за това, което показват до момента, би било изключителна наглост да го оставят така. Но да оставим тези неща настрана, на мен не ми стана ясно дали Жадеит умря или се телепортира. Усещам, че предвиждат "curve ball".

Последна промяна codename_sailorv на Сря Авг 06, 2014 2:45 pm, променена общо 3 пъти

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2014 2:39 pm 
Аватар

Ми това си личи от качеството на епизодите, със всеки изминал епизод става по зле.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 06, 2014 3:28 pm 
Аватар

codename_sailorv
Цитат:
но самата анимация

Самата анимация се прави на няколко етапа и вероятно от различни subcontractor-и.
Понякога дори след последния етап се налагат корекции и анимиране на сцени от нулата.
Някои анимации най-вероятно вече готови, а други чакат тепърва реализация. Личи си доста (и при други анимета), когато определени пасажи изглеждат добре, а други са ужасни.

В допълнение към тънкия бюджет, може да е имало забавяния и объркване в графиците.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2014 12:40 pm 
Аватар

Не ми е ясно как в последния момент на 2 седмици ще правят един епизод :shock: нали процесът на цялото аниме е почнал още преди година и нещо? би трябвало всички 26 епизода да са завършени но просто така са решили вместо на седмица да ги излъчват на 2. Аз не си обяснявам как може някои хора да твърдят че за такова кратко време се прави един епизод. Процеса на анимацията не е лесен!

На мен типажите и арта ми харесва. Много съм разочарована от трансформациите! и с това 3Д, пълна безвкусица! изглежда като от първите игри за PS1 изложиха се :( очаквах много повече (дори въплащенията на Happiness Charge Pretty Cure са ги направили по качествено) :( Представянията са добри. Атаките - има ли изобщо атаки :? Дано поне в тези 26 серии да поберат двата сезона

instagram.com/selenitsaturn
facebook.com/sailormoonselenitsaturn
Моля ви дайте ми машина която записва Мислите, Въображението, Идеите, Сънищата, Чувствата, Мечтите...
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 09, 2014 2:54 pm 
Аватар

Може и да са били планирани преди повече от година, но бюджета не е много голям. То просто си личи. Работят с каквото могат и както могат. Датата на излъчване на новите серии беше сменяна няколко пъти и много често беше спекулирано, че тикат излъчването все по-назад заради недостиг на средства. Така че най-вероятно проблемът с качеството на анимацията е най-вече паричен. А както каза velush може и да са започвали сцени направо от нулата няколко пъти.
Най-вероятно няма да стигнат до втората арка в рамките на тези 26 епизода. Те така или иначе карат с по чаптър на епизод и ако продължат ще стигнат до половината на втората арка. Най-вероятно ще има филъри, които ще концентрират повече върху генералите и сеншитата, за да се даде повече пълнеж на историята.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Авг 16, 2014 2:26 pm 
Аватар

Новият епизод беше горе-долу. Беше добре, че използваха всичките генерали наведнъж, като поне за мен потвърждават, че ще им дадат повече време да се развият. Момента с тиарата беше добър, вероятно защото ми беше харесал още в манга (унищожена е в предната глава, съответно отсъства при трансформацията, получава нова, но с ъпгрейд).
Може би ще прозвуча като мрънкало, но да използват анимацията със стъпките на Мамору два пъти в рамките на 5 минути ме издразни. Добре, да се използват едни и същи анимации за трансформациите го разбирам, но за това е малко тъпо.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2014 1:31 pm 
Аватар

За малко да изнасилят Усаги на пейката, горкото момиче! Добре че беше котката да го спре! :baby:
Скучен епизод. :tired:

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2014 3:36 pm 
Аватар

Ще оставя това тук
http://daekazu.deviantart.com/art/Sailor-Moon-Crystal-Sloppy-Pics-476328573

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2014 6:02 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

i'll take that and raise you one http://sailormooncrystalfailures.tumblr.com/
Луна още в началото забелязах колко е дупеста XD

МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2014 8:32 pm 
Аватар

Както казах и преди - правилно е, че карат по мангата, но не беше зле да я поошлайфат малко...в серията си личеше защо.
Освен че оставиха един персонаж жив (предстои да разберем дали е за добро), май не виждам по-решителни промени с цел изглаждане на историята.
Адааа...Усаги трябваше да е пияна, но не беше...не знам дали това беше добро решение...май не.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2014 12:10 pm 
Аватар
Feed you with a kiss

от сега казвам, senshi/shitennou ще е най-голямата им грешка

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2014 1:35 pm 
Аватар

Цялата работа със сеншитата и генералите, ако се задълбаят в нея, ще я развият от горе-долу една сцена в мангата и рисунка от авторката(http://www.zerochan.net/27923 ). Има голяма вероятност да е hit or miss ситуация зависимост кой на какво е фен. Ако следват мангата, генералите ще умрат накрая, а някъде по пътя ще си спомнят, че са били влюбени в определени сеншита. Този сценарии до колкото знам го искат най-вече хората, които са повече фенове на мангата.
Ако решат да направят микс от мангата и първото аниме, може би ще има някои стари пейринги с нови.
Но определено ситуацията е трудна, защото винаги ще има мърморещи. Едните ще искат всичко да е по манга, другите ще си искат някои аспекти на старото аниме(някои фенове трудно ще се откажат от двойки като Кунзит/Зоизит и Харука/Мичиру, повярвайте ми).

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2014 1:42 pm 
Аватар

А някои просто се наслаждават на факта, че имаме ново аниме,
което реално е нова история в сравнение и със старото, и с мангата,
което по pre-order-и изглежда, че ще се продава... поне достатъчно добре за следващ сезон
и което въпреки всичките си недостатъци откъм продукция
успява да изгради една страхотна атмосфера за света на Сейлър Муун.

Не съм вярвал, че ще го кажа, особено предвид стандартите ми - такива, каквито са сега,
но някак... бюджетът не ме вълнува.
Историята се развива изключително добре, а такъв извод си е постижение,
при положение, че сме видели само 4 епизода.

Не вярвам Тоей действително да нехаят относно Сейлър Муун.
Да, може да нямат време и да скалъпват покъртително грозни епизоди,
но съм убеден, че който стои зад това аниме(режисьори, сценаристи)
го прави с много желание и чисти намерения,
а не като отбивка на номера.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 20, 2014 12:54 am 
Аватар
Feed you with a kiss

не, че нещо, но за 10 минути във фотошоп и хората оправиха една камара скрийншоти, ако не да изглеждат добре, то поне да не са този покъртителен ужас, който на моменти се появява в епизодите. въпроса е дали художниците не използват и четирите си крайника, за да рисуват, че да се стигне до такива гафове. все пак колкото и да бързаш, не е много сложно да нарисуваш очите на прилично разстояние едно от друго.

отделно що е то език на тялото в това аниме?
то бива бързина, ама не е и като да има голямата анимация в тоя римейк...

Последна промяна Love child на Съб Авг 23, 2014 2:58 pm, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 13 от 20 [ 297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]